Κυλικείο τρώει δάσος στην Καβάλα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Κυλικείο τρώει δάσος στην Καβάλα..

Η ευκολία με την οποία το Δασαρχείο Καβάλας προέβη στον αποχαρακτηρισμό αναδασωτέας έκτασης 574 τετρ. μ. εγείρει πλήθος ερωτημάτων.Η χρόνια διαμάχη μεταξύ ενός ιδιώτη και της διοίκησης του νοσοκομείου Καβάλας για τη λειτουργία κυλικείου στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος έγινε αιτία για να αποχαρακτηριστεί αναδασωτέα έκταση 574,36 τετραγωνικών μέτρων, με την επίκληση εκτέλεσης έργων αναψυχής .
Ο αποχαρακτηρισμός, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 29 Δεκεμβρίου του 2006, χαρακτηρίζεται σκανδαλώδης, δεδομένου ότι κάθε φορά που η δημιουργία έργων αναψυχής έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη αναδάσωσης προηγείται κατά κανόνα η αναδάσωση. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, με τον όρο "αναψυχή" περιγράφεται η πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου να στήσει ένα κυλικείο 50 τετρ. μ. στο χώρο του "επάνω νοσοκομείου" (όπως αποκαλούν το συγκεκριμένο τμήμα του ιδρύματος). Πρόκειται για μια "ξύλινη καλαίσθητη κατασκευή", όπως περιγράφεται, με το επιχείρημα να μη χαθούν έσοδα περίπου δύο χρόνων από την ενοικίαση του κυλικείου, μέχρι τη μεταφορά των κλινικών στο καινούργιο νοσοκομείο, που ανεγείρεται στη δυτική είσοδο της Καβάλας.
Το κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο στεγάζονται σήμερα ορισμένες κλινικές του νοσοκομείου Καβάλας, βρίσκεται σε κατάφυτη προνομιακή περιοχή στις παρυφές της πόλης. Το κτίριο ανήκει μεν στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, που εισπράττει μίσθωμα από το νοσοκομείο, αλλά ουσιαστικά το ιδιοκτησιακό του καθεστώς είναι θολό. Γι' αυτό εξάλλου η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ευθέως αμφισβητήσει προ ετών την κυριότητα του κτιρίου, που παρεμπιπτόντως έχει ανεγερθεί σε δασική περιοχή και ως εκ τούτου δεν διαθέτει οικοδομική άδεια.
(πηγή"Μακεδονία")
Bookmark and Share