Με 151 βουλευτές κατά,απερρίφθη η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Με 151 βουλευτές κατά,απερρίφθη η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής..

Απερρίφθη κατόπιν ψηφοφορίας αργά χθες το βράδυ,η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, σχετικά με την υπόθεση Siemens. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 145 βουλευτές - οι παρόντες βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Κατά της πρότασης ψήφισαν 151 βουλευτές - η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (πλην του ασθενούντος Μ. Έβερτ) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κουκοδήμος.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ "δεν έχει καμία μικροκομματική στόχευση, αλλά εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ενώ

ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος έκανε λόγο "για θέατρο του παραλόγου και για επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης Siemens από πλευράς ΠΑΣΟΚ" . Όσο για τις καταγγελίες του κ. Παπανδρέου για υποθέσεις όπως αυτή των ομολόγων, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από το Χρηματιστήριο, και συμπλήρωσε ότι από τα ομόλογα ουδείς έχασε ένα ευρώ..
Εξεταστική Επιτροπή για το «σκάνδαλο της Siemens» ζήτησε η Γ. Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα από βήματος της Βουλής -- και πρόσθεσε πως ζητεί επίσης και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης «γιατί ούτε η Δικαιοσύνη είναι υπεράνω ελέγχου».Η κα Παπαρήγα αμφισβήτησε το επιχείρημα του κυβερνώντος κόμματος ότι δεν μπορεί να διενεργούνται παράλληλα έρευνα της Βουλής και της Δικαιοσύνης «γιατί θα υπάρχουν διαρροές» λέγοντας πως «οι διαρροές είναι το σύγχρονο πολιτικό εργαλείο».
«Μεγάλες ευθύνες» στην κυβέρνηση για την έλλειψη ελέγχων σε όλους τους τομείς του κράτους και για την άρνησή της την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, καταλογίζοντας παράλληλα «κεντρικές ευθύνες» στην κυβέρνηση Σημίτη..
Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, τασσόμενος υπέρ σχετικής πρότασης -όπως είπε- του κ. Μαρκογιαννάκη. Εφόσον η ΝΔ, δια του κ. Μαρκογιαννάκη, λέει για τη σύσταση προανακριτικής, εμείς οι άλλοι, γιατί λέμε όχι; αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης καλώντας το ΠΑΣΟΚ, που έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να τη ζητήσει καθώς «δεν μας λείπουν τα στοιχεία».

8 σχόλια:

  1. ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λεγόμενοι αριστεροί του Τσίπρα και της Παπαρήγας έχουν αποδοθεί σε έναν ανελέητο, συκοφαντικό και υβριστικό αγώνα εναντίον του ΠΑΣΟΚ γιατί νομίζουν ότι μπορεί να αποσπάσουν ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχουν κυβερνητική πρόταση εξουσίας, μόνο καταγγελτικό και υβριστικό λόγο. Αποτέλεσμα των ενεργειών τους αυτών είναι η ΝΔ να κυβερνάει ανενόχλητα και αυτοί να στηρίζουν αντικειμενικά και σταθερά το ‘καταλληλότερο’, σπέρνοντας συκοφαντίες για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του. Θα έρθει όμως η ώρα που πιστεύω ο κόσμος θα τους καταλάβει. Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργά όπως έγινε και το 1920 όταν στήριζαν το Γούναρη του Λαϊκού κόμματος, (έτσι λεγόταν η δεξιά τότε) αντί του Ελευθέριου Βενιζέλου, και οδηγήσουν τη χώρα σε νέα εθνική καταστροφή με τους διαχρονικούς συνεταίρους τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη υπάρχει και θα υπάρχει προς χάριν του Έθνους και του λαού. Αυτοί θα εξαφανιστούν όταν ο λαός τους πάρει χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.Της Γερμανίας όμως,γιατί εδώ ο εισαγγελέας ......ται (βάλτε ότι ρήμα θέλετε, κοιμάται ,ξύνεται, χτενίζεται και άλλα χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.Της Γερμανίας όμως,γιατί εδώ ο εισαγγελέας ......ται (βάλτε ότι ρήμα θέλετε, κοιμάται ,ξύνεται, χτενίζεται και άλλα χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω μια απορια.
    Αν ξαφνικα λεω ,χωρις να ξερουμε τιποτα πριν,μας εμφανιζοταν ενας θιασος τυπου πασοκοσκυλιας ,με "πρωταγωνιστες" τα κητη παγκαλο βενιζελο βερελη,τις ποντικοφατσες αλευ(γ)α παπαντωνιου ,τις μεγαιρες β.παπανδρεου,τις υστερικες ασχημες ξενογιαννακοπουλου,αποστολακη κλπ κλπ και ολα αυτα τα υποκειμενα ειχαν μαεστρο ενα βλημα πανθομολογουμενως το βλακογιοργο και μας ζητουσαν την ψηφο να μας κυβερνησουν ,τι θα μας ερχοταν στο μυαλο ??
    Ρε αει στο διαολο,μαλλον στην πλακα θα τους παιρναμε..
    Δεν μπορω να φανταστω κατι καλυτερο.
    Και ομως αυτα τα "ζα",εντεχνως καμουφλαρισμενα και τορναρισμενα
    φαινονται σαν κατι φυσιολογικο.
    Οτι ειναι "ικανοι" να μας κυβερνησουν!!
    Ημαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “Ο Mαλέσιος έδωσε στον Aθανασούλη «δουλειά της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων αξίας 86 δ ι σ ε κ α τ ο μ μ υ ρ ί ω ν 700 ε κ α τ ο μ μ υ ρ ί ω ν δραχμών». Έπ’ αυτού λάβαμε την εξής Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Η ανταπόκριση απο το Μέλλον, μέσω του διεθνούς Πρακτορείου ειδήσεων ΠΚΜΕ (”Πίστευε Και Μη Ερεύνα”)

    Αθήνα, 20 Νοέμβρη 2011

    Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι βανδαλισμοί, οι πυρπολήσεις και οι εκτελέσεις. Μανιασμένα πλήθη όλων των ηλικιών έχουν καταλύσει την έννομο τάξη, πυρπολώντας αστυνομικά τμήματα, εταιρείες security, τράπεζες, εφορίες. Εισβάλουν σ’ αυτά και συλλαμβάνουν τους διευθυντές και διοικητές τους οδηγώντας τους σε κρεμάλες στημένες στην μέση πλατειών. Στα πλούσια βόρεια και ΝΑ προάστια, ρακένδυτοι πρώην συνταξιούχοι μαζί με νεαρούς κουκουλοφόρους βάζουν φωτιά σε βίλες αμύθητης αξίας, ενώ σέρνουν από τα μαλλιά έξω τους ενοίκους και τους αποκεφαλίζουν αλά πάλαι ποτέ Ιράκ και Ζαρκάουι. Φήμες ότι βάζουν τα παιδιά τους στον φούρνο με πατάτες, δεν μπόρεσαν να διασταυρωθούν και παραμένουν στα επίπεδα της φήμης. Η θέση του Στρατού παραμένει ουδέτερη, αν και στρατόπεδα σε πολλά μέρη της μεθορίου προσχώρησαν με τον οπλισμό τους στους στασιαστές. Δεν είναι, πλέον, καθόλου παράξενη εικόνα στην Αθήνα, αλλά, αντιθέτως, φυσιολογική, το να βλέπεις περιπολικά της Αστυνομίας γεμάτα κουκουλοφόρους, που αλαλάζουν πολεμοχαρώς κραδαίνοντας ψηλά τα κλεμμένα από αστυνομικούς όπλα, ενώ από τα ηχεία των στερεοφωνικών των περιπολικών ακούγονται στη διαπασών παλιές επιτυχίες των Lennon, Θεοδωράκη, Rage Against The Machine, ΤΡΥΠΕΣ, Clash, Ξυλούρη, Manu Chao, Active Member κλπ. Η διεθνής κοινότητα παραμένει σύξυλος παρατηρητής, για την ώρα, αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη τέτοιου σεναρίου από τις μυστικές υπηρεσίες και η κάθε επέμβαση κρίνεται από αμφίβολη μέχρι καταστροφική. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ, μέσω των υπουργών τους Δημόσιας Τάξης, Άμυνας και Εξωