"Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό..." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

"Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό..."

Καί ο γερμανόφωνος τύπος κατακλύζεται από δημοσιεύματα που αφορούν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.Η Ντόιτσε Βέλλε μεταδίδει σήμερα-μεταξύ άλλων- το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung με τίτλο "ο Έλληνας ασθενής":

«Ο Έλληνας ασθενής» επιγράφει το σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και στον υπότιτλο σημειώνει ότι «η χώρα έχει εδώ και καιρό παραιτηθεί και για το λόγο αυτό οι πρόωρες εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα».
Στο ιδιαίτερα καυστικό αλλά και εύστοχο άρθρο του ο ανταποκριτής Κάι Στρίτμάτερ παρατηρεί:
«Όχι, δεν ήταν έκπληξη ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε το λαό σε πρόωρες εκλογές. Κρίμα μόνο που υπάρχουν.. τόσο λίγες εκπλήξεις στη χώρα. Η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο η χώρα του déjà-vu. Και αυτό είναι που εντωμεταξύ έχει βυθίσει στην απελπισία πολλούς Έλληνες. Η Ελλάδα είναι μια παραιτημένη χώρα».

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή για πάταξη της φοροδιαφυγής και στα σκάνδαλα που σήμερα έχει να αντιμετωπίσει. Όσο για τις υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου γράφει: «Υπόσχεται τώρα μεγαλόστομα με δύναμη και παρρησία να απελευθερώσει τη χώρα από κάθε κατεστημένο. Ορίστε παρακαλώ; Μα ο Παπανδρέου είναι το κατεστημένο».
Λίγο πιο κάτω ο αρθογράφος παρατηρεί για τις δυο μεγάλες πολιτικές οικογένειες ότι «είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης» και ο Κάι Στριτμάτερ διερωτάται: «Γιατί οι Έλληνες λοιπόν δεν εκλέγουν έναν νέο Ηρακλή, ο οποίος θα μπορέσει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου; Η απάντηση είναι μια ψυχρή διαπίστωση: διότι απλά είναι συνένοχοι. Διότι ένα μεγάλο κομμάτι παίζει το παιχνίδι όσο καιρό το ίδιο επωφελείται».
Η ίδια εφημερίδα, η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί ένα ακόμα άρθρο για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα όπου γίνεται αναφορά στην εκτίμηση ότι η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός ωστόσο δεν είχε άλλη επιλογή μια και κυβερνούσε με μόλις μια επιπλέον ψήφο στη Βουλή. Παράλληλα αναφέρονται τα σχόλια και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ανάμεσά τους και αυτό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η οποία διερωτάται «Γιατί ο Καραμανλής δεν προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις όταν είχε την ισχυρή εντολή των εκλογών του 2004 και του 2007;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share