Θ.Πάγκαλος:"Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να κλείσουμε το προξενείο της Κομοτηνής, - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Θ.Πάγκαλος:"Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να κλείσουμε το προξενείο της Κομοτηνής,

αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν οι Τούρκοι πρόξενοι και να μη ξεπερνούν τα όρια".

Ως εξαιρετικά επικίνδυνη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος την κρίση που τον τελευταίο καιρό υπάρχει στο εσωτερικό της Τουρκίας επισημαίνοντας ωστόσο πως η Ελλάδα θα...πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ταυτόχρονα να είναι ψύχραιμη γιατί όπως τόνισε "δεν ωφελεί να υπερβάλουμε ούτε όμως και να αγνοούμε τα γεγονότα".
Σε δηλώσεις του στη διάρκεια συνέντευξης
Τύπου από την Καβάλα όπου βρίσκεται ο κ. Πάγκαλος σχολίασε την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο λέγοντας πως δεν είναι διόλου αβλαβής η διέλευση της τουρκικής κορβέτας επισημαίνοντας ότι πραγματοποίησε διάφορες ερευνητικές εργασίες χωρίς άδεια και δεν είχε σαφή πορεία.

Για το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή
Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια το τουρκικό προξενείο ασκεί μια πολιτική παρέμβαση ανεπίτρεπτη στα πολιτικά πράγματα που αφορούν τη μειονότητα.
Δεν είναι αυτός ο ορθός ρόλος ενός προξενείου σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης που η ίδια διακηρύττει πως είναι φιλική προς την Ελλάδα", τόνισε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε, "το να κλείσει ή όχι το προξενείο είναι μια απόφαση, τίποτα δεν λέει πως το προξενείο αυτό είναι μόνιμο, τίποτα όμως δεν μας αναγκάζει να το κάνουμε τώρα. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δηλώσουμε πως το προξενείο αυτό δεν προσφέρει στις διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών και να ζητήσουμε τη διακοπή λειτουργίας του και αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν οι Τούρκοι πρόξενοι και καλό θα είναι να μη ξεπερνούν τα όρια".


Για τη φορολόγηση της Εκκλησίας

Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι είναι "παρωνυχίδα η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας" ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αν είναι παρωνυχίδα γιατί η εκκλησία κάνει τόση φασαρία;".
"Καλό θα ήταν να δείξει η εκκλησία κάποια μεγαλοψυχία. Όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εκκλησίας, όλοι συμπαθούμε την εκκλησία και αναγνωρίζουμε το φιλανθρωπικό της έργο. Δεν είναι όμως δυνατόν σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχει ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υφίσταται κανέναν έλεγχο. Εξάλλου αυτό είναι και αντίθετο και με το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα". συμπλήρωσε.
Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε πως και οι ιεράρχες ως άνθρωποι που είναι κρίνονται όχι μόνο από το Θεό αλλά και από τους ανθρώπους, ενώ σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εκλογή των ιεραρχών που όπως είπε: "εκλέγονται από τους ομοίους τους και δεν υφίστανται καμία παρέμβαση των πιστών στη διαδικασία αυτή ούτε και καθ' όλη τη διάρκεια της ισόβιας παραμονής τους στο αξίωμα".
"Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα οικονομικά της εκκλησίας και των μητροπόλεων. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει ένας έλεγχος ανάλογος με αυτόν που υπάρχει για όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και οργανώσεις. Έτσι, η εκκλησία θα διασφαλίσει την αξιοπιστία της και θα βοηθήσει ώστε να περιοριστούν ορισμένα περιστατικά πολυτελούς διαβίωσης ιεραρχών που ορισμένες φορές ενοχλούν τους πιστούς" πρόσθεσε.


Για τα μέτρα

Αναφερόμενος στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε "δυσάρεστα πλην όμως απαραίτητα" και τόνισε πως θα πρέπει "όλοι μαζί αποφασιστικά να τα εφαρμόσουμε και να μην εκμεταλλευόμαστε ευκαιριακά τις αδυναμίες που υπάρχουν είτε για μικροκομματική εκμετάλλευση είτε για να δημαγωγήσουμε. Εκ πεποιθήσεως και παραδόσεως δεν είμαι δημαγωγός και λαϊκιστής. Αν θέλετε κάποιον να καταγγείλει τα μέτρα και να διακηρύξει την υποστήριξή του στη χωρίς φραγμούς δυνατότητα του ελληνικού λαού να απολαμβάνει αγαθά που δεν παράγει και να ξοδεύει χρήματα που δεν έχει δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο".


"Καμία περίπτωση πτώχευσης"
Ο Θόδωρος Πάγκαλος τόνισε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας και συμπλήρωσε: "Σήμερα καμία χώρα δεν μπορεί να πτωχεύσει γιατί υπάρχει η στήριξη από το ΔΝΤ που δίνει χρήματα στην χώρα να αντιμετωπίσει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση. Από εκεί και πέρα όμως ανάλογα με το βαθμό της ανάγκης της χώρας και την έκταση της ενίσχυσης που λαμβάνει παρεμβαίνει και εφαρμόζει τις απόψεις του για τη διαχείριση της οικονομίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσουμε όμως αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με τόσα μεγάλα επιτόκια θα επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερα την κατάσταση της υπερχρέωσης στην οποία βρισκόμαστε".



Bookmark and Share