Αντιδράσεις κατοίκων για νέο λιμάνι στο Αγ.΄Ορος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Αντιδράσεις κατοίκων για νέο λιμάνι στο Αγ.΄Ορος.

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στη Χαλκιδική, για την προώθηση κατασκευής λιμανιού του Αγίου Όρους σε περιοχή του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνο οι μοναχοί, τη στιγμή που γίνονται προσπάθειες να εγκριθεί το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι διαπιστώνουν"για μια ακόμα φορά ότι στην ίδια περιοχή αποφασίζονται παρεμβάσεις ερήμην τους, μετά και την πρόσφατη παραχώρηση δημόσιας έκτασης 10.000 στρ. στην ιερά μονή Βατοπεδίου".
Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει προγραμματίσει έργα βελτίωσής του λιμανιού Ουρανούπολης. Επειδή όμως το εν λόγω λιμάνι του Αγίου Όρους σχεδιάζεται να κατασκευαστεί μεταξύ της Ουρανούπολης και της Τρυπητής, εκφράζονται φόβοι μήπως ακυρωθεί οποιαδήποτε διαδικασία της προσπάθειας της νομαρχίας για το λιμάνι της Ουρανούπολης και δοθεί προτεραιότητα στο λιμάνι που ζητά το Άγιο Όρος. Επιπλέον σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Ουρανούπολης υπάρχει και το λιμάνι της Τρυπητής.

Η κατασκευή ενός τέτοιου λιμανιού θεωρείται"πλεονασμός " σύμφωνα με ψήφισμα της Νομαρχίας και μάλιστα με στοιχεία αποκλειστικής στην πράξη εξυπηρέτησης των αναγκών του Αγίου Όρους, το οποίο εξυπηρετείται και θα εξυπηρετείται πλήρως και άμεσα από το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης, που θα κατασκευασθεί άμεσα από τη νομαρχία Χαλκιδικής, όπως επίσης και από το λιμάνι της Τρυπητής.

Επίσης τονίζει πως "για εμάς αυτό αποτελεί εδαφική επέκταση και κυριαρχία του Αγ.Όρους έξω από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα πλαίσια και όριά του"

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη-εάν όντως προχωρήσει το σχέδιο-,3 ξεχωριστών λιμανιών σε μια ακτίνα μόλις 4 χιλιομέτρων!!
Bookmark and Share