Μηνύσεις εναντίον του Λιμένος Θεσσαλονίκης προεξαγγέλουν βορειοελλαδίτικες βιομηχανίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Μηνύσεις εναντίον του Λιμένος Θεσσαλονίκης προεξαγγέλουν βορειοελλαδίτικες βιομηχανίες

Οικονομικές αποζημιώσεις από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) προτίθενται να διεκδικήσουν δικαστικώς αρκετές βορειοελλαδικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις σημαντικές ζημίες, που έχουν υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες από τις διαδοχικές απεργίες και αποχές των εργαζομένων.
Στη συγκεκριμένη κίνηση προσανατολίζεται ήδη "διψήφιος αριθμός επιχειρήσεων", όπως ανακοίνωσε χθες, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Γεώργιος Μυλωνάς.Όπως είπε ο κ.Μυλωνάς, "εμείς θα στραφούμε στο λιμάνι και το λιμάνι, ενδεχομένως, στους εργαζομένους του".
Ο κ.Μυλωνάς προειδοποίησε ότι οι Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή -αφού έχουν υποστεί τεράστια ζημιά- και πρόσθεσε ότι είναι "τρομοκρατημένοι" από το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.
Ο ίδιος -πρόεδρος και της βορειοελλαδικής εισηγμένης ΑΛΟΥΜΥΛ- υποστήριξε ότι, εδώ και πέντε εβδομάδες, εμπορευματοκιβώτια της εταιρίας, με προορισμό τις ΗΠΑ, παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι λόγω των απεργιών.
"Η ζημία δεν θα φανεί τους επόμενους μήνες, αλλά μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν κατηγορίες επαγγελμάτων, που είναι πλέον 100% σίγουρες ότι οι πελάτες τους δεν θα ξαναπάρουν από αυτές εμπορεύματα. Όταν στην Ελλάδα λέμε ότι το πλεονέκτημά μας απέναντι στους Ασιάτες είναι οι παραδόσεις και τα logistics και ερχόμαστε και χάνουμε αυτό το πλεονέκτημα, τότε τί να πούμε... Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, η παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ είναι πολύ καλή λύση..

9 σχόλια:

  1. Καλα θα κανουν.Αρκετα με ολους αυτους τους καλοβολεμενους δημοσιους υπαλληλους που δεν αφηνουν τη χωρα να προχωρησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα θα κανουν.Αρκετα με ολους αυτους τους καλοβολεμενους δημοσιους υπαλληλους που δεν αφηνουν τη χωρα να προχωρησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτελους ολοι οι κρατικοδιαιτοι τεμπεληδες αεριτζηδες αρχιλαμογια που υπηρετουν τα μεγαλοσυμφεροντα των αρχινονων νταβαντζηδων του κρατους να μπουν στην θεση τους.Ακομη πιο τραγικοι ομως οι συνδικαλιστες παιζουν το παιχνιδι τους παρασερνοντας και τους εργαζομενους οι οποιοι ειναι βολεμενοι στην μετριοτητα(λογικο), συνεπικουρουμενοι και απο τους οψιμους αριστεριστες του ΠΑΣΟΚ(Μπιστης,Φασουλας).Απιστευτη γραφικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς να είμαι δημόσιος υπάλληλος (και χωρίς να θέλω ποτέ να γίνω) – όμως αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ τον θεσμό σαν ένα από τα βάθρα της δημοκρατίας .
    Αν είχαμε έναν δημόσιο τομέα που εργαζόταν αναπτυσσόταν και εξελισσόταν χωρίς καμιά παρέμβαση από υπουργό – βουλευτή –νομάρχη – δήμαρχο- κομματάρχη – κομματόσκυλο ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΟΤΟΧΥΡΟΜΕΝΗ ΑΡΧΗ – τότε θα ήταν όλα άψογα . Οι ίδιοι που τα έκαναν μαντάρα διορίζοντας τον οποιοδήποτε στο δημόσιο – αυτοί είναι τώρα που το ξεπουλάνε λόγω ότι είναι δυσλειτουργικό .
    Ο ίδιος άνθρωπος που φίλησε κατουρημένες ποδιές για να διοριστεί ο γιος του στο δημόσιο για να λουφάρει ή δεν ήταν άξιος για κάτι καλύτερο - Ο ΙΔΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ τους ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ) ενώ σε όλο τον κόσμο όλοι οι βιομήχανοι προσπαθούν να φτιάξουν ανταγωνιστικά προϊόντα να τα προωθήσουν και να αναδειχθούν μέσω αυτών . Στη χώρα μας βιομήχανος είναι ένα λαμογιο που προσπαθεί να επιβιώσει δαγκώνοντας το κράτος – παρακρατώντας εισφορές ΦΠΑ ΙΚΑ κλπ – φοροδιαφεύγοντας ή σαν προμηθευτής του Δημοσίου ( θυμόμαστε ακόμα με δέος τον πρώην ΣΕΒ που μόλις πηρέ τις επιδοτήσεις έγινε μπουχός ;;; κλείνοντας εργοστάσια και αφήνοντας κόσμο στο δρόμο ) τέτοιοι που είναι … καλοφάγωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη χώρα μας βιομήχανος είναι ένα λαμογιο που προσπαθεί να επιβιώσει δαγκώνοντας το κράτος – παρακρατώντας εισφορές ΦΠΑ ΙΚΑ κλπ – φοροδιαφεύγοντας ή σαν προμηθευτής του Δημοσίου
    Προφανώς, αυτή είναι η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" αποψη περι Ελληνα βιομηχάνου! Διότι όλοι εκείνοι που πληρώνουν τα νόμιμα στο Κράτος, που μοχθούν, που τα καταφέρνουν παρά τις αντιξοότητες της πάσης φύσεως εμποδίων που βάζει το σύστημα στην Ελλάδα - όλοι αυτοί είναι ανύπαρκτοι στην σκέψη σου. Καλό είναι να ισωπεδώνεις τα πάντα και πετώντας λάσπη σε οποιονδήποτε αλά Ρουντολφ Ες, το μόνο που θα μείνει στον τόπο είναι το ΤΙΠΟΤΑ. Εξάλλου οι ελάχιστες βιομηχανίες που έχουν απομείνει στην πόλη, τέτοιες αριστερο-φασίζουσες αποψεις χρειάζονται για να φύγουν κι αυτές σε άλλα μερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ; - ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ;ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ;ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ;ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ;ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ;

    Ε ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.capitallinkgreece.com/greek/companies/87533783/bodf2/374


    δες που ειναι τωρα ο πρωην πρόεδρος του ΣΕΒ ( που εκλεισε την βιομηχανια του αφου μαγκωσε τις επιδοτησεις)

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share