Αρχαιοκαπηλία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Αρχαιοκαπηλία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με κατασχέσεις εκατοντάδων αντικειμένων, που χρονολογούνται από την Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο, αποκάλυψε η Ασφάλεια Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με τη σύλληψη 70χρονου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.Ο 70χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας των αστυνομικών αρχών σε κατάστημα που διατηρούσε, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, την κατοχή των οποίων αδυνατούσε να δικαιολογήσει, καθώς επίσης πλήθος νομισμάτων διαφόρων χρονολογιών, περιόδων και τύπου.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω αντικείμενα: εκατοντάδες χάλκινα νομίσματα Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και Οθωμανικών χρόνων, 40 χάλκινα νομίσματα Μακεδόνων Βασιλέων (Αλεξάνδρου-Φιλίππου και Αντιγόνου Γονατά), ένα βυζαντινό σκυφωτόμ μια σφενδόνη ενός δακτυλιδιού,καθώς επίσης μια μαρμάρινη στήλη αρχαίων χρόνων με ένθετο αντικείμενο το οποίο λείπει και πολλά άλλα..
Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στην ΙΖ’ Εφορία Αρχαιοτήτων, ενώ θα ακολουθήσει λεπτομερής προσδιορισμός του είδους και της αρχαιολογικής αξίας των ανευρεθέντων νομισμάτων και αντικειμένων από την αρμόδια Επιτροπή του Νομισματικού Μουσείου.

4 σχόλια:

  1. Ο 70XRONOS EINAI KOUREAS STHN ALEKSANDRIA!TO EIPE TWRA STH NET

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά να τα βλέπουν οι κουφάλες οι Πασοκοι,
    άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Αστυνομίας, επιτευχθείσα, ρε μαλάκες, χάρη στις άοκνες προαπάθειες της Εθνικής μας Κυβέρνησης την Νέας Δημοκρατίας,
    του Πρωθυπουργού προσωπικά και της εριτίμου χειρουργού συζύγου του, της Πεθεράς του, και του κουμπάρου της πρώτης ξαδέρφης μιας γειτόνισσας της οικογένεις στα Κουφάλια.
    Επίσης να μην λησμονήσουμε να μνημονεύσουμε, εν παρόδω, και την συμμετοχή Του Αρχιεπισκόπου Μπέμπας, του Αγγγγίου Θεσσαλονίκης Λίτσας και να ξέρουν οι κουφάλες οι ξένοι, πως αν δεν πάρουμε τη κούπα, θα κατέβουμε σε διαδήλωση.
    ΥΓ. Ο Παπαγεωργόπουλος βοήθησε;

    ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΝΕΩΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΛΙΓΟ ΠΑΧΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΜΠΕΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o 70 xronos aftos kala na pa8ei giati htane malakas apo tote pou ton hksera. pantws to ekruve kala to olo 8ema.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share