Πίσω απ΄την κατάληψη των λαθρομεταναστών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πίσω απ΄την κατάληψη των λαθρομεταναστών..

Το να έχει μετατραπεί η Νομική Σχολή Αθηνών σε κατάλυμα λαθρομεταναστών και να σταματούν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα, δεν είναι απλά κάτι απαράδεκτο. Είναι κάτι επικίνδυνο, όχι μόνον για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας, αλλά και για την προοπτική της..

Καταρχήν τους λαθρομετανάστες τους μετέφεραν από τη Κρήτη με πλοίο και μετά «βαΐων και κλάδων» τα στελέχη και τα μέλη του περίφημου Δικτύου, υπό τον κ. Γιαννόπουλο.
Έσπασαν τις πόρτες του κτιρίου της Νομικής στη Σόλωνος, που πέραν του ασύλου που το χαρακτηρίζει, έχει και....
συμβολισμούς από την περίοδο της δικτατορίας και άρχισε το “happening” της αποσταθεροποίησης.

Ας δούμε λίγο τα σημεία της όλης εξέλιξης. Οι λαθρομετανάστες είναι κατά βάση αλγερινής και μαροκινής καταγωγής. Αυτοί που έχουν εγκατασταθεί στη Νομική. Την ίδια στιγμή κατελήφθησαν τα Προπύλαια από λαθρομετανάστες αφγανικής καταγωγής. Επίσης αυτό που έχει μείνει σε πιο χαμηλό επίπεδο δημοσιότητας είναι ότι ανάλογοι πυρήνες του Δικτύου, εγκαταστήσανε λαθρομετανάστες στο κτίριο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Προσέξτε τα κτίρια, τους συμβολισμούς, τις περιπλοκές και το σχέδιο δράσης.

Το Δίκτυο είναι γνωστό από την περιοχή των Εξαρχείων. Την πλατεία και την γύρω περιοχή που αποτέλεσε μέχρι πρόσφατα «κράτος εν κράτει», σε μόνιμη κατάληψη από αναρχικές ομάδες. Οι πηγές χρηματοδότησης του Δικτύου έχουν τύχει πολλών αναγνώσεων, κοινός τόπος των οποίων είναι τα περίφημα Διεθνή ιδρύματα της Παγκοσμιοποίησης, που πέτυχαν να απλώσουν στον κόσμο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ανεξάρτητες Αρχές ( μετά-κόμματα και μετά-κυβερνήσεις δηλαδή).

Τα αιτήματα των μεταναστών είναι απολύτως παράλογα. Είτε να τους δοθεί άσυλο είτε άδεια μόνιμης παραμονής και δικαιώματος εργασίας, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Τι σημαίνει αυτό. Η Ελλάδα να δώσει ελεύθερη πρόσβαση προς την Ευρώπη στα καραβάνια των μεταναστών από την Ασία και την Αφρική.

Οι άνθρωποι αυτοί σημειωτέον δεν έχουν ονόματα, καταγεγραμμένα χαρακτηριστικά, τόπο προέλευσης, συγκεκριμένο τόπο κατοικίας, επάγγελμα και φυσικά δελτίο ταυτότητας και ΑΦΜ. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας.

Οι καταληψίες μετανάστες με συνεντεύξεις τύπου και φανφάρες αρχίζουν απεργίες πείνας. Το σύστημα υποστήριξης ετοιμάζει γιατρούς, δημοσιογράφους , «ανθρωπιστές», αντιρατσιστές, προκειμένου να τους συνδράμει σε αυτή τη πορεία προς το βέβαιο θάνατο ή τον αναγκαστικό επισιτισμό, αφού τα αιτήματα τους είναι τέτοια ώστε δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ικανοποιηθούν.

Ποιες είναι οι επιλογές αντιμετώπισης της εξέλιξης; Πρώτον με άδεια των πρυτανικών αρχών, αφού μάλιστα το όλο συμβάν, δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστημιακό άσυλο, μπαίνει η Αστυνομία και τους πετάει έξω. Αυτή είναι και η λογική αντίδραση. Στην περίπτωση αυτή εκατοντάδες μουσουλμάνοι βγαίνουν στους δρόμους, έχουν γίνει άλλωστε πρόβες και με την πρωινή προσευχή με κατάληψη του κέντρου της Αθήνας (Προπύλαια, πλατεία Κοτζιά) και αρχίζουν να διαμαρτύρονται, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Προκαλούν μάλιστα αντίδραση από τους Έλληνες και οι ταραχές γενικεύονται. Τζαμιά, μειονότητα στη Θράκη, ανθρώπινα δικαιώματα ανακατεύονται και κάνουν ένα «τουρλουμπούκι», με το κλίμα από τη Βόρειο Αφρική να έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη. Εναλλακτικά σε αυτό. Αναλαμβάνουν οι φοιτητικές παρατάξεις να τους βγάλουν έξω. Συμπλοκές, ταραχές, το Δίκτυο αποκτά στρατό και το αποτέλεσμα μοιάζει ίδιο όπως και στην περίπτωση παρέμβασης της Αστυνομίας.
Δεύτερον τους αφήνουν μέσα. Η απεργία πείνας συνεχίζεται. Εισρέουν και άλλοι μετανάστες καθώς και υποστηρικτές τους. Καταλαμβάνονται και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε ολόκληρη τη χώρα. Η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, οι ακραίοι απ’ όλες τις πλευρές κυριαρχούν.
Συμπλοκές, επεισόδια, απώλεια εσωτερικού ελέγχου, επανάληψη των Δεκεμβριανών του 2008, με πολύ χειρότερους όρους , κρατικές παρεμβάσεις από την ισλαμική Τουρκία και ισλαμικές οργανώσεις, διάχυση του κλίματος στην κεντρική Ευρώπη και κύματα συμπαράστασης στις Αραβικές εκτός ελέγχου χώρες και τις μουσουλμανικές (μοντέλο σύγκρουσης πολιτισμών), καλλιέργεια ξενοφοβίας και ισλαμοφοβίας στους Έλληνες. Συγκρούσεις στη Θράκη.

Που καταλήγουμε; Αδιέξοδο. Ότι κι αν γίνει πρόβλημα. Είναι φυσικό. Δεν μπορεί ο Γιαννόπουλος και 300 λαθρομετανάστες να έχουν φύγει από την Κρήτη και να έχουν φθάσει στην Αθήνα και να μην τους συλλάβει κανείς. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «κοιμήθηκε», παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας μας γνωρίζουν τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, με τους μαροκινούς, αλγερινούς και άλλους λαθρομετανάστες από την Βόρειο Αφρική.

Επίσης έγινε πολύ κακή εκτίμηση της συγκυρίας των ταραχών στη Βόρειο Αφρική και των διεθνών δυνάμεων που υποστηρίζουν σαν εξέλιξη τη νέα- Οθωμανική αυτοκρατορία, το Σουλτανάτο που προωθούν οι Ερντογάν- Νταβούντογλου , που προϋποθέτει την πλήρη αποσταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο και την σε καμία περίπτωση συγκρότηση σχέσεων , όπως αυτές που τείνουν να διαμορφωθούν μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου και Ελλάδος.

Τι μπορεί να γίνει;
Το αυτονόητο. Πετάχτε τους έξω , το συντομότερο! Είτε με την Αστυνομία, είτε να αναλάβουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Κάθε ώρα που περνάει η κατάσταση γίνεται πιο επικίνδυνη για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Πριν όμως από κάθε ενέργεια να εξασφαλισθούν οι χώροι προσωρινής κράτησης τους και ο τρόπος άμεσης απέλασης τους .

Που σημαίνει να προετοιμασθούν ένα ή δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής που θα τους φιλοξενήσουν και τα καράβια που θα αποπλεύσουν εντός 48 ωρών για τις χώρες τους στη Βόρειο Αφρική. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα, δυναμισμό και καλή οργάνωση, ώστε το εγχείρημα της αποσταθεροποίησης να καταλήξει σε βάρος αυτών που το οργάνωσαν και συμμετείχαν .

Τέλος αμέσως μετά την λήξη του επεισοδίου, να αρχίσει η κατασκευή του «φράχτη» στον Έβρο, που αποτελεί έναν επιπλέον στόχο της κατάληψης της Νομικής από λαθρομετανάστες. Οι Έλληνες αρχιτέκτονες, θα πρέπει να συλληφθούν, τουλάχιστον για διασάλευση της δημόσιας τάξης. Προσοχή ο χρόνος μετράει αντίστροφα …
Μ.Τασιόπουλος














newscode
Bookmark and Share