Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη η ώρα προσέλευσης ήταν η ίδια, όπως και ο τόπος της συνάντησης,το σπίτι της βουλευτού,στην οδό Ηροδότου κοντά στη Βουλή. Ο χρόνος που επιλέχθηκε -η νύχτα πριν και η νύχτα μετά τη συνάντηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- έδωσε το χρώμα αλλά και το περιεχόμενο στις συζητήσεις που έγιναν.
Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 22- έδωσε το παρών στο δείπνο της Τετάρτης. Την επομένη συμμετείχαν 18 βουλευτές καθώς κάποιοι είχαν ήδη αποχωρήσει για τους νομούς όπου εκλέγονται. Και στις δύο συναντήσεις, όμως, το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η εκτίμηση που κυριάρχησε ήταν πως «ο Παπανδρέου διαχειρίζεται τη φθορά και την ήττα». .
Σε ό,τι αφορά στην ίδρυση του ομίλου, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «η ιδέα είναι να γίνει μετά τη γιορτή των… ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου», ώστε να έχει προηγηθεί η ομιλία του κ. Κ. Σημίτη σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ, που είναι προγραμματισμένη για εκείνη τη μέρα. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην επιβεβαιώσει κανείς την παρουσία του άλλου στις συναντήσεις. Και το κράτησαν σχεδόν όλοι.. Γιατί ξέρουν, όπως λένε, ότι «η Χαρ. Τρικούπη δεν θα αφήσει αναξιοποίητη την ευκαιρία».
Η κίνηση πάντως για την ίδρυση του Ομίλου δεν θα είναι ομαδική, ενώ σε πρώτη φάση θα πρέπει να αναμένονται κάτι παραπάνω από δέκα δηλώσεις «ώστε να μπορεί να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα». Οι κινήσεις αυτές μπορεί να προέλθουν από τον κύκλο των βουλευτών που στήριξαν το βουλευτή Θεσσαλονίκης στη μάχη της διαδοχής και οι περισσότεροι από τους οποίους παρευρίσκονταν και στα δείπνα στο σπίτι της κυρίας Ελ. Κούρκουλα. Δηλαδή οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης, Χ. Βερελής, Μ. Αποστολάκη, Τ. Αντωνίου, Ε. Καϊλή, Σ. Ράπτη, κ.ά.