Συμπτώσεις... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Συμπτώσεις...

Quiz: Ποιός γιός πρώην υπουργού Οικονομίας εργάζεται για την Goldman Sachs;
  • Eργαζόταν από την άνοιξη του 2009, και πιθανόν συνεχίζει να εργάζεται, στην Goldman Sachs για την περιοχή της Ασίας.
  • Φέρεται να ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες (dealings) σε συμβόλαια futures.
  • Σημειώνεται ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Yale και έχει κάνει τουλάχιστον ένα καλοκαίρι πρακτική (intership) στην Goldman Sachs, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής.
  • Παρεμπιπτόντως όμως είναι γιος Έλληνα υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών...
Ποιός είναι;
Eίναι ο... Σπύρος Αλογοσκούφης γιος του Γ. Αλογοσκούφη, πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αποχώρησε από τη θέση του τον Ιανουάριο του 2009.
Δεν έχει βέβαια καμία εμπλοκή στην υπόθεση με τα περίφημα swaps του 2001 αλλά η σύμπτωση -λόγω της συγκυρίας- είναι αξιοσημείωτη...

12 σχόλια:

  1. Πτυχείο του Yale... Μάϊστα. Μιλάμε για πτυχεία αλητείας, καθώς όλα αυτά τα ιδρύματα που τα παρέχουν σε γόνους και παράγονους στην ουσία στήνουν το σύστημα με τους ανθρώπους που ρημάζουν χώρες και κράτη. Σ' αυτά τα κωλοχανεία που μοιράζουν πτυχεία ακόμα και σε ανθρώπους που δυο λέξεις δεν μπορούν να βάλουν τη μία πίσω από την άλλη χωρίς να κομπιάσουν δέκα φορές. Φωστήρες με Αμερικάνικα πτυχεία πολυτελείας σε κάτι τύπους που παριστάνουν τους πρωθυπουργούς χωρών και δεν θα περνούσαν τις εξετάσεις ούτε για lower σε φροντηστήριο των Γιαννιτσών. Γι αυτό τα παιδιά των πολιτικών 'αγοράζουν' αυτά τα πανάκριβα πτυχεία της πλάκας, για να 'ψαρώνει' ο λαουτζήκος που τους θεωρεί διάνειες. Αν ήταν διάνεια ο ο πρώην προθυπουργός και καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και της Μινεσότα κλπ... γιατί έκανε σκ**ά την οικονομία της χώρας του; Επειδή τα διδακτορικά και τα πτυχεία των ιδρυμάτων εκεί δεν είναι παρά ένας μηχανισμός υποβολής εγκάθετων - και καλά - εκλεγμένων, που ελέγχουν τις χώρες. Μέρος της παγκόσμιας τάξης που εμείς τα κουτορνίθια πιστεύουμε πως έρχεται τώρα, αλλά είναι ήδη εδώ από το τάνκ και μετά. Είμαστε οι ίδιοι χάνοι που δίνουμε αξία σ' αυτά τα κουτορνίθια με τα αγορασμένα πτυχεία και τους 'τρελούς' μισθούς. Έτσι λοιπόν και ο υιός του πρώην φωστήρα - παύλα - καθηγητή με τη σκούφια. Μία από τα ίδια. Αμ πως.
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω (χωρίς τα ορθογραφικά) ! Επιπλέον οι ίδιοι αυτοί νεογενίτσαροι φροντίζουν όταν έλθουν στη διακυβέρνηση να υπονομεύσουν ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ την ελληνική Παιδεία και να θησαυρίσουν με τ' αργυρια της Προδοσίας ως μεσολαβητές υπέρ των συμφερόντων ξένων εχθρικών προς την ελλαδίτσα δυνάμεων. Και οι μαμάκες πηγαίνουν και τους ψηφίζουν ακόμη κι αν δεν μπήκαν καν στον κοπο να μάθουν ελληνικά. Σαν το γιωργάκη που είναι βολευτής από το 1981 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να τελειώσεις το Yale, το Πρινστον, το LSE πρέπει να ματώσεις. Αυτά που γράφεις ειναι εκτός πραγματικότητας. Το μόνο που ισχύει ειναι οτι ο γιός ενος υπουργού οικονομίας έχει καλύτερες πιθανότητες να μπει σε ενα τέτοιο πανεπιστημιο από οτι θα είχε ο γιός του φούρναρη της γειτονιάς σου. Αλλά να μη τα ξεφτιλίζουμε και όλα. Πάντως πριν κρίνεις τους απόφοιτους αυτών των πανεπιστημίων καλό ειναι πρώτα να μάθεις ορθογραφία. Θα ειναι μια καλή αρχή, μπορεί να σε πάρουν και εσενα εκει μια μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με λίγα λόγια 9.15',
    για να τελειωσεις Yale πρέπει να βαστάει η Αλογοσκούφια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λίγα λόγια 10:49, όπως ο γιος του δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει και αυτός δικηγόρος έτσι και ο γιος του υπουργού έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει στο IMF. Να είσαι σίγουρος όμως οτι κανένα απο τα μεγάλα πανεπιστημια του πλανήτη δεν προκειται να πάρει κάποιον φοιτητη μόνο και μόνο επειδη ειναι γιος κάποιου. Η αξιοκρατία εκει λειτουργεί άψογα και καλύτερα ειναι να δούμε τα χάλια των ελληνικών πανεπιστημίων που βγάζουν πτυχιούχους με προβλήματα ορθογραφίας και μετά να κυνηγάμε φαντάσματα για τα χάλια μας στα ξένα πανεπιστήμια. Πάλι καλά που είναι και αυτά και υπάρχουν και μερικοί σοβαροί τεχνοκράτες σε αυτην τη χώρα (ο αλογοσκούφης δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι,καλά 11.12..αξιοκρατία.

