Η διαφήμιση με τον Γερμανό «Ικαρο» που δίχασε τη χώρα [video] - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η διαφήμιση με τον Γερμανό «Ικαρο» που δίχασε τη χώρα [video]

http://greece-salonika.blogspot.com/2017/02/video_23.html

  • Έντονο ντιμπέιτ έχει πυροδοτήσει στη Γερμανία η διαφήμιση μιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ με πρωταγωνιστή ένα υπέρβαρο παιδί, που ζει στην φανταστική πόλη «Εatkarus» [από την αγγλική λέξη eat (τρώω) και την ελληνική Ίκαρος] και ονειρεύεται να πετάξει.

Κατά τη διάρκεια της διαφήμισης, ένα...πουλί μαγνητίζει το βλέμμα του αγοριού και τον κάνει να θέλει να πετάξει.

Παρά τις προσπάθειές του, όμως, δεν τα καταφέρνει παρά μόνο όταν μαθαίνει τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και χάνει βάρος.
Η διαφήμιση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με χρήστες κοινωνικών δικτύων να αναφέρουν ότι γελοιοποιεί τους υπέρβαρους ανθρώπους και υπεραπλουστεύει τη διαδικασία απώλειας βάρους.


«Θέλετε να μας γελοιοποιήσετε επειδή είμαστε υπέρβαροι; Επειδή δεν είμαστε όπως εσείς; Δεν είναι σωστό αυτό» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: «Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι η διαφήμιση αυτή απευθύνεται σε παιδιά».
Υπήρχαν, όμως, και αρκετοί χρήστες που την βρήκαν ευρηματική και ιδιαιτέρως έξυπνη.

Το σούπερ μάρκετ Edeka αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι στόχος ήταν να προάγει τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
«Με μια δόση υπερβολής, θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι μπορούν να κόψουν την καθημερινή συνήθεια του φαστ φουντ –όπως το γκρι φαγητό που εμφανίζεται- ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι παραπανήσια κιλά» γράφει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι παχύσαρκοι λόγω κάποιας ασθένειας, που δεν μπορεί να αλλάξει με μόνο με μια δίαιτα».
Bookmark and Share