Δηλώσεις,υπονοούμενα,κακοί χειρισμοί κι ..αδέσποτες βόμβες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις,υπονοούμενα,κακοί χειρισμοί κι ..αδέσποτες βόμβες

"Ενός κακού …μύρια έπονται". Αυτό θυμίζει στην παρούσα φάση η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μέσα σε λίγες μέρες σε συνθήκες εξελισσόμενης αποσταθεροποίησης.

Η αρχή έγινε με την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, την προηγούμενη Δευτέρα, όπου εντελώς αιφνιδιαστικά έθεσε ζήτημα πρόωρων εκλογών.
Στη συνέχεια και με εντελώς αψυχολόγητο τρόπο ετέθη ζήτημα επιμήκυνσης του χρέους ή και αναδιάρθρωσης του.
Το ζήτημα αναδείχθηκε από τον...Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και συσχετίσθηκε με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία η Γερμανία κατέθεσε προς διαπραγμάτευση το πλαίσιο «ελεγχόμενης πτώχευσης» και πολιτικών κυρώσεων.Το χειρότερο είναι ότι μετά την τοποθέτηση Πάγκαλου για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπήρξαν δηλώσεις υπουργών που θεωρούν αναγκαία και χρήσιμη την όλη αυτή διαδικασία, την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής συνεχίζει να εκφράζει την επίσημη άποψη της κυβέρνησης, που αρνείται, ως καταστροφική, την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους.

Στο κλίμα αυτό σύγχυσης με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει και η πόλωση μεταξύ των κομμάτων να παραπέμπει σε κλίμα μάλλον βουλευτικών και όχι περιφερειακών εκλογών, ένα μπαράζ από εκρηκτικούς φακέλους μοιράσθηκε σε σωρεία ξένων πρεσβειών ή απεστάλησαν στον Γάλλο Πρόεδρο. Οι φάκελοι με τα εκρηκτικά αλλά και δύο συλλήψεις που πέτυχαν οι ελληνικές αρχές Ασφαλείας, την πρώτη μέρα του μπαράζ, παραπέμπουν σε μια οργάνωση χαμηλής αποτελεσματικότητας της νέας τρομοκρατίας στην Ελλάδα, του «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μέσα σε ένα 10ημερο η Ελλάδα είναι όμηρος των μεγάλων επεκτατικών δυνάμεων της Ευρώπης , ενώ το κλίμα που διαμορφώνεται θυμίζει τις περυσινές μέρες του Νοεμβρίου όταν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια , επέλαυναν επί ελληνικού εδάφους. Τότε καταλήξαμε στο Μνημόνιο 1. Τώρα τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Πρώτον γιατί ο μισθωτός και ο συνταξιούχος έχει δει μέσα σε ελάχιστους μήνες τα εισοδήματα του να περιορίζονται δραστικά, το κοινωνικό κρότος να καταρρέει , ενώ η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται προ αδιεξόδου. Στις συνθήκες αυτές συζητείται ένα Μνημόνιο 2 , δεκαετούς διάρκειας και με απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας, επί της ευρωζώνης.

Που καταλήγουμε; Η ελληνική κυβέρνηση έναν χρόνο μετά την εκλογή της με μεγάλη πλειοψηφία, θέλοντας να ενισχύσει την θέση της σε μια επιμέρους εκλογική μάχη , χάνει το όλον. Το χειρότερο μαζί της σύρεται και ολόκληρη η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια, που δεν γνωρίζουμε το τέλος της. Αφού δεν μπορούμε πλέον να προδιαγράψουμε με βεβαιότητα ούτε την ατμόσφαιρα που θα φθάσουμε στις κάλπες της Κυριακής.
Μ.Τατσιόπουλος

2 σχόλια:

  1. Διαβάστε δύο ενδιαφέροντα άρθρα
    http://taairetika.blogspot.com/2010/10/73.html

    http://taairetika.blogspot.com/2010/10/28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν το έχετε καταλάβει, οδεύουμε σε εμφύλιο, όχι απαραίτητα μεταξύ ελλήνων, μπορεί μεταξύ ελλήνων και ισλαμιστών λαθρομεταναστών ή και συνδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share