"Τσουνάμι" λαθρομεταναστών εν όψει! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

"Τσουνάμι" λαθρομεταναστών εν όψει!

Ελληνικές μυστικές υπηρεσιές έχουν ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές του Έβρου πως αναμένεται "ένα πολύ μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών" τις επόμενες ημέρες γι' αυτό έχουν ήδη αρχίσει να μετακινούνται συνοριακοί φύλακες και αστυνομικές δυνάμεις προς τη μεθόριο του νομού.Παράλληλα έχουν πυκνώσει και τα περίπολα του Στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες επιπλέον 180 συνοριακοί φύλακες από τη Ροδόπη έχουν μεταφερθεί στο νομό Έβρου, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκεί και να στεγανοποιηθεί ο νομός στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να αποτραπεί το αναμενόμενο "τσουνάμι λαθρομεταναστών".Την πληροφορία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θράκης Μαργαρίτης Ντομάζης.
Παράλληλα πάντως υπάρχουν αντιδράσεις από το δήμο Φερών και τη νομαρχία Έβρου για την απροειδοποίητη επαναλειτουργία του κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στις Φέρες, το οποίο ήταν κλειστό από το 2002. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στο γεγονός ότι το κέντρο είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια και εξ αυτού δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές .Οι λαθρομετανάστες κρατούνται σε ένα χώρο, όπου δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές, όπως τουαλέτες, νερό και θέρμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών φιλοξενούνται ήδη 165 άτομα, ηλικίας έως 25 ετών. Τους ανθρώπους αυτούς καλούνται να διαχειριστούν το πολύ 6 συνοροφύλακες! Στο νέο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο του βόρειου Έβρου φιλοξενούνται περίπου 240 άτομα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο φορές έως τώρα εξεγέρθηκαν οι λαθρομετανάστες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους..
Bookmark and Share