Εξ απορρήτων της ΔΕΗ η Χαλυβουργική... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Εξ απορρήτων της ΔΕΗ η Χαλυβουργική...

Ως… απόρρητα χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης τα έγγραφα της Χαλυβουργικής και οι εισηγήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης, στα οποία στηρίχθηκε η έκδοση άδειας παραγωγής για τη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Ελευσίνα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.
Την ίδια ώρα, η προσπάθεια να τεθούν σε λειτουργία μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ιδιοκτησίας της Χαλυβουργικής της δεκαετίας του… ’70 προκαλεί αντιδράσεις αλλά και απορίες: ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ο χρόνος και οι τεχνικές προϋποθέσεις για τη μετατροπή των μονάδων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, υπάρχει το ερώτημα πώς και πότε θα εξασφαλιστούν οι περιβαλλοντικές άδειες που απαιτούνται για τη λειτουργία τους. Από τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, πάντως, δεν υπήρχε χθες καμία επίσημη αντίδραση.Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της επιχείρησης για να συζητήσει τη συνεργασία με τη Χαλυβουργική (που περιλαμβάνει και τη χρήση παλιών μονάδων παραγωγής ρεύματος ιδιοκτησίας της εταιρίας για την κάλυψη των αιχμών του καλοκαιριού) και με τη γερμανική RWE για την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα. Και οι δύο υποθέσεις προκαλούν την αντίδραση τόσο της ΓΕΝΟΠ, που προγραμμάτιζε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ την ώρα της συνεδρίασης όσο και της τοπικής κοινωνίας στο Θριάσιο και τις περιοχές που είναι «υποψήφιες» για την εγκατάσταση των μονάδων λιθάνθρακα.Σε αυτό το κλίμα αποκαλύπτεται πως τα έγγραφα για την άδεια παραγωγής ρεύματος της Χαλυβουργικής και την επαύξηση της ισχύος της μονάδας από 824 σε 880 μεγαβάτ καλύπτονται από «πέπλο σιωπής» που έχει προκαλέσει ήδη την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προς το υπουργείο Ανάπτυξης...

8 σχόλια:

  1. ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ RWE ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΓΙ ΆΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ..SIEMENS,ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΙ,ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΙ,DVD,ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ..ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν αρπαξει γερες μιζες καποιοι για να δοθει αδεια στη γερμανική RWE για την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα.
    Ετσαι κι αλλιως οι Γερμανοι ξερουν με ποιο τροπο να παρουν εργα στην Ελλαδα οπως φανηκε και με τη Siemens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν αρπαξει γερες μιζες καποιοι για να δοθει αδεια στη γερμανική RWE για την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα.
    Ετσαι κι αλλιως οι Γερμανοι ξερουν με ποιο τροπο να παρουν εργα στην Ελλαδα οπως φανηκε και με τη Siemens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουν αρπαξει γερες μιζες καποιοι για να δοθει αδεια στη γερμανική RWE για την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα.
    Ετσαι κι αλλιως οι Γερμανοι ξερουν με ποιο τροπο να παρουν εργα στην Ελλαδα οπως φανηκε και με τη Siemens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόρρητα μπορούν και δικαιούνται να τα χαρακτηρίσουν, εφόσον πρόκειται για επιχειρηματικό σχέδιο.

    Αυτό που είναι *υποχρεωμένοι* να δημοσιεύσουν είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα υποβληθεί για έγκριση (σε Νομαρχία / Περιφέρεια / ΥΠΕΧΩΔΕ) και οι Περιβαλλοντικοί Όροι που θα εγκριθούν από την αντίστοιχη Αρχή.
    Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, σε αυτά έχει πρόσβαση κάθε πολίτης που το επιθυμεί (συνθήκη του Aarhus).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο στόχος των κυβερνήσεων ,όλων ανεξαιρέτως από το 1996 και δώθε , - είναι ένας σαφέστατος και ξεκάθαρος σαν το γάργαρο νερό


    « ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ »

    - ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ
    - ΟΤΕ ( tellas – forthnet – on telecoms – web communication κλπ )
    - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( τα πιο ακριβά επιτόκια στην ευρωζώνη – οι χειρότερες υπηρεσίες εντός αυτής )
    - και τώρα ΔΕΗ
    ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕ τους ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share