Απίστευτες καταγγελίες απ'το Άγιο Όρος!! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Απίστευτες καταγγελίες απ'το Άγιο Όρος!!

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Β. Φλωρίδη να ερευνήσει τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων,σε μηνυτήρια αναφορά από τους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου,περιστατικών εις βάρος ακόμη και της ζωής τους..
Στη 17σέλιδη μηνυτήρια αναφορά τους ο ηγούμενος και οι μοναχοί της Μονής υποστηρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:
-" Μοναχοί της μονής πεθαίνουν αδιάγνωστοι και κινδυνεύει καθημερινώς η ζωή των εναπομεινάντων καθώς "σε περίπτωση που ασθενήσουμε δεν έχουμε πρόσβαση ούτε σε γιατρό ούτε σε φάρμακα"!
- Ο θάνατος 15 μοναχών και πατέρων οφείλεται στον, ιδιαίτερα από το έτος 2001 και μετά, ασφυκτικό κλοιό που έχει επιβληθεί και στο γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της ασθενείας τους, δεν τους παρεσχέθη καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που διαδραματίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο, όταν ο μοναχός Αθανάσιος, στην προσπάθειά του να ανάψει μία λάμπα πετρελαίου, έπαθε σοβαρά εγκαύματα, καθώς αυτή εξερράγη. Αμέσως ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αστυνομικό διοικητή στις Καρυές, προκειμένου να μας επιτραπεί να μεταφέρουμε τον τραυματία με δικό μας όχημα στη Γιοβάνιτσα, για να χρησιμοποιήσει από εκεί τη συγκοινωνία, να εξέλθει του Αγίου Όρους και να μεταβεί σε νοσοκομείο. Ο διοικητής έδωσε μεν την άδεια. Όταν όμως ο Αθανάσιος θέλησε να επιστρέψει, με όχημα που οδηγούσε ο μοναχός Ισαάκ, ο τελευταίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος και δύο άλλοι αστυνομικοί του ίδιου τμήματος! Ακολούθησε βιαιοπραγία, κατά την οποία οι δύο αστυνομικοί, παρόντος του διοικητή τους, πλησίασαν τον πατέρα Ισαάκ, λήστεψαν το κινητό του τηλέφωνο, τον έπιασαν από το λαιμό και τον συνέλαβαν. (!!)
- Η σοβαρότερη όλων εγκληματική ενέργεια συνέβη την 20.12.2006, όπου πραγματοποιήθηκε μία άνευ προηγουμένου δολοφονική επιδρομή εναντίον μας από τα μέλη της ψευτοαδελφότητας του Κατσουλιέρη με τη συμμετοχή ενός κοσμικού, ο οποίος μάλιστα προηγείτο των μελών της ψευτοαδελφότητας κρατώντας ένα λοστό,απειλώντας τους πάντες και δημιουργόντας εκτεταμένα επεισόδια.. "
Να σημειώσουμε πάντως πως σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχειό οι εν λόγω μοναχοί καταλαμβάνουν«παρανόμως το κτιριακόν συγκρότημα της πατριαρχικής σταυροπηγιακής μονής Εσφιγμένου» και χαρακτηρίζονυαι ως «πλανηθέντες πατέρες και αδελφοί»,
Ειρήνη υμίν..



Bookmark and Share