Ανακάλυψαν νέα είδη θηλαστικών! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Ανακάλυψαν νέα είδη θηλαστικών!

Δύο νέα είδη θηλαστικών(!), ένας γιγάντιος αρουραίος και ένα οπόσσουμ νάνος, ανακαλύφθηκαν στον «χαμένο κόσμο» της Παπούα, το ινδονησιακό τμήμα της νήσου Νέας Γουινέας, το οποίο εξερευνήθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και συνεχίζει να εκπλήσει τους επιστήμονες με τον πλούτο του.
Η ανακάλυψη νέων θηλαστικών είναι πλέον εξαιρετικά σπάνια και οι επιστήμονες συνεχίζουν τη μελέτη για να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για νέα είδη και να τα ταξινομήσουν.
Τα δύο ζώα εντοπίστηκαν πριν μερικές μέρες στην ζούγκλα της οροσειράς Φόγια, κατά τη διάρκεια αποστολής που πραγματοποίησε η οργάνωση Conservation International σε συνεργασία με το Ινδονησιακό Ινστιτούτο Επιστήμης. Η πρώτη αποστολή της οργάνωσης στην ορεινή ζούγκλα το 2005 είχε αποκαλύψει δεκάδες νέα είδη εξωτικών ζώων και φυτών.
Ο γιγάντιος αρουραίος είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερος από τον τυπικό αρουραίο! Το τεράστιο τρωκτικό (φώτο) δεν έχει κανένα φόβο για τους ανθρώπους και μάλιστα επισκέφθηκε αρκετές φορές την κατασκήνωση της αποστολής.
Όσον αφορά το νέο είδος οπόσσουμ, η Conservation Internatinal εκτιμά ότι πρόκειται για το μικρότερο μαρσιποφόρο του κόσμου!
«Είναι καθησυχαστικό να ξέρουμε ότι υπάρχει ένα μέρος στη Γη τόσο απομονωμένο ώστε να παραμένει το απόλυτο βασίλειο της άγριας φύσης» δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Μπρους Μπίλερ.
Η κατάσταση θα μπορούσε όμως να αλλάξει στο μέλλον, καθώς ο ρυθμός αποψίλωσης στην Ινδονησία είναι ο υψηλότερος στον κόσμο, με τη ζούγκλα να μετατρέπεται ταχύτατα σε φυτείες για την παραγωγή φοινικέλαιου..
Bookmark and Share