    Ας είχε ο μπαμπάς σου τα χρήματα να χρηματοδοτήσει μια έδρα όπως πχ τις υπάρχουσες σε αμερικανικά πανεπιστημια "έδρα Κόκκαλη","έδρα Λαυρεντιάδη","έδρα λάτση" κλπ και θα σου 'λεγα εγώ αν θα σε επαιρναν ή όχι.

    Δεν εχει σημασία το ΙQ φίλε μου και οι ικανότητες.

    Η τσέπη μετράει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω να λες φίλε μου που υπάρχουν αυτοί οι ανθρωποι και χρηματοδοτούν έδρες σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού για να βγάλουν έλληνες επιστήμονες που χρειάζονται στη χώρα. Δεν ειναι για να το καταδικάσουμε. Εκτός αν νομίζεις πως ειναι καλύτερο να αφήνουμε την τουρκία να το κάνει (που ήδη επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια € σε έδρες και think tanks στις ΗΠΑ) και εμεις να μένουμε κλεισμένοι στο επαρχιωτικό καβούκι μας νομίζοντας πως ειμαστε οι καλύτεροι από όλους επειδη τα λέμε μεταξύ μας και χαιρόμαστε.

    Η τουρκία έχει σημερα 3 πανεπιστήμια μέσα στα 30 καλύτερα του κόσμου (με άλλες έρευνες 5/30) και εμείς ακόμα συζητάμε για το άσυλο και αν το Γιέιλ στήνει προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας!!

    Το ΙQ φίλε μου έχει τεράστια σημασία. Ακόμα και αν σε πάρουν επειδη ο μπαμπάς σου ειναι ο Κόκκαλης ή ο Λάτσης, δεν πρόκειται να πας μακριά (στην τελική μιλάμε για αριθμό ατόμων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού). Ενώ οι ευκαιριες που προσφέρουν οι έδρες αυτές ειναι σε δεκάδες άτομα κάθε χρόνο. Στο εξωτερικό δεν χαρίζονται. Όποιος έχει πάει καταλαβαίνει. Αργά ή γρήγορα το σύστημα σε πετάει έξω.

