Ας μη κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ας μη κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας..

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα απολύτως λόγο για να βιάζεται στο θέμα της ονομασίας.
.
Δεν διαβλέπει σύντομη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Δ. Κατσούδας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ειδήσεων “Ρόιτερ” ο κ. Κατσούδας ο οποίος βρίσκεται στο Μπλέντ της Σλοβενίας σε περιφερειακή σύνοδο για την ασφάλεια, ανέφερε ότι οι προκλήσεις της ηγετικής πολιτικής ομάδας των Σκοπίων συνεχίζονται, με πρόσφατο παράδειγμα την μετονομασία μιας κεντρικής οδού σε οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα στάδιο σε στάδιο “Φίλιππος Β”.
Από τη πλευρά του του ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Α. Μιλολόσκι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις..

Ας μη κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας.

Η Ελληνική πλευρά το μόνο που έχει να κάνει πλέον είναι... να περιμένει.Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προχωρήσουμε σε οποιοδήποτε βήμα πίσω και αυτό το ξέρουν καλά -όσο και αν για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να λεχθεί κάτι τέτοιο δημοσίως- όσοι κινούν τα νήματα στην ελληνική διπλωματία.Και δε μιλάμε φυσικά για τα γνωστά και προβεβλημένα στελέχη..
Την ΠΓΔΜ με το λεγόμενο "συνταγματικό της όνομα" έχουν ήδη αναγνωρίσει 123 χώρες.Και ίσως την αναγνωρίσουν ακόμη περισσότερες το επόμενο χρονικό διάστημα.Κι όμως μόνο η Ελλάδα κρατά στα χέρια της το κλειδί για την συνέχεια της ύπαρξης του βόρειου γείτονά της..Η λύση θα δοθεί απ' την Αλβανική μειονότητα και μάλιστα χωρίς να χρειαστούν πολεμικές αναμετρήσεις όπως το 2001.Η ειρηνική και -σχεδόν-συναινετική διάλυση της ΠΓΔΜ εξ αιτίας της καταπάτησης της συμφωνίας της Οχρίδας την οποία θα επικαλεστούν οι Αλβανοί μειονοτικοί το αμέσως προσεχές διάστημα είναι προ των πυλών και η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να αγχώνεται ακόμα και από τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης,ενταγμένης όμως στους ευρωατλαντικούς θεσμούς,Αλβανίας..
Στο Greece Salonika χρόνια τώρα έχουμε δώσει με πολύ κόπο τα διεπιστευτήριά μας όσο αφορά την εγκυρότητα και τη διασταύρωση των όσων δημοσιεύονται.Δεν υπάρχουν συνωμοσιολογικά ή φανταστικά σενάρια.Είναι η ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων και όποιος έχει γνώσεις σύγχρονης Ιστορίας της περιοχής,καταλαβαίνει.Τα τελεσίγραφα των Αλβανών έχουν ήδη επιδοθεί στην ηγεσία της γειτονικής χώρας,τα περιθώρια στευνεύουν και θα στενέψουν ακόμη περισσότερο εάν δεν υπάρξει μια κάποια λύση στο θέμα της ονομασίας και της ένταξης στους ευρωατλαντικούς θεσμούς μέχρι το καλοκαίρι του 2010.Τότε ίσως εκτραχυνθούν προς..."γνώση και συμμόρφωση".Μέσα στην ερχόμενη χρονιά πάντως θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην εικόνα του χάρτη της ΠΓΔΜ εάν -επαναλαμβάνουμε-δεν υπάρξει κάποια λύση..Σας καλούμε να κρατήσετε αυτή την ανάρτηση και να την ξαναδιαβάσετε το Νοέμβριο του 2010...

Σ.Ν.Αντωνιάδης,Greece Salonika
Bookmark and Share