Κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους

Την όρασή τους κινδυνεύουν να χάσουν 13 ηλικιωμένοι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε απλή επέμβαση καταρράκτη σε...ιδιωτική κλινική των Σερρών την περασμένη εβδομάδα. Η ιδιωτική κλινική έκλεισε έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα.
Σε οφθαλμολογική εγχείρηση υποβλήθηκαν εκ νέου εννέα από τους 13 ασθενείς που διακομίσθηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές της Θεσσαλονίκης, μετά την λοίμωξη που υπέστησαν σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, έπειτα από επέμβαση καταρράκτη που έκαναν, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή οφθαλμολογίας του ΑΧΕΠΑ στην τηλεόραση του Σκάι, Περικλή Μπραζιπήκο, πρόκειται για ενδονοσοκομειακή μόλυνση που προέκυψε από πρόβλημα στην αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων και πως μόνο τέσσερα από τα πέντε περιστατικά αντιμετωπίζονται, δηλώντας σαφώς ότι οι υπόλοιποι υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην όρασή τους.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην κλινική να σταματήσει μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία.
Του θέματος επιλήφθηκε προσωπικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή στον επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη, να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας αναμένεται να επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών, όπου θα εξετάσει τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share