Λίμνη Κορώνεια.Το Υπεχωδε παρόν,Η Νομαρχία απούσα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Λίμνη Κορώνεια.Το Υπεχωδε παρόν,Η Νομαρχία απούσα..

Μπορεί η Νομαρχία Θεσ/νίκης ακόμη να γκρινιάζει για "τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων"(παρά τα περίπου 25εκ.ευρώ-!!- της Ε.Ε. για την Κορώνεια), που οδήγησαν τη λίμνη ένα βήμα πριν τον αφανισμό της,ευτυχώς όμως το ΥΠΕΧΩΔΕ δείχνει να έχει αφυπνιστεί..
Κατά τους ελέγχους που διενεργεί λοιπόν το κλιμάκιο του Υπουργειόυ,παραβάσεις μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων διαπιστώθηκαν σε 25 βιομηχανίες και 4 δήμους της περιοχής!
Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως την επεξεργασία, την παρακολούθηση και τη διάθεση των υγρών αποβλήτων και εντοπίστηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησαν οι σχετικοί έλεγχοι.
Επίσης, οι περισσότερες γεωτρήσεις για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις δεν διαθέτουν άδειες.
Οι δήμοι της περιοχής δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές, με αποτέλεσμα σημαντικές ποσότητες ανεπεξέργαστων λυμάτων να καταλήγουν στα νερά της λίμνης. Ο βιολογικός καθαρισμός του δήμου Λαγκαδά, κατασκευάστηκε το 2001, αλλά ουδέποτε λειτούργησε ελλείψει αποχετευτικού δικτύου...
Το ΥΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζει πως όλες οι περιπτώσεις για τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και θα καταλογισθούν υψηλά πρόστιμα. Σε περιπτώσεις υποτροπής ή μη συμμόρφωσης θα διακοπούν οι εργασίες της επιχείρησης.
Bookmark and Share