Επίδειξη θράσους απ΄το Βρετανικό μουσείο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Επίδειξη θράσους απ΄το Βρετανικό μουσείο..

Το Βρετανικό Μουσείο επανέλαβε σήμερα-ευθαρσώς- την άρνησή του να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά την ολοκλήρωση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
"Το Μουσείο της Ακρόπολης, αν και είναι μία μεγάλη επιτυχία, δεν αλλάζει στο παραμικρό τη θέση του Βρετανικού Μουσείου", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χάνα Μπούλτον, εκπρόσωπος του ιδρύματος.
"Για μας, το θέμα ουδέποτε αφορούσε τον τρόπο έκθεσης των γλυπτών στην Αθήνα, αλλά αφορούσε πάντα το ιδεολογικό επιχείρημα που συνίσταται στο ότι το Βρετανικό Μουσείο εκθέτει έργα από όλους τους πολιτισμούς του κόσμου και ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τμήμα της συλλογής(!)", σημείωσε.
"Το Βρετανικό Μουσείο," συνέχισε η εκπρόσωπος, εκτιμά ότι έχει "το ιδεολογικό δικαίωμα να διατηρήσει τα Μάρμαρα, με βάση την αποστολή του η οποία είναι να παρουσιάζει έργα από όλους τους πολιτισμούς του κόσμου και όχι μόνον από αυτούς που βρίσκονται στο Λονδίνο, αλλά επίσης και από ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα μέσω δανεισμού έργων.
Η βρετανική κυβέρνηση δεν επεμβαίνει (στο θέμα), έχει καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για θέμα της αρμοδιότητας του Βρετανικού Μουσείου", κατέληξε..

6 σχόλια:

  1. THS MANAS TOYS TO MOY*I NA TOYS PEITE TIS PALAIDERFARES TOYS AGGLOYS.
    APO POY EXOYN TO DIKAIWMA NA ARPAZOYN THN KLHRONOMIA TOY KATHE LAOY THS GHS KAI NA THN EKTHETOYN STHN MPASTARDOYPOLH-PRWTEYOSYSA TOYS?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ τρώμε καρπαζιές απ΄τους Σκοπιανούς.Απ΄τους Άγγλους σε θα φάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..‘‘δε θα φάμε‘‘ εννοούσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΆΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ


    ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ


    ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΘΙΚΤΑ


    ΕΔΩ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ


    ΚΑΙ ΛΙΑΠΙΔΕΣ


    ΘΑ ΤΑ ΚΑΩΟΥΜΕ Η ΘΑ


    ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΨΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share