Η Κύπρος ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο παρά τις Τουρκικές απειλές. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Η Κύπρος ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο παρά τις Τουρκικές απειλές.

Δεν κάνει πίσω η Κύπρος και παρά τις απειλές της Άγκυρας ,ο πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες βράδυ-λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία-πως θεωρεί ότι "έχει φτάσει για την Κύπρο ο χρόνος για να ξεκινήσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης"! Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, στο ξενοδοχείο «Χίλτον"», προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), Αμπντάλα Σαλέμ ελ-Μπάντρι, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τον πρώτο γύρο αδειοδότησης για ένδεκα ερευνητικά οικόπεδα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης στις αρχές του 2007, με την υποβολή τριών αιτήσεων στις 16 Αυγούστου 2007 για τρία διαφορετικά ερευνητικά οικόπεδα"».
""Η Κύπρος"», είπε ο Πρόεδρος, «έχει συνάψει μια αποκλειστική πολυ-πελατειακή συμφωνία με την PGS, μια νορβηγική εταιρεία γεωφυσικών υπηρεσιών, η οποία απέκτησε σεισμικά δεδομένα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Δημοκρατίας, για μια γενική αξιολόγηση του δυναμικού της, όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες"».
Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι η Κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει την ίδρυση ενός ολοκληρωμένου Ενεργειακού Κέντρου, το οποίο θα περιλαμβάνει διευκολύνσεις για την εισαγωγή, αποθήκευση και αεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου όπως, επίσης, και των διαφόρων καυσίμων πετρελαίου.

7 σχόλια:

  1. mpravo ston Taso.Paradeigma Ellhna.den kollwnei oyte apo Anan oyte apo toyrkia oyte apo tipota.
    Na ta vlepei o kwstakhs mpas kai ksestravwthei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo ston Taso.Paradeigma Ellhna.den kollwnei oyte apo Anan oyte apo toyrkia oyte apo tipota.
    Na ta vlepei o kwstakhs mpas kai ksestravwthei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΤΑΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AN DEI KANEIS AYTO TO DHMOSIEYMA ME TON TASO KAI TO PARAPANW ME TON ELLHNA EYRWVOYLEYTH MONO THLIPSH GIA TOYS MALAKES POY MAS KYVERNOYN STHN ELLADA MPOREI NA NIWSEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε του. Σωστή κίνηση, δεν υποκείπτει σε εκφοβισμούς. Μπράβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ. ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

    ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ "ΠΙΣΙΝΗ" ΒΛΕΠΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share