Παπανδρέου: “Λούνα παρκ η Ελλάδα όταν είχαμε την δραχμή” - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: “Λούνα παρκ η Ελλάδα όταν είχαμε την δραχμή”


Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιοδικό Businessweek.

Στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις προτεραιότητες της...
κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, στο σχέδιο «Μάρσαλ» για την Ελλάδα αλλά και στις σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ως πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του, ο πρωθυπουργός αναφέρει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας και επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί το δυναμικό που διαθέτει η χώρα.

Στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος απάντησε λέγοντας “αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της – γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα”...

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι “δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.
Αναφερόμενος στην πορεία της Ελλάδας όταν ήταν στην δραχμή, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – “έμοιαζε με λούνα παρκ” είπε χαρακτηριστικά – και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Για τον Αντώνη Σαμαρά

“Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση... Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: «Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα” ανέφερε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share