Ειδική μελέτη για τον αγωγό TAP στη Βόρεια Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ειδική μελέτη για τον αγωγό TAP στη Βόρεια Ελλάδα

Στην εκπόνηση ειδικής μελέτης με στόχο την οριστικοποίηση της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη Βόρεια Ελλάδα, προχωρεί η κοινοπραξία του αγωγού στην οποία ως γνωστόν συμμετέχουν οι εταιρίες Statoil, EGL, EON Ruhrgas.

Στόχος της μελέτης..όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας είναι η βελτιστοποίηση της διαδρομής του αγωγού ώστε να μειωθούν ενδεχόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και επιπτώσεις που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά.
Η Trans Adriatic Pipeline που έχει έδρα την Ελβετία προχωρεί στην οριστικοποίηση της διαδρομής στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Το έργο που θα διαρκέσει τρεις μήνες, έχουν αναλάβει 28 εμπειρογνώμονες από την TAP και την E.ON καθώς και Έλληνες και διεθνείς σύμβουλοι από τις Exergia, ERM και ILF οι οποίοι θα μελετήσουν την προτεινόμενη διαδρομή του αγωγού TAP και τις εναλλακτικές λύσεις, εξετάζοντας διαδρόμους πλάτους 2 χιλιομέτρων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού TAP, επί συνολικού μήκους 500 χιλιομέτρων.
Bookmark and Share