Κι όμως... αύξηση 12,1% στις πωλήσεις I.X. το Σεπτέμβριο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κι όμως... αύξηση 12,1% στις πωλήσεις I.X. το Σεπτέμβριο

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αγορά αυτοκινήτου παρουσιάζει θετικό πρόσημο καθώς το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. κατέγραψαν αύξηση 12,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
  • Αύξηση 1.700% για την Lexus, 200% για την Porsche!
Ειδικότερα το..αφορούσαν σε εταιρικά οχήματα τα οποία όπως και έχουμε επισημάνει το ποσοστό τους έχει αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες και στηρίζουν την ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Οσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις Ι.Χ. στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκε η Opel με 904 πωλήσεις και ακολουθούν η Toyota με 884, η VW με 601, η Ford με 416 και η Hyundai με 391 ταξινομήσεις. Αντίστοιχα οι εταιρείες που σημείωσαν την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων το Σεπτέμβριο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ήταν η Lexus με αύξηση 1.700%, η Porsche με 200%, η Abarth με 133%, η Audi με 100% και η Mini με αύξηση 94%. Ωστόσο το αξιοσημείωτο των πωλήσεων του Σεπτεμβρίου έχει να κάνει με τις πωλήσεις πολυτελών Ι.Χ. και βάσει των αναλυτικών αποτελεσμάτων διατέθηκαν 230 Mercedes, 198 Audi, 114 BMW, 18 Lexus, 6 Porsche και 1 Aston Martin!

Σύγκριση
Σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν πτώση 35,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καθώς πουλήθηκαν 79.320 νέα Ι.Χ. έναντι 123.231 οχημάτων. Πάντως στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως το 2010 αποτελούσε μια χρονιά κατά την οποία η αγορά κυριολεκτικά είχε καταρρεύσει καθώς το Σεπτέμβριο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009 η αγορά είχε καταγράψει πτώση 50%...

Νέα δεδομένα
Η αύξηση πωλήσεων καινούριων Ι.Χ. πραγματικά εξέπληξε και τους ίδιους τους εισαγωγείς οι οποίοι ειδικά μετά τα αποτελέσματα του 15νταημέρου του Σεπτεμβρίου περίμεναν τα χειρότερα. Ωστόσο και αυτό το μήνα τα 2.500 εταιρικά αυτοκίνητα «έσωσαν» τις πωλήσεις και έδωσαν ακόμη μια παράταση ζωής σε πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου. Πάντως όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς στην «Η»? η αγορά βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η στροφή των λίγων καταναλωτών που επιλέγουν καινούρια αυτοκίνητα σε πολύ μικρές κατηγορίες δεν αφήνει περιθώρια κέρδους στους επιχειρηματίες.

Μάλιστα αν συνυπολογίσει κανείς πως υπάρχουν μεγάλες «αλυσίδες» λιανικής που πουλάνε τα οχήματά τους ακόμη και με ζημιά είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως τα «λουκέτα» δεν θα αργήσουν να μπαίνουν με εκρηκτικούς ρυθμούς στο άμεσο μέλλον. Αλλωστε από ένα μικρό αυτοκίνητο ο εξουσιοδοτημένος έμπορος κερδίζει από 100 έως 300 ευρώ τα οποία βέβαια θα προσφέρει ως δώρο στον καταναλωτή για να τον δελεάσει και τελικά να τον κάνει πελάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share