"Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

"Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα"

 

Εθνική πρωτοβουλία για προώθηση των ελληνικών εξαγωγών με σύνθημα «εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα σε 52 χώρες μέσω 74 εμπορικών επιμελητηρίων σ΄ολόκληρο τον κόσμο», ανακοινώθηκε ύστερα από εκδήλωση του ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου, στη Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν οι δυνατότητες του ελληνικού και του ιταλικού τουρισμού.




Η αρχή του προγράμματος «Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα» έγινε στο...  φόρουμ της Σαντορίνης, όπου εκπρόσωποι του ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας με την περιφέρεια της Τοσκάνης, καθώς είναι αυτή που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ιταλίας. Στόχος του επιμελητηρίου είναι η υπογραφή αντίστοιχων συμφώνων συνεργασίας και με άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο τουρισμός και ειδικότερα το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Πρόσθεσε πως «μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα οικονομικής ύφεσης ο ελληνικός τουρισμός αντιστέκεται σθεναρά σημειώνοντας ελπιδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα» και ανέφερε τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού για την ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο επιχειρηματίας Κώστας Κωνσταντινίδης, μιλώντας εκ μέρους του δήμου Θήρας, εστίασε στις τουριστικές δυνατότητες του νησιού, δίνοντας έμφαση σε νέα τουριστικά προϊόντα που αναπτύσσονται στη Σαντορίνη, όπως ο αγροτουρισμός, η κρουαζιέρα και ο γαμήλιος τουρισμός.

Εκ μέρους της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Τοσκάνης, ο πρόεδρος του φορέα, Marcello Mariotti, παρουσίασε τις δράσεις συνέργειας δημόσιου και ιδιωτικού φορέα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δημιουργία ένωσης μικρομεσαίων tour operators, που δραστηριοποιείται στην Τοσκάνη με στόχο την ανάπτυξη του εισαγόμενου τουρισμού από αναδυόμενες οικονομίες.
Bookmark and Share