Περιορισμούς στους εμβολιασμούς θέτει η Ελβετία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Περιορισμούς στους εμβολιασμούς θέτει η Ελβετία.

Το πανδημικό εμβόλιο δεν θα χορηγείται σε εγκύους, παιδιά και σε ενηλίκους άνω των 60 ετών..

Περιορισμούς στη χορήγηση του πανδημικού εμβολίου έθεσαν οι ελβετικές Υγειονομικές Αρχές.
Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι δεν θα χορηγήσουν το Ρandemrix της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithΚline στις εγκύους, στα παιδιά κάτω των 18 ετών και στους ενηλίκους άνω των 60 ετών λόγω ανεπαρκών στοιχείων. Η αβεβαιότητα αφορά το...ανοσοενισχυτικό ΑS03 που περιέχεται στο εμβόλιο (ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμό με μικρότερη δόση του αντιγόνου της γρίπης).
Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου που συνδέουν θανάτους ενηλίκων με το πανδημικό εμβόλιο Ρandemrix, η αρμόδια επίτροπος για την Υγεία κυρία Ανδρούλα Βασιλείου δήλωσε προς «Το Βήμα» ότι τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στη Σουηδία αφορούσαν πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της επιτρόπου κυρία Νίνα Παπαδουλάκη, τα πρώτα δεδομένα μαρτυρούν ότι δεν ήταν υπεύθυνο το εμβόλιο.
Η κυρία Βασιλείου επανέλαβε ότι οι ειδικοί αναμένουν να νοσήσει από τη νέα γρίπη περίπου το 30% του πληθυσμού. «Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Κάνουμε όμωςό,τι μπορούμε για να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διάθεσης του πανδημικού εμβολίου από τα φαρμακεία, η επίτροπος Υγείας έδωσε αρνητική απάντηση. «Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Οι δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας κάθε κράτους πρέπει να έχουν τον έλεγχο των εμβολιασμών» είπε.

*Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι θάνατοι από τη νέα γρίπη ανέρχονται σε 5.700.
Από αυτούς οι 700 σημειώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share