Ορυκτός πλούτος 20 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ορυκτός πλούτος 20 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα..

Βροχή έρχονται τα δισεκατομύρια ευρώ(!) απ΄το ελληνικό υπέδαφος το τελευταίο διάστημα.
Τουλάχιστον στα λόγια...


Μελέτες που δείχνουν ότι στο υπέδαφος της Βορείου Ελλάδας «κρύβονται» 20 δισ. ευρώ έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με την τοποθέτηση στην Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Ειδικότερα, ο κ . Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης... βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η μεταλλική αξία στην Βόρειο Ελλάδα ανέρχεται σε 20 δις ευρώ. Πρέπει να αξιοποιηθούν. Ο ορυκτός πλούτος είναι ενταγμένος στην στρατηγική της κυβέρνησης ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Ανάπτυξη που θα γίνει με σεβασμό προς το περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Σήμερα το έργο μεταλλείων Κασσάνδρας μετά από 8 χρόνια έχει περάσει όλη την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Πιο αναλυτικά η εταιρία ελληνικός χρυσός βρίσκεται σε διαδικασία εκμετάλλευσης 220 τόνων χρυσού… θα πραγματοποιήσει επενδύσεις αξίας 103 εκατ. ευρώ ετησίως, θα έχει συνολικό λειτουργικό κόστος 3,3 δισ. ευρω και έσοδα 5,9 δις ευρώ».

Επισήμανε δε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας «σε μια περιοχή που εμφανίζει υψηλούς δείκτες ανεργίας» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ εναλλακτικά σενάρια σαν αυτά που πρότειναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους που τους είπαν να γίνουν μελισσοκόμοι».
Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι απο τις λίγες χώρες που διαθέτουν ορυκτό πλούτο σε ποσότητα και ποιότητα. Αναλογικά είμαστε στην κορυφή των πιο προικισμένων χωρών σε ορυκτό πλούτο. Σήμερα απασχολούνται 23.000 εργαζόμενοι και υπολογίζονται σε 100.000 οι έμμεσες θέσεις εργασίας».
Bookmark and Share