    Καλύτερο ειναι να δούμε τα δικά μας χάλια και μετά να κρίνουμε τι κάνουν οι "ανθέλληνες" του εξωτερικού για να πλήξουν την ελληνική αυθεντία!!

    Όταν σημερα ανακοινώνεις εισακτέους σε πανεπιστήμια με βαθμολογία 8/20(!!!!) δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις ποιούς πέρνει το Yale, το Prinston και το LSE! Αν είχες την δυνατότητα να δεις μερικά απο τα μυαλά που κυκλοφορούν εκεί δεν θα μιλούσες γιο αναξιοκρατία!

    Οι περισσότεροι προπτυχιακοί φοιτητές των πανεπιστημίων αυτών εύκολα συγκρίνονται με κάτι τεράστια νούμερα, υποτιθέμενους "καθηγητές" των δικών μας πανεπιστημίων που ανέβηκαν με τις γνωστές μεθόδους και δεν ξερουν τι τους γίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη τσιμπάτε... Η διαδρομή είναι απλή και κάντε μια βόλτα από τα βιογραφικά τους. Ιδιωτικό σχολείο - κολέγιο αθηνών - και έξω στα πανάκριβα πανεπιστήμια. Είναι δυνατόν κοινός θνητός να μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα του YALE;Όταν λέω πως τα πανάκριβα πανεπιστήμια είναι έργαλεία' των γόνων δεν αποκλείω πως τα ίδια τα ιδρύματα αυτά με τη χρήση υποτροφιών ρημάζουν το πνευματικό και ικανό επιστημονικό κεφάλαιο της κάθε χώρας. Μ ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια. Στο ίδιο πανεπιστήμιο που μία διάνοια πέρνει δντοκτορά μοριακής βιολογίας, στο ίδιο και ο γόνος παίρνει πτυχείο μάρκετινγκ, λες και έχουν το ίδιο βάρος. Ο καραγκιόζης του μάνατζμεντ ίσος κι όμοιος, με τον αστροφυσικό. Κι ένας λόγος που μπανανίες σαν το Ελλαδιστάν πάνε κατα διαόλου είναι πως οι πρώτοι αποφασίζουν για τους δεύτερους. Όταν ο Κούλης έχει ισοδύναμο πτυχείο με τον Κριμιζή καταλαβαίνει κι ο πιό άσχετος τι παίζει, κλασσικό παράδειγμα. Τι κι αν έχει το παιδί της κας Μαρίνας από δίπλα δεκατέσσερα κιλά ταλέντο όταν δεν έχει ούτε για τα νοίκια σε σχολή της της Κομοτηνής. Μη τσιμπάτε, δειτε τις στατιστικές, μια απλή ανάγνωση αρκεί, δειτε που πήγαν σχολείο οι γόνοι των λαφτάδων και των πολιτικών μας για να καταλάβετε πως προδιαγράφεται το μέλον τους και το δικό μας. Λεφτάδες και πολιτικοί συμμαθητούδια κι εδώ και έξω, κολητάρια από παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μωρέ κι αυτή η αστική και υποκριτική αξιοκρατία καλοδεχούμενη στη μπαχαλοποιημένη πατρίδα μας. Να μην ξεχνάμε πως Ο ΠΡΩΤΟΣ μπαχαλοποιός ο Αντρέας είχε κεντρικό σύνθημα του την Αξιοκρατία και έπραξε ακριβώς και ΜΟΝΟΝ τα αντίθετα. Διελυσε καθε ελεγκτικό μηχανισμό αποδομόντας τα πάντα, μέχρι τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής κοινωνίας που ακόμα κατακρεουργούν οι επίγονοί του.
    Δεν έχω πρόβλημα με τα πτυχία απο τα καλά πανεπιστημια, αρκεί να μη βγάζουν μαριονέτες των αγγλοαμερικάνων. Να μην "πειράζουν" αυτοί οι τσόγλανοι τον προϋπολογισμό του κράτους και τα αποθεματικά των ταμείων, τη σύνταξη και το φάρμακό μου. Οι μαριονέτες είναι για να τις κρεμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Παρεπιπτόντως όμως είναι γιος Έλληνα υπουργού..."

    ΠαρεΜπιπτόντως.

    ΥΓ. H ορθογραφία στις αναρτήσεις σας οφείλει να είναι άψογη. Προσέξτε το αυτό, μια που είστε ποιοτικό και πατριωτικό site. (: "Πας μη Έλλην βάρβαρος", λέει, όπου "βάρβαρος" = αυτός που δεν μιλάει ελληνικά).

    Η ΓΛΩΣΣΑ είναι το τελευταίο καταφύγιο της Ελληνικότητας, και η Ελλάδα της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, e- φίλοι, σε τι σημείο βρισκόμαστε. ΚΑΙ ως Έλληνες, ειδικώς, ΚΑΙ ως γήινοι, γενικώς.

    ΝΑ 'ΣΤΕ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε για τη σωστή παρατήρηση νήπιε γέρων..

    Δεν διεκδικούμε πάντως ταμπέλες όπως "πατριωτικό,ποιοτικό" κλπ για το Greece Salonika.
    Πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια που ξεκίνησε ως δοκιμή και συνεχίζεται εδώ και 3,5 χρόνια λόγω της απρόσμενα θετικής ανταπόκρισης και στήριξης του κόσμου.
    Μερικές φορές ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ περιορισμένος με αποτέλεσμα ορισμένα ορθογραφικά... ατοπήματα όσο και αν προσπαθούμε για το αντίθετο.

    Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Γέιλ αν και ακριβό (50,000 τον χρονο) προσφέρει αρκετές υποτροφίες (αρκετά γενναιόδωρες), όποιος γουστάρει και έχει χρόνο ας διαβάσει τα παρακάτω.



    The reduction in costs will be spread across a broad range of incomes. Families with incomes below $120,000 will see their contributions cut by more than 50%, while most families with incomes between $120,000 and $200,000 will see cost reductions of 33% or more.

    Families earning less than $60,000 annually will not make any contribution toward the cost of a child’s education, and families earning $60,000 to $120,000 will typically contribute from 1% to 10% of total family income. The contribution of aided families earning above $120,000 will average 10% of income.

    Yale also is increasing the number of families who qualify for aid, eliminating the need for students to take loans, enhancing its grants to families with more than one child attending college, exempting the first $200,000 of family assets from the assessment of need, and increasing expense allowances for foreign students during school vacation periods. Yale calculates financial aid by taking into consideration a family's total income and assets, family size and number of children in college, family medical bills, state of residence, and a number of other factors.


    The combined changes will increase Yale’s financial aid budget by more than $24 million, to over $80 million annually. Yale also announced that it would hold its increase in tuition, room, and board charges in 2008-2009 to the expected level of consumer price inflation, 2.2%.

    “Yale should be a college of choice for the very best and brightest students from across America and around the world, regardless of financial circumstances. We want all of our students to make the most of Yale – academically and beyond – without worrying about excessive work hours or debt. Our new financial aid package makes this aspiration a reality,” said Levin.


    Yale's Financial Aid Philosophy

    Yale College admits students on the basis of academic and personal promise and without regard to their ability to pay. Once a student is admitted, Yale meets 100% of that student's demonstrated financial need. All aid is need-based; there are no athletic or merit-based awards. This policy helps to ensure that Yale will always be accessible to talented students from the widest possible range of backgrounds.

    Furthermore, Yale's admissions process is need-blind, which means that no applicant will ever be denied admission to Yale because of his or her family's financial situation. Applicants from a wide range of socio-economic backgrounds may be eligible for need-based aid. We understand that each family has unique circumstances that may warrant financial assistance.

    On January 14, 2008, Yale University unveiled its most recent initiative in financial aid by significantly cutting costs for families and students with financial need. The move will reduce the average cost of sending a student to Yale by over 50% across a broad range of income levels.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share