"Ανάπλαση" παλιάς παραλίας..ΈΛΕΟΣ!! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

"Ανάπλαση" παλιάς παραλίας..ΈΛΕΟΣ!!

Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να έκαναν 4 ολόκληρους μήνες υπομονή για να ξαναθαυμάσουν τη θέα του Θερμαικού στή λεωφόρο Νίκης,λόγω του άθλιου σιδερότοιχου που στήθηκε εκεί κατά τη διάρκεια των "έργων ανάπλασης",το αποτέλεσμα που αντίκρυσαν πάντως δεν ικανοποίησε κανένα-πλην του Δημάρχου εννοείται-..Και δε δικαιολογεί βεβαίως και το κόστος των 470.000(!!) ευρώ..
Όπως αναφέρεί σήμερα και η "Μ","κακότεχνη κατασκευή με ατέλειες και χωρίς αρμονία χαρακτηρίζεται και από αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς της πόλης η ανάπλαση".

Ένας περίπατος στην παλαιά παραλία, από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας μέχρι το Λευκό Πύργο, αρκεί για να διαπιστώσει ακόμη και ο απλός πολίτης ότι η ανάπλαση είναι κατώτερη των προσδοκιών της πόλης.

*Οι αρμοί δεν έχουν γεμίσει ομοιόμορφα, ώστε να σχηματίζουν μια ευθεία επίπεδη γραμμή, η γέμιση παρουσιάζει ανωμαλίες που εκτός των άλλων είναι αντιαισθητικές, ενώ έχουν μείνει σημεία κενά.
*Η στρωμένη ψηφίδα κατά σημεία είναι πυκνή και κατά σημεία αραιωμένη, με έντονες σκιές, που αλλάζουν το χρωματισμό. Ακόμη και με την ολοκλήρωση των εργασιών, έχουν μείνει ανοικτές οπές μικροαγωγών, στις οποίες μπορεί εύκολα να σκοντάψει ο διαβάτης.
*Πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί κάθετα έχουν τρυπήσει ήδη πριν από τη χρήση τους, ενώ δεν έχουν δέσει σε ευθεία με τις ψηφίδες.
*Τα μάρμαρα σε κάποια σημεία της προκυμαίας είναι σπασμένα, ενώ οι φωτεινοί σηματοδότες ακόμη δεν έχουν στερεωθεί με τσιμέντο στις βάσεις τους.
*Ένας αριθμός φαναριών απουσιάζει από τις βάσεις και οι πινακίδες οδικής σήμανσης παραμένουν καταστραμμένες από το χρόνο.
*Τα κάγκελα στα σημεία της προκυμαίας όπου υπάρχει πρόσβαση με σκαλιά στη θάλασσα δεν αντικαταστάθηκαν, απλώς βάφηκαν με χρώμα για την προστασία τους από τη σκουριά.
Οι πρώτοι περιπατητές της παλαιάς παραλίας χθες έκαναν λόγο για απουσία δέντρων κατά μήκος και για απουσία αισθητικής στο γενικότερο σχεδιασμό του δήμου.Αυτό που δεν ξέρουν είναι πως όταν η περιβόητη "υποθαλάσσια" τελειώσει(σε 4,5 χρόνια υποτίθεται),η παραλία θα πρέπει να "ξαναανπλαστεί"απ'την αρχή λόγω της μετατροπής της λ.Νίκης σε πεζόδρομο!!..
Γεγονός είναι πως τα έργα που γίνονται σ'αυτή την πόλη από το Δήμο με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη της Χώρας,σχεδόν πάντα,δεν έχουν ίχνος αισθητικής.Στο κιτς τουλάχιστον,ναι,είμαστε πρωτεύουσα..!
Bookmark and Share