Εθνικό πένθος στα Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Εθνικό πένθος στα Σκόπια.

Mπορεί εδώ να φουντώνει η συζήτηση για το "Σκοπιανό" αλλά στην ΠΓΔΜ μία είναι η είδηση που μονοπωλεί όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.Πρόκειται για τον τραγικό χαμό του μεγάλου αστέρα της μουσικής ποπ σκηνής της χώρας Τόσε Προέσκι..
Κυριολεκτικά σοκ έχει προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ο τραγικός χαμός του γνωστού τραγουδιστή ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε περιοχή της Κροατίας.
Χιλιάδες θαυμαστές του "μουσικού ειδώλου" της ΠΓΔΜ, κάθε ηλικίας, συρρέουν από το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, κρατώντας αφίσες του Τόσε, όπως τον αποκαλούσαν και ανάβουν κεριά στη μνήμη του, στο μικρό πάρκο δίπλα στην πλατεία.
Στα πέντε βιβλία συλλυπητηρίων, που άνοιξαν στην πλατεία των Σκοπίων στη μνήμη του Τόσε Πρόεσκι, υπέγραψαν οΤσ πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεσκι!
Η Βουλή της ΠΓΔΜ, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Πρόεσκι, τήρησε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια αποφάσισε να διακόψει για σήμερα τις εργασίες της..Η κυβέρνηση κήρυξε την ημέρα της κηδείας, όποτε αυτή γίνει, ημέρα πένθους στη χώρα.
Ελικόπτερο του στρατού της ΠΓΔΜ θα πετάξει στην Κροατία για να παραλάβει τη σορό του Τόσε Πρόεσκι και να τη μεταφέρει στη χώρα, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνει η κηδεία του. Στην ΠΓΔΜ αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο Πρόεσκι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η χώρα τα τελευταία χρόνια στον έξω κόσμο...
πηγή"ΑΠΕ"
Bookmark and Share