Οι απαισιόδοξοι Έλληνες και τα...επιτυχημένα"παπαγαλάκια". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Οι απαισιόδοξοι Έλληνες και τα...επιτυχημένα"παπαγαλάκια".

Είναι φυσιολογικό οι Έλληνες -σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο- να είναι o πλέον απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης απέναντι στη χρηματοπιστωτική κρίση, αφού καθημερινώς υπόκειται σε μια πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου από τη γνωστή ομάδα των,επί παντός επιστητού,τηλε-ειδημόνων (εδώ και εδώ) που δε χάνει ευκαιρία να πείσει τους πάντες πως η χώρα καταστρέφεται.
Στο Greece Salonika έχουμε κατ'επανάληψη επισημάνει πως η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι ρόδινη,σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τόσο τραγική όπως την παρουσιάζουν -προσδοκώντας διαφορετικά οφέλη ο καθένας - οι διαχειριστές των παραδοσιακών Ελληνικών ΜΜΕ,οι μεγαλοβιομήχανοι αλλά ακόμα και οι αποτυχημένες διαδοχικές διοικήσεις του υπουργείου Οικονομικών..
Άλλο πράγμα όμως οι γνωστές και χρόνιες παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας που επιβαρύνονται παροδικά λόγω της διεθνούς συγκυρίας
και άλλο η ανεύθυνη καταστροφολογία και η κινδυνολογία.
Δεν είναι "παράδοξο" λοιπόν πως στις υπόλοιπες δυτικές χώρες ,οι οποίες βρίσκονται πολύ περισσότερο απ΄την Ελλάδα εκτεθειμένες στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, η κοινή γνώμη εμφανίζεται πιο αισιόδοξη καθώς αυτό είναι συνέπεια της πληρέστερης και σφαιρικότερης ενημέρωσης.

Μερικές μόνο απ΄τις θετικές ειδήσεις του τελευταίου 24ώρου στις οποίες ποτέ δε θα αναφερόταν τα γνωστά εγχώρια παπαγαλάκια:

  • Γερμανία:"Φως στο τούνελ βλέπουν οι Γερμανοί κατασκευαστές μηχανημάτων και υπολογίζουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι παραγγελίες να πάρουν και πάλι την ανιούσα". Αυτό δήλωσε σήμερα ο Χάνες Χέσε, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανών Κατασκευαστών Μηχανημάτων, στην μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση του κόσμου, η οποία εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Ανόβερο.(Ντόιτσε Βέλλε)
  • H.Π.Α.:Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών είχε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η Bank of America μετά την...εξαγορά της Merrill Lynch.Συγκεκριμένα η τράπεζα είχε κέρδη 2,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 1,02 δισεκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο του 2008. Το μέρισμα ανά μετοχή είναι 44 σεντς, δηλαδή διπλάσιο από αυτό του περασμένου.

    .Βρετανία:Η Βρετανία έχει περάσει τη χειρότερη φάση της ύφεσης και το δεύτερο εξάμηνο του 2010 θα γνωρίσει μια μετριοπαθή ανάπτυξη, προβλέπει η Συνομοσπονδία Βρετανών Βιομηχάνων (CBI).Η CBI επισημαίνει πως σημάδια υποχώρησης της ύφεσης θα εμφανιστούν από το δεύτερο τετράμηνο φέτος, αλλά η ανάκαμψη θα είναι "αργή και εύθραυστη".

Bookmark and Share