Σε ανατίμηση του γιουάν έναντι του δολαρίου προχώρησε η Κίνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σε ανατίμηση του γιουάν έναντι του δολαρίου προχώρησε η Κίνα

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας καθόρισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος γιουάν απέναντι στο δολάριο, έπειτα...από την Σύνοδο της Ομάδος G20, κατά την οποία οι διεθνείς παράγοντες άσκησαν ισχυρές πιέσεις στο Πεκίνο προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση.
Ο πρόεδρος της Κίνας στη σύνοδο των G20
Η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πως η βασική ισοτιμία των δύο νομισμάτων θα είναι 6,7890 γιουάν/δολάριο, έναντι 6,7896 γιουάν την Παρασκευή, τονίζεται στο ανακοινωθέν της.

Η βασική ισοτιμία αποτελεί το όριο της καθημερινής ταλάντευσης του γιουάν απέναντι στο δολάριο, με ένα περιθώριο πάνω -κάτω 0,5% σε σχέσει με το αμερικανικό νόμισμα.

Μολονότι η ανατίμηση είναι μικρής έκτασης, αποτελεί ωστόσο το υψηλότερο επίπεδο ισοτιμίας με το δολάριο από την εποχή της μεταρρύθμισης του κινεζικού συστήματος ισοτιμιών το 2005.

Σημειώνεται ότι η Κίνα υπήρξε στόχος πολλαπλών πιέσεων από τους κυριότερους εταίρους της κατά τη διάρκεια της Συνόδου-ιδίως από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την κάλεσε «να λάβει σοβαρά υπ΄όψη της την δέσμευση που ανέλαβε να ανατιμήσει το εθνικό της νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share