"Εισαγωγή" λαθρομεταναστών απ΄τη Γαλλία στην Ελλάδα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

"Εισαγωγή" λαθρομεταναστών απ΄τη Γαλλία στην Ελλάδα!

Η Γαλλία κατεδάφισε με μπουλντόζες χθες τον καταυλισμό παράνομων μεταναστών στο Καλέ.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ερίκ Μπεσόν δήλωσε πως όλοι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να σταλούν στην Ελλάδα!


Η «Ζούγκλα» του Καλέ στη Βόρεια Γαλλία, ο αυτοσχέδιος καταυλισμός μεταναστών που θέλουν να περάσουν στη Βρετανία, ισοπεδώθηκε χθες από τη γαλλική αστυνομία.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που συνελήφθησαν έγινε γνωστό πως θα σταλούν στην Ελλάδα.
Βάσει των κανονισμών της Ε.Ε., οι μετανάστες που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν τα απαραίτητα χαρτιά...στέλνονται στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα του χώρου Σένγκεν στην οποία καταγράφηκαν. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ερίκ Μπεσόν απέρριψε επικρίσεις ότι η Γαλλία απλώς μεταθέτει έτσι το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στις ελληνικές αρχές. Έλληνες αξιωματούχοι έλεγαν χθες στο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι δεν έχουν δεχθεί ακόμη επίσημο αίτημα από τη Γαλλία για να παραλάβουν τους μετανάστες του Καλέ.

Οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έθεσαν υπό κράτηση 278 μετανάστες, 132 από τους οποίους είναι ανήλικοι. Στη συνέχεια ισοπέδωσαν με μπουλντόζες τον καταυλισμό.

Ακτιβιστές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τους πρόσφυγες και συγκρούσθηκαν για λίγο με την αστυνομία. Μπουλντόζες και εκσκαφείς ισοπέδωσαν στη συνέχεια τον καταυλισμό, έναν λαβύρινθο από αυτοσχέδια καταλύματα φτιαγμένα από πασσάλους και φύλλα πλαστικού. Η βρετανική οργάνωση ακτιβιστών Refugee Αction χαρακτήρισε «φρικιαστική» και απάνθρωπη την επιχείρηση της αστυνομίας, αλλά συμφώνησε ότι ο καταυλισμός αυτός δεν έπρεπε εξ αρχής να υπάρχει-email από εφημερίδα Τα Νέα-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share