Που το πάνε τελικά τα Σκόπια..; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Που το πάνε τελικά τα Σκόπια..;


Νέα ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση των Σκοπίων για αλλαγή των πινακίδων των οχημάτων, η οποία προκάλεσε ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό για την αλλαγή των πινακίδων των οχημάτων, μετά το νέο έτος. Στις νέες πινακίδες επανέρχεται ο κωδικός ΜΚ-ο οποιός πριν 10 χρόνια είχε ξαναδημιουργήσει ένταση στις διμερείς σχέσεις ενώ είχε αναγκάσει την Ελλάδα να απαγορεύσει την είσοδο οχημάτων στη χώρα εάν έφεραν το σχετικό σήμα ΜΚ-, και επιπλέον, σε κάθετη λωρίδα αμέσως μετά τον κωδικό, θα αναγράφεται στα αγγλικά «Macedonia»!
Αντιδράσεις σημειώθηκαν ήδη από την αντιπολίτευση, ενώ ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 5» έθεσε το ερώτημα: «Είναι συνετό αυτή τη στιγμή να προκαλείται η Ελλάδα, όταν σύμφωνα με όλα τα μηνύματα των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ η Μακεδονία, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, πρέπει να απέχει από προκλητικές κινήσεις, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας;».
Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, δεν απάντησε στην ερώτηση «πώς η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τους φοιτητές, εάν η Ελλάδα τούς δημιουργήσει προβλήματα κατά την είσοδό τους στη χώρα». Για τον εαυτό της, είπε πως δεν επισκέπτεται την Ελλάδα και δεν σκοπεύει να την επισκεφθεί!!

Κοιτάζοντας προσεχτικά τις τελευταίες κινήσεις της Σκοπιανής κυβέρνησης πάντως,το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι πως εκβιάζει η ίδια το Ελληνικό βέτο για δικούς της εσωτερικούς λόγους.Φωνές της Αντιπολίτευσης ήδη έχουν κατηγορήσει ανεπίσημα την κυβέρνηση για "εσκεμμένη πρόκληση της Ελλάδας ώστε να ασκηθεί τελικά το βέτο και η ίδια-με το Ελληνικό βέτο ως άλλοθι-να κρύψει την αδυναμία της να συμμορφωθεί εγκαίρως με τα κριτήρια που θέτει η Συμμαχία για την είσοδο κάθε νέου μέλους.."

3 σχόλια:

  1. me liga logia dhladh re salonika,mas douleuoune kai meis tsimpame??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκβιάζουν το ελληνικό βέτο ή έχουν γερές "πλάτες" και τα κάνουν αυτά. Πoντάροντας βέβαια και στο σίγουρο "χαρτί" της ελληνικής υποχωρητικότητας. Από την στιγμή που η ελληνική διπλωματία κάνει ένα βήμα πίσω από μόνη της γιατί να μην κάνει ακόμα ένα; Αφού ξεκίνησε και έφτασε μέχρι την μέση του δρόμου γιατί μην ολοκληρώσει την διαδρομή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POSO GERES PLATES MPOREI NA EINAI AYTES RE GAMOTO?AKOMH KAI ETSI NA EINAI,GIATI TOSH PROKLHTIKOTHTA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share