Συγχαρητήρια Έλληνα Ευρωβουλευτή σε Σλοβένο Υπουργό που"δε θεωρεί την ονομασία της ΠΓΔΜ εμπόδιο".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Συγχαρητήρια Έλληνα Ευρωβουλευτή σε Σλοβένο Υπουργό που"δε θεωρεί την ονομασία της ΠΓΔΜ εμπόδιο"..

"Το όνομα της ΠΓΔΜ δεν θα την εμποδίσει να ενταχθεί στην ΕΕ" (!)δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σλοβένος υπουργός επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων Γιάνες Λέναρτσικ, καθώς το θέμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ τέθηκε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς το Συμβούλιο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου..
Από την πλευρά του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Μπέρντ Πόσελτ έθεσε το ερώτημα εάν «η υπόθεση του ονόματος είναι μία διμερής υπόθεση με την Ελλάδα, η οποία μπορεί να έχει επιπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις».
Ο Σλοβένος υπουργός απάντησε λέγοντας ότι "δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός για την επίλυση του διμερούς θέματος υπό τον ΟΗΕ με μεσολαβητή τον κ. Νίμιτς, συμπληρώνοντας πως η σλοβενική προεδρία υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτές."
Με παρέμβασή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής της ΝΔ Νικόλαος Βακάλης, συνεχάρη τον προεδρεύοντα(!!!) για «την πολύ προσεγμένη απάντηση που έδωσε» ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην πρώτη αναφορά του Σλοβένου περί "μη υπαρξης εμποδίου στην Ε.Ε. λόγω ονόματος"..! Απλά πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δείχνει «καλή διάθεση» για να γίνουν το μέλη οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, «με την προϋπόθεση όμως ότι θα λυθεί το πρόβλημα».

7 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΠΕΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΛΗΣΕ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ "Μακεδονομαχοι" ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. allh mia "dynamikh apanthsh" ths Neas Dhmokratias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. allh mia "dynamikh apanthsh" ths Neas Dhmokratias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Τουλάχιστον μίλησε»; Δηλαδή τι είπε; Πέρα από αυτή τη μαμακία που έτσι αναιρεί την εξωτερική πολιτική μας; Συγγνώμη, αλλά αυτό το θεωρώ χειρότερο από τον άλλο του ΛΑΟΣ, γιατί ο κύριος εδώ αποδέχεται και υποστηρίζει αυτή την ηλιθιότητα. Δηλαδή τσάμπα μιλά η ΝΔ για βέτο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κρασιά 1¨24 αισθανθήκαμε εθνικά υπερήφανοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν κατάλαβα, έχω άδικο στο ότι η δήλωσή έρχεται κόντρα στη γραμμή της εξωτερικής πολιτικής; Εμείς δεν είμαστε που λέμε ότι αν δεν αλλάξουν όνομα, δεν τους αφήνουμε στην Ε.Ε.; Ή διάβασα κάτι λάθος; Τι σ'ενόχλησε, και ξαφνικά μου το παίζεις είρωνας; Επειδή είπα ότι είναι χοντρύτερη η βλακεία του ενός από του άλλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ,ΑΣ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share