Πορνογραφικό υλικό με παιδάκια 4-12 χρόνων στη Θεσσαλονίκη συσχετίζεται με αυτοκτονία 35χρονου στα Ιωάννινα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Πορνογραφικό υλικό με παιδάκια 4-12 χρόνων στη Θεσσαλονίκη συσχετίζεται με αυτοκτονία 35χρονου στα Ιωάννινα..

Η πιο σοβαρή υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο φαίνεται πως έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.
Επτά άτομα, από διάφορες περιοχές της χώρας, κατηγορούνται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η διακίνηση του υλικού διαπιστώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2008. Μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη και τις Σπέτσες πραγματοποίησαν τις τελευταίες δύο ημέρες αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σπίτια. Οι επτά χρήστες του Ιντερνετ, όλοι ελληνικής καταγωγής, εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Λάρισα, Γιάννενα, Αίγιο, Ωρωπό και Λουτράκι. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που στην επιχείρηση αυτή δεν συμμετείχε κάποιος διεθνής φορέας (Ιντερπόλ) όπως είχε γίνει τις προηγούμενες φορές.
Οι άντρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατέσχεσαν 14 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών και 19 CD - ROM και DVD - ROM, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στους σκληρούς δίσκους και στα CD και DVD των συλληφθέντων εντοπίστηκε σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδάκια ηλικίας 4 έως 12 ετών...
Οι αστυνομικοί κρατούν ακόμη ανοιχτή τη δικογραφία εξετάζοντας την εμπλοκή και άλλων ατόμων. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές είναι η μυστηριώδης αυτοκτονία ενός 35χρονου επιχειρηματία στα Γιάννενα, πατέρα ανήλικου παιδιού, του οποίου ο υπολογιστής ελέγχθηκε από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε πορνογραφικό υλικό..
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο περί διακίνησης πορνογραφικού υλικού στο Ιντερνετ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί οικονομική συναλλαγή στην υπόθεση.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ..ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ..ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ..ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ !ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share