‘‘Υποκατάστημα‘‘ του Χρηματιστηρίου της Βιέννης ετοιμάζεται στην Ελλάδα.Ανησυχία στην εγχώρια κεφαλαιαγορά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

‘‘Υποκατάστημα‘‘ του Χρηματιστηρίου της Βιέννης ετοιμάζεται στην Ελλάδα.Ανησυχία στην εγχώρια κεφαλαιαγορά

Το Αυστριακό Χρηματιστήριο εκμεταλλευόμενο το νέο περιβάλλον που πλέον διαμορφώνεται και που σε μεγάλο βαθμό «σιγοντάρει» τον άκρατο ανταγωνισμό μεταξύ των χρηματιστηρίων, επέλεξε ως πρώτη περίπτωση ευρωπαϊκής αγοράς που φαίνεται ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον,την Ελληνική..
Οι απειλές που οι ελληνικές αρχές έβλεπαν εν όψει της εφαρμογής της ΜiFID φαίνεται πως θα γίνουν πράξη πολύ νωρίτερα απ' όσο ανέμεναν πολλοί, ταυτόχρονα όμως κανείς δε θα πρέπει να εκπλήσσεται ιδιαίτερα αφού η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει κατορθώσει να βελτιώσει ό,τι την κρατάει πίσω σε σχέση με άλλες αγορές.
Το πρώτο -ανάμεσα σε άλλα-για τη διενέργεια συναλλαγών επί ελληνικών μετοχών, στο Χρηματιστήριο της Βιέννης φοβούνται οι εγχώριες αρχές πως αποτελεί το πρόσφατο αίτημα του Wiener Borse προς την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για δημιουργία της πλατφόρμας στην Ελλάδα όπου οι Ελληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές σε αυστριακούς τίτλους..
Η κίνηση αυτή του Χρηματιστηρίου της Βιέννης εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του για επέκταση των εργασιών και αύξηση του τζίρου του και δεδομένης της έντονης κινητικότητας που το Αυστριακό Χρηματιστήριο παρουσιάζει εσχάτως.Η προοπτική όμως της άμεσης δημιουργίας μίας Πλατφόρμας στην Αυστρία για συναλλαγές επί ελληνικών τίτλων είναι αυτό που τώρα ανησυχεί τις Ελληνικές αρχές.
Χρηματιστήρια πολύ μεγαλύτερα από το ελληνικό (Deutsche Borse) εκφράζουν ξαφνικά ενδιαφέρον για αγορές που παλαιότερα αγνοούσαν όπως η Βουλγαρία, ενώ άλλα όπως το Wiener Borse δίνουν το «παρών» με συνεργασίες και μνημόνια σε πολλά χρηματιστήρια της ΝΑ Ευρώπης.
Η Ελληνική πλευρά αποπειράθηκε μεν να εισέλθει στο νέο αυτό χρηματιστηριακό τοπίο που διαμορφώνεται αλλά το άδοξο τέλος που είχε η διεκδίκηση του Χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας και οι διεκδικήσεις άλλων Ευρωπαίων σε γειτονικές αγορές περιορίζουν σημαντικά τα περιθώρια της ΕΧΑΕ να παίξει το ρόλο που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί - θεωρητικώς έως τώρα - στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή..

5 σχόλια:

  1. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΕ 9 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΛΠ,ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΕ 9 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΛΠ,ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΕ 9 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΛΠ,ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share