Χωρίς επίσκεψη σε ΄Ιμβρο-Τένεδο το επίσημο πρόγραμμα Καραμανλή στην Τουρκία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Χωρίς επίσκεψη σε ΄Ιμβρο-Τένεδο το επίσημο πρόγραμμα Καραμανλή στην Τουρκία.

Tελικά δεν τόλμησε την επίσκεψη σε Ίμβρο-Τένεδο ο Πρωθυπουργός παρά τις εισηγήσεις που δέχτηκε να το κάνει προς απάντηση των επισκέψεων Τούρκων Υπουργών και αξιωματούχων στη Θράκη το τελευταίο διάστημα.
Ο κ.Καραμανλής θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι από την Αθήνα, και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Την Πέμπτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϊκάλ και με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Την Παρασκευή, θα συμμετάσχει από κοινού με τον Τούρκο ομόλογό του σε τουρκο-ελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ, ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί την Μεγάλη του Γένους Σχολή και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

7 σχόλια:

  1. SIGA NA MH PHGAINE O KARAMALAKANLHS SE IMVRO TENEDO NA DYSARESTHSEI TON KOUMPARO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SIGA NA MH PHGAINE O KARAMALAKANLHS SE IMVRO TENEDO NA DYSARESTHSEI TON KOUMPARO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοινωνική συνείδηση, υπόσταση, βρίσκετε στο ναδίρ. Υπάρχει κάποιος πολίτης αυτού του τόπου, που διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση; Φαντάζομαι πως όχι. Η πολιτεία δια των πολιτικών και δημοκρατικών της θεσμών, δεν αντιδρά ουσιαστικά επί του όλου αυτού θέματος. Και πάλι ερωτώ. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί με την υπαρκτή πολιτική αναλγησία. Υποθέτω, για δεύτερη φορά, πως όχι. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί πως κάτι πρέπει να γίνει; Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θα το ήθελαν, αλλά δυστυχώς αποφεύγουν ή απεύχονται την εμπλοκή τους σε μια υπόθεση αυτοκάθαρσης, μια υπόθεση προσπάθειας για δικαιότερη αντιμετώπιση των ανθρώπινων αναγκών, των ανθρώπινων στοιχείων που αφορούν την κοινωνική συνείδηση και ύπαρξη, με ανιδιοτελή πρωτίστως δράση. Όλοι περιμένουν από κάποιους άλλους να ανοίξουν τους ασκούς μιας διαβόητης διαμαρτυρίας με κοινωνική απήχηση ευρείας κλίμακας, όπως εκείνης που ως πρωτόγνωρο γεγονός εμφανίστηκε το καλοκαίρι στην πλατεία συντάγματος, για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ταλάνισαν το πανελλήνιο.
    Μολαταύτα σε διάφορες συζητήσεις που τυχαίνει να παρευρίσκομαι το τελευταίο διάστημα, όπως και εσείς υποθέτω, διαπιστώνω δύο βασικές τάσεις. Η μία τάση, που προσδιορίζεται ως ισχυρότερη της δεύτερης, πρεσβεύει την παντελή απαξίωση, αδιαφορία, ηθελημένη και άνευ όρων παράδοση στο κάθε τι διεφθαρμένο που συμβαίνει, υπό το πρίσμα του τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Τίποτε δεν πρόκειται να βελτιωθεί προς μια θετική έκβαση των κοινωνικών αναζητήσεων, γιατί όλοι είναι ίδιοι. Από την άλλη μεριά η δεύτερη τάση, ως λιγότερο ισχυρή, θα έλεγα δειλή, προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταφέρει στοιχειώδεις ελπίδες ανάκαμψης, ανάνηψης, με φιλότιμες προσπάθειες διαμόρφωσης μιας κρίσιμης μάζας ανθρώπων που θέλουν, με λόγο και πράξη, πιστεύοντας πως δεν χάθηκε τίποτε και πως με κατάλληλα εργαλεία και τακτικές μπορούμε να πετύχουμε όλα όσα οραματιζόμαστε για μια κοινωνία των πολιτών, μια κοινωνία δικαίου, μια κοινωνία με συνοχή και περιβαλλοντική ενσυνείδητη ευαισθησία. Το δικαίωμα να πιστεύεις κάπου είναι αναφαίρετο. Όποιος πιστεύει ας τολμήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα όμως δεν υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ηγέτες που με την ακτινοβολία και τη σωφροσύνη τους μπορούσαν να ισορροπούν το σύστημα.
    Μη περιμένετε θαύματα απ΄τον Κωστάκη.Ούτε Ανδρέας είναι ούτε Κωνσταντίνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.

    Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.

    Επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία για να ανακοπεί η πορεία του Λαού μας προς την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Προκλήθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ακολούθησε η βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να διχοτομηθεί η μεγαλόνησος και να αποτελέσει τελικά ένα νέο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.

    Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου.

    Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.

    Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share