Το φωτισμένο Κολοσσαίο στέλνει μήνυμα κατά της θανατικής ποινής. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Το φωτισμένο Κολοσσαίο στέλνει μήνυμα κατά της θανατικής ποινής.

Το Κολοσσαίο τυλίγεται σε ένα πέπλο φωτός παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Η Ιταλία φωτίζει το διάσημο μνημείο της, χαιρετίζοντας έκκληση του ΟΗΕ για επιβολή μορατόριουμ στις εκτελέσεις.
«Το Κολοσσαίο φωτίζεται για να σηματοδοτήσει την ηθική αξία της ιστορικής [σ.σ. μη δεσμευτικής] απόφασης του ΟΗΕ, η οποία εγκρίθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και ήταν μια μεγάλη επιθυμία της Ιταλίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημαρχίας της Ρώμης.
Με τη φωταγώγηση του Κολοσσαίου η Ιταλία χαιρετίζει ταυτόχρονα την πρόσφατη απόφαση του Νιου Τζέρσεϊ να καταργήσει τη θανατική ποινή. Είναι η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που προχώρησε στην κατάργηση της θανατικής ποινής, μετά την επαναφορά της το 1976.
Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για την κατάργηση της θανατικής ποινής και το Κολοσσαίο, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου, φωτίζεται όταν μια χώρα καταργεί τη θανατική ποινή ή υιοθετεί μορατόριουμ στις εκτελέσεις ή όταν απονέμεται χάρη σε έναν θανατοποινίτη.
Bookmark and Share