Ελληνο-αρμενικο-κουρδική συνομωσία στο Χόλυγουντ βλέπουν οι Τούρκοι! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Ελληνο-αρμενικο-κουρδική συνομωσία στο Χόλυγουντ βλέπουν οι Τούρκοι!

Φωτιές ανάβει στην Τουρκία η παραγωγή μεγάλης χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τους Κούρδους, τη γενοκτονία των Αρμενίων καθώς και των άλλων χριστιανών της Μικράς Ασίας.
Η ταινία θα εξιστορεί τους αγώνες των Κούρδων για τη δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους, ενώ θα κάνει και εκτενείς αναφορές στις διώξεις και στα μαρτύρια που έχουν υποστεί από τους Τούρκους..
Παράλληλα θα γίνεται και αναφορά στη μεγάλη γενοκτονία των Αρμενίων της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα, όπως και των άλλων χριστιανικών λαών που έζησαν επί αιώνες στην περιοχή αυτή. Το εντυπωσιακό είναι πως τους κύριους ρόλους της ταινίας θα ενσαρκώσουν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως οι Μελ Γκίμπσον, Αντόνιο Μπαντέρας,και ο παλαίμαχος Ομάρ Σερίφ.
Συνολικά τριάντα γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα παίξουν στην ταινία, ένα μέρος της οποίας θα γυριστεί στο βόρειο Ιράκ. O αρχηγός των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μουσταφά Μπαρζανί, στηρίζει τα γυρίσματα της ταινίας η οποία -όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα- θα κοστίσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα χορηγηθούν κυρίως από το αρμενικό λόμπι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και από παράγοντες της ελληνικής ορογένειας των ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο ίδιος ο Μπαρζανί πρόκειται να εμφανιστεί σε κάποια γυρίσματα, όπου θα αναφερθεί στην ιστορία των Πεσμεργκέ, δηλαδή των Κούρδων πολιτοφυλάκων του βορείου Ιράκ.
Οι Τούρκοι έχουν εξαγριωθεί για το σενάριο της ταινίας, το οποίο χαρακτηρίζουν καθαρά προπαγανδιστικό και προαναγγέλλουν μποϊκοτάζ. Τουρκικές εφημερίδες όπως η «Χουριέτ», η «Γιενή Σαφάκ» και η «Ραντικάλ» μιλούν για αισχρή συνωμοσία Κούρδων, Αρμενίων και Ελλήνων κατά της Τουρκίας, με προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας και την απόδοση ανύπαρκτων ευθυνών στον τουρκικό λαό για τα γεγονότα των αρχών του εικοστού αιώνα στη Μικρά Ασία...

4 σχόλια:

  1. "Η ταινία θα εξιστορεί τους αγώνες των Κούρδων για τη δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους"..
    Αυτό είναι που καίει τους Τούρκους.Έτσι προετοιμάζουν οι Αμερικανοί την κοινή γνώμη για ότι πρόκειται να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ταινία θα εξιστορεί τους αγώνες των Κούρδων για τη δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους"..
    Αυτό είναι που καίει τους Τούρκους.Έτσι προετοιμάζουν οι Αμερικανοί την κοινή γνώμη για ότι πρόκειται να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η ταινία θα εξιστορεί τους αγώνες των Κούρδων για τη δημιουργία ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους"..
    Αυτό είναι που καίει τους Τούρκους.Έτσι προετοιμάζουν οι Αμερικανοί την κοινή γνώμη για ότι πρόκειται να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den to exw gia toso eksypno to ellhniko lobi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share