Άλλες δυο καταδίκες για υποθέσεις παιδεραστίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Άλλες δυο καταδίκες για υποθέσεις παιδεραστίας..

Η πρώτη υπόθεση παιδεραστίας επανήλθε στο προσκήνιο,αυτή τη φορά στη Δυτ.Μακεδονία..
Συγκεκριμένα,ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας σε έναν 70χρονο από την Καστοριά για κατ' εξακολούθηση αποπλάνηση ανήλικης κοπέλας..
Επειτα από διήμερη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Δ.Σ. για κατ' εξακολούθηση αποπλάνηση του ανήλικου κοριτσιού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ειδεχθής πράξη γινόταν με μεγάλη συχνότητα, από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2005, μέσα στο εμπορικό κατάστημα που διατηρεί ο 70χρονος στην πόλη της Καστοριάς. Η ανήλικη αποκάλυψε στο δικαστήριο το δράμα που έζησε όλο αυτό το διάστημα στα χέρια του σάτυρου. Σύμφωνα με μάρτυρες κατηγορίας, ο δράστης εθεάθη κάποιες φορές να βάζει την ανήλικη κοπέλα στο αυτοκίνητό του. Από την πλευρά του ο ηλικιωμένος υποστήριξε ότι "η κοπέλα και η μητέρα της με κατηγορούν άδικα", αλλά δεν μπόρεσε να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους για την αθωότητά του.
Το δικαστήριο απέρριψε και το "ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου" που ζήτησαν οι συνήγοροι του καταδικασθέντος. Η καταδικαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας σε οκτώ χρόνια κάθειρξης ήταν ομόφωνη, αφού υπέρ της καταδίκης και της προαναφερόμενης ποινής ψήφισαν τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι. Ο Δ.Σ. εκτίει εδώ και ένα χρόνο την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Λάρισας, όπου οδηγήθηκε εκ νέου, μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, η ακροαματική διαδικασία του οποίου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.
*Επίσης,χθές,καταδικάστηκε στην Αγγλία ένας 49χρονος ο οποίος αποπλάνησε ανήλικη ομοεθνή του και ήρθε μαζί της στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2006 όπου συνελήφθει και καταδικάστηκε.(Λεπτομέρειες εδώ http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/kent/7148668.stm)
Μεταφέρθηκε στην Αγγλία μετά από ένα χρόνο παραμονή στις Ελληνικές φυλακές και ξανακαταδικάστηκε απ΄το δικαστήριο του Καντέρμπουρι. Το ανήλικο κορίτσι-που τώρα είναι 16 ετών- είχε μείνει έγκυος στην Ελλάδα αλλά απέβαλε..

3 σχόλια:

Bookmark and Share