Α.Π.Θ., 420 τεταρτοετείς κινδυνεύουν να χάσουν το έτος!! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Α.Π.Θ., 420 τεταρτοετείς κινδυνεύουν να χάσουν το έτος!!


Το Παιδαγωγικό τμήμα του Α.Π.Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερη της χώρας, ακόμη αναμένει απόφαση του υπουργού Παιδείας για αποσπάσεις εκπαιδευτικών
Κλειστό ήταν χθες, πρώτη μέρα των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους, το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην προχωρήσει στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η πρακτική άσκηση των φοιτητών στα σχολεία. "Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι ο φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματός μας δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους σήμερα. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι, όμως δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας, που τόσο συχνά συκοφάντησε την πανεπιστημιακή κοινότητα για ολιγωρία, επιδεικνύει σήμερα ένα πρόσωπο εντελώς αντιπαιδαγωγικό". "Ελπίζω ότι ο υπουργός Παιδείας θα προβεί αμέσως στις αναγκαίες αποσπάσεις, ώστε να μην υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια χρόνου και μαθημάτων", τόνισε στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" ο πρόεδρος του τμήματος Γιώργος Τσιάκαλος.
Κίνδυνος για τους τεταρτοετείς.
Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσιάκαλος είχε επισημάνει τον κίνδυνο οι 420 τεταρτοετείς φοιτητές να χάσουν ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος, καθώς, σύμφωνα με το νέο νόμο της κ. Γιαννάκου, η απώλεια μαθημάτων δύο εβδομάδων οδηγεί σε απώλεια του εξαμήνου. Ο πρόεδρος του τμήματος είχε κάνει τότε λόγο για ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας στο αίτημα του τμήματος για την απόσπαση τουλάχιστον 17 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα μαθήματα πρακτικής άσκησης και εργαστηριακών μαθημάτων που είναι υποχρεωτικά για την αποφοίτηση των φοιτητών. "Μας ξενίζει το γεγονός ότι σχετικές αποσπάσεις έγιναν σε όλα τα άλλα Παιδαγωγικά τμήματα της Ελλάδας, ενώ στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ δεν αποσπάστηκε ούτε ένας, αν και είναι το μεγαλύτερο της χώρας και βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών στις πανελλαδικές εξετάσεις", είχε τονίσει ο κ. Τσιάκαλος.
(Πηγή- εφημερίδα "Θεσσαλονίκη")
Bookmark and Share