Δείτε το «4.1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που διεκδικεί Όσκαρ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δείτε το «4.1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που διεκδικεί Όσκαρ.

http://greece-salonika.blogspot.com/2017/01/41-miles.html
  • Τις υποψηφιότητές των βραβείων Όσκαρ ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
  • Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων βρίσκεται και εκείνο της Δάφνης Ματζιαράκη για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «4.1 miles» για το Προσφυγικό.



Δείτε παρακάτω ολόκληρο το 4.1 miles:

......

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται μία ημέρα από τη ζωή του μυτιληνιού κυβερνήτη σκάφους του Λιμενικού, του ανθυποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης.

Το ντοκιμαντέρ της ελληνίδας σκηνοθέτιδος έχει ήδη κατακτήσει το φοιτητικό Όσκαρ και παραγωγός είναι το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ -όπου η Δ.Ματζιαράκη έχει σπουδάσει δημοσιογραφία.

Σε ανάρτησή της στο Facebook μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η σκηνοθέτις σημείωσε: «Πριν από δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στη Σχολή Δημοσιογραφίας, ο φανταστικός μου μέντορας Νταν Κράους με δίδασκε τις βασικές αρχές της κινηματογράφησης.

» Την ώρα που οικογένειες προσφύγων και τα μωρά τους ακόμα φεύγουν από τον πόλεμο και τις μάχες με τον πιο θανατηφόρο τρόπο και την ώρα που τα παιδιά - πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο στους καταυλισμούς, τόσο το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Νταν, Extremis, όσο και το 4.1 miles είναι υποψήφια για Όσκαρ.

» Δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι πιο μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη. Επειδή αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτές τις εξαιρετικά σημαντικές ιστορίες, όπως την ιστορία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του ηρωικού καπετάνιου του ντοκιμαντέρ "4.1 miles" και του πληρώματός του, οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο».
Bookmark and Share