Δύο μυστικά δείπνα από βουλευτές του "Ρεύματος"την εβδομάδα που πέρασε! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Δύο μυστικά δείπνα από βουλευτές του "Ρεύματος"την εβδομάδα που πέρασε!

Δύο "μυστικά δείπνα" οργάνωσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ελ. Κουρκούλα αυτή την εβδομάδα,σύμφωνα με πληροφορίες,με σκοπό να διερευνηθούν οι προθέσεις βουλευτών - εν δυνάμει μελών του υπό ίδρυση "Ομίλου προβληματισμού"..
Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη η ώρα προσέλευσης ήταν η ίδια, όπως και ο τόπος της συνάντησης,το σπίτι της βουλευτού,στην οδό Ηροδότου κοντά στη Βουλή. Ο χρόνος που επιλέχθηκε -η νύχτα πριν και η νύχτα μετά τη συνάντηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- έδωσε το χρώμα αλλά και το περιεχόμενο στις συζητήσεις που έγιναν.
Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 22- έδωσε το παρών στο δείπνο της Τετάρτης. Την επομένη συμμετείχαν 18 βουλευτές καθώς κάποιοι είχαν ήδη αποχωρήσει για τους νομούς όπου εκλέγονται. Και στις δύο συναντήσεις, όμως, το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η εκτίμηση που κυριάρχησε ήταν πως «ο Παπανδρέου διαχειρίζεται τη φθορά και την ήττα». .
Σε ό,τι αφορά στην ίδρυση του ομίλου, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «η ιδέα είναι να γίνει μετά τη γιορτή των… ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου», ώστε να έχει προηγηθεί η ομιλία του κ. Κ. Σημίτη σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ, που είναι προγραμματισμένη για εκείνη τη μέρα. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην επιβεβαιώσει κανείς την παρουσία του άλλου στις συναντήσεις. Και το κράτησαν σχεδόν όλοι.. Γιατί ξέρουν, όπως λένε, ότι «η Χαρ. Τρικούπη δεν θα αφήσει αναξιοποίητη την ευκαιρία».
Η κίνηση πάντως για την ίδρυση του Ομίλου δεν θα είναι ομαδική, ενώ σε πρώτη φάση θα πρέπει να αναμένονται κάτι παραπάνω από δέκα δηλώσεις «ώστε να μπορεί να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα». Οι κινήσεις αυτές μπορεί να προέλθουν από τον κύκλο των βουλευτών που στήριξαν το βουλευτή Θεσσαλονίκης στη μάχη της διαδοχής και οι περισσότεροι από τους οποίους παρευρίσκονταν και στα δείπνα στο σπίτι της κυρίας Ελ. Κούρκουλα. Δηλαδή οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης, Χ. Βερελής, Μ. Αποστολάκη, Τ. Αντωνίου, Ε. Καϊλή, Σ. Ράπτη, κ.ά.

20 σχόλια:

  1. AS KANEI OMILO O XONTROS.KSEXNAEI THN TYXH TOY TSOVOLA,TOY AVRAMOPOULOU,TOY MANOY KLP PROVATWN POU FYGANE AP'TO MANTRI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AS KANEI OMILO O XONTROS.KSEXNAEI THN TYXH TOY TSOVOLA,TOY AVRAMOPOULOU,TOY MANOY KLP PROVATWN POU FYGANE AP'TO MANTRI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Βενιζέλο και Σκανδαλίδη. Έχετε κάνει το ΠΑΣΟΚ χειρότερο από τη ΝΔ. Αυτοί ψάχνουν τη σκηνή Νο.2 του DVD και εσείς το άρθρο 37 του καταστατικού...
    Για πολιτική θα πείτε ποτέ τίποτα? Κάντε καινούριο κόμμα και αφήστε τους ψύλλους στα άχυρα. Ούτως ή άλλως το ΠΑΣΟΚ είστε εσείς και ο Σημίτης...
    Οι άλλοι απλά συνεχίζουν την μπουρδολογία του '80. Μόνο που σήμερα έχουμε 2008 και η μπουρδολογία πιάνει 3% με το ζόρι. Ή μήπως φοβάστε τις τύχες των Σαμαρά, Μάνου, Τσοβόλα, Παπαθεμελή. Τόσο πολύ υποβιβάζετε τον εαυτό σας? Έχετε καμιά σχέση εσείς με τους παραπάνω???
    Την τύχη των παραπάνω θα την έχει το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και είναι ευκαιρία το κόμμα που ξεκίνησε την ιστορία του με έναν Παπανδρέου να την τελειώσει και με έναν Παπανδρέου τώρα που τελείωσε ο ιστορικός του κύκλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sta mystika deipna yparxei panta kai enas ioudas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια με υπογραφή Βενιζέλου,πόσες παράνομες αποχαρακτηρήσεις, για να ευνοηθούν κάποιοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της θεσσαλονίκης, έγιναν στη Θεσσαλονίκη??
    Γι'αυτά, δεν πρέπει να απολογηθεί ο Βενιζέλος??
    Γιατί κρύβεται πίσω απο το ΠΑΣΟΚ!!
    Μήπως η αναγγελεία "ΟΜΗΛΟΥ" είναι, εκβιασμός προς τον ΓΑΠ, για να μην τον διώξει??
    Διαφορετικά οι Ρουσόπουλοι θα του τον πέσουν και θα τον κανουνε "Κιμά".
    Μήπως αυτό φοβάται??
    Ετσι μια σκέψη βαθύτερη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί η τρέχουσα πολιτική ανάλυση να λέει ότι μια ροζ υπόθεση δεν είναι σημαντικό γεγονός, όμως παραβλέπει μια «λεπτή» παράμετρό της. Οτι η υπόθεση αυτή ενοχλεί τον συντηρητικό πυρήνα των οπαδών και ψηφοφόρων της Ν.Δ., οι οποίοι είναι γαλουχημένοι με το περίφημο αξίωμα «τάξις και ηθική». Ο κ. Καραμανλής σ' αυτό στήριξε την εκστρατεία απαξίωσης των «ανήθικων» αντιπάλων του, σ' αυτό στήριξε και την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του. Μη έχοντας κανένα «όραμα», ούτε καν ένα απλό σχέδιο να ξεδιπλώσει, συνέχισε να ηθικολογεί. Ωσπου η ηθικολογία άρχισε να γίνεται αυτεπίστροφο.
    Αυτή θα ήταν, έτσι κι αλλιώς, η τύχη της από τη στιγμή που ο εμπνευστής της, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι είχε τις καλύτερες προθέσεις, στήριξε την εφαρμογή της σε λάθος βάση. Νόμισε ότι το πρόβλημα θα λυθεί αυτομάτως μόλις απομακρυνθούν τα «ανήθικα» στοιχεία και τη θέση τους πάρουν τα «ηθικά», που εκείνος θα τοποθετούσε στις κατάλληλες θέσεις. Φυσικά, η προσδοκία δεν επαληθεύτηκε. Και οι γαλάζιοι «ενάρετοι» βρήκαν την ευκαιρία να επιπέσουν σαν ακρίδα στο κράτος, βλέποντας ότι ένα ένα τα θεσμικά αναχώματα (ανεξάρτητες αρχές, δικαστική εξουσία κ.λπ.) είτε μπαίνουν στο περιθώριο είτε συμπορεύονται με την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση. Η συνεχής υποβάθμιση του ΑΣΕΠ και η παροιμιώδης αδυναμία δικαστών να φέρουν σε πέρας κρίσιμες υποθέσεις είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
    Η υπόθεση Ζαχόπουλου, λοιπόν, έπληξε στον πυρήνα της την ηθικολογία της καραμανλικής διακυβέρνησης. Αρκεί, όμως, αυτό για να εξηγήσει τη διαφαινόμενη ραγδαία φθορά της; Θα μπορούσε και να αρκεί. Κάποια στιγμή ακόμη και το κεφαλάκι μιας καρφίτσας αρκεί να φέρει την έκρηξη και την κατάρρευση, αν «θύμα» του είναι ένα μπαλόνι γεμάτο αέρα.
    Τι άλλο από ένα τέτοιο μπαλόνι είναι η καραμανλική διακυβέρνηση; Ενα μπαλόνι γεμάτο από ελάχιστο έργο και παραγεμισμένο από λόγια του αέρα και μπόλικη επικοινωνιακή πολιτική (προπαγάνδα). Στην πρώτη τετραετία αυτό το μπαλόνι άντεξε. Ηταν φρέσκο, γυαλιστερό, με έντονα χρώματα. Και τα λόγια του κ. Καραμανλή, που το φούσκωναν, άντεχαν κι αυτά. Βέβαια, σημαντικό κομμάτι των παραπλανηθέντων το 2004 αντέδρασε στις εκλογές του 2007, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σκάσει το μπαλόνι. Διότι απέναντι υπήρχε και το μπαλόνι του ΠΑΣΟΚ, που έχασε κι αυτό μπόλικο αέρα.
    Σήμερα η υπόθεση Ζαχόπουλου οδηγεί σε κατάρρευση το νεοκαραμανλικό οικοδόμημα, το οποίο κρατιέται ακόμη στα πόδια του, λόγω ανυπαρξίας τού υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ. Και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο από τα δύο μπαλόνια, το «γαλάζιο» ή το «πράσινο», θα σκάσει πρώτο ή αν θα σκάσουν μαζί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η απόλυτη αυτή πρόβλεψη μοιάζει παρακινδυνευμένη, αν λάβει κανείς υπόψη του τα ιστορικά δεδομένα. Πράγματι, ο «δικομματισμός» είναι διαχρονικά πανίσχυρος και οι δύο πόλοι του άντεξαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες (1981 και 1993 η Ν.Δ., 1989 και 1996 το ΠΑΣΟΚ). Στην ουσία, σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, αυτά τα δύο κόμματα εξέφραζαν δύο πόλους, τον κεντροδεξιό και τον κεντροαριστερό, και κατάφερναν να περιορίζουν σε μικρά ποσοστά την εκ δεξιών (για τον ένα) και εξ αριστερών (για τον άλλον) απειλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ,
    ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ,
    ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ,
    ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ,
    ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΡΠΕΙ ΝΑ ΑΔΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ:
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ¨ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ¨
    ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!!
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ...ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ!!!!!!!!!
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ:(ΜΕ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ)
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ:
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ¨ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ¨
    ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!!
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ...ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ!!!!!!!!!
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ αυτήν την περίοδο ιδεολογικής – πολιτικής και πολιτισμικής ένδειας που έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ καλό είναι να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά τώρα διάλυση θα είναι αυτό διάσπαση θα είναι μοιραία συνύπαρξη θα είναι δεν ξέρει κανείς αλλά είναι αναπόφευκτο

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ – ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ
    Οι λόγοι προφανείς ( το πανόραμα γέμισε μεζονέτες )

    Ο Βαγγέλης για μένα πήρε μια γενναία απόφαση και έτσι θα έπραττε ένας πολιτικός άνδρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι,ναι,πολυ γενναια η αποφαση.."Διελυω το Πασοκ γιτι δε με βγαλανε αρχηγο"..Ηρωας ο Βαγγελακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ=Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΤΟΤΕ.
    ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΖΗΤΟΥΝΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗ...ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ...ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΣΗΔΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΕΙΝΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................


    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΡΑ ΦΑΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. AS KANEI OMILO O XONTROS.KSEXNAEI THN TYXH TOY TSOVOLA,TOY AVRAMOPOULOU,TOY MANOY KLP PROVATWN POU FYGANE AP'TO MANTRI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Βενιζέλο και Σκανδαλίδη. Έχετε κάνει το ΠΑΣΟΚ χειρότερο από τη ΝΔ. Αυτοί ψάχνουν τη σκηνή Νο.2 του DVD και εσείς το άρθρο 37 του καταστατικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Ελλάδα κατά γενική ομολογία τον αιώνα που πέρασε αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, το στήσιμο του νεοελληνικού κράτους και η κατάκτηση της ανεξαρτησίας αποδείχθηκε τελικά δύσκολη υπόθεση.
    Ότι κατακτήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις κατακτήθηκε με αίμα η σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να χύθηκε αίμα χωρίς αιτία. Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά. Πάντα όμως η συμπεριφορά του ήταν εξαιρετική και συνοδευόταν από αποφασιστικότητα και αφοβία απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής.

    Στο πέρασμα του χρόνου η πολιτικοοικονομικοκοινωνικη εσωτερική κατάσταση δημιούργησε αρκετές φορές σοβαρά κοινωνικά ή άλλα προβλήματα, έτσι η σωρευμένη οργή, τα πάθη, ή ακόμη και η μάχη της προσωπικής- πολιτικής- κοινωνικής επιβίωσης-ανέλιξης οδήγησε συχνά σε σοβαρές εμφύλιες διαμάχες, τόσο πολιτικές, όσο και ένοπλες.
    Όλα αυτά που έγιναν τις δεκαετίες που πέρασαν έχουν αφήσει ανοιχτές πληγές που ταλαιπωρούν (όσο και να μην είναι ορατό σήμερα, είναι μια πραγματικότητα) ακόμη τη λογική αρκετών. Η μετάβαση ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αυτό το φανερώνει σε αρκετές περιπτώσεις η γενικότερη δραση, η νοοτροπία και η σκέψη ενός μεγάλου και ενεργού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και πηγάζει μέσα από τα προσωπικά βιώματα παλαιών εποχών, με ότι αυτά κουβαλάνε. Το κομμάτι αυτό του πληθυσμού είναι ακόμη στα πράγματα και βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο. Δείχνει όμως μια περίεργη εμμονή να υπερασπιστεί τα κεκτημενα ή να τα μεταβιβάσει κατά το δοκούν...( η βασιλεία έχει αφήσει τα σημάδια της)
    Αυτά όμως πρέπει να μείνουν παρελθόν, ο κόσμος αλλάζει , τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά, για την πρόοδο απαιτείται ευελιξία και κατάκτηση υψηλότερου βαθμού γνώσης. Επίσης σήμερα στη χώρα μας είναι απαραίτητη η δημιουργία ανθρώπινου κεφαλαίου. Ποτέ η δημιουργία οικονομικού κεφαλαίου δεν θα αντικαταστήσει το ανθρώπινο κεφάλαιο. Φυσικό αν σκεφτούμε ότι το οικονομικό κεφάλαιο δημιουργείται από τον άνθρωπο…
    Ταυτόχρονα έχουν προκύψει νέες ανάγκες. Π.χ. Οι νέες γενιές και το σύνολο των ατόμων πρέπει να εκπαιδευτούν σχετικά με τις νεες κοινωνικές ανάγκες. Το σχολείο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν χρέος να συμβάλουν για την κατασκευή της νέας συνείδησης.
    Σήμερα, στη σύγχρονη Ελλάδα, η Αγωνία, ο φόβος, η ελπίδα, φανερώνονται μπροστά μας κάθε στιγμή, όλα περνούν μπροστά μας με κινηματογραφική ταχύτητα. Η ζωή μας όμως δεν είναι απλή είναι πολυσύνθετη. Πολλές φορές (και εκεί την πατάμε) ο άνθρωπος νομίζει πως είναι μόνο αυτός, οι περισσότεροι θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, παντα ξεχνάμε την τελειότητα του φυσικού περιβάλλοντος και τον κόσμο γύρω μας, συνήθως για το μοναδικό που προσπαθούμε είναι η επιβεβαίωση του εαυτού μας.
    Η χαρά τής ζωής είναι η χαρά τής στιγμής, εμείς όμως(οι άνθρωποι) -χιμήξαμε στον κατήφορο- και χάθηκαν από τον κόσμο μας συναισθήματα όπως η αγάπη για το συνάνθρωπο και η ειλικρίνεια. Σήμερα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι βαριά πληγωμένη.
    Νομίζω ότι ο δικός μας τρόπος καθορίζει τόσο τη δική μας, όσο και τη στιγμή του κόσμου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kai poly asxolh8hkame me ton Benny. Diagrafh edw kai twra giati teteioi oportounistes, kareklokentauroi kai lamogia 'mono me dikastiko epimelhth' 8a ksekounh8oune apo to komma.

    Diagrafh edw kai twra mpas kai parei mazi tou kai ta teleutaia aponera pou exoun meinei sto pasok opws Tonia, Tsoxatzopoulos ktl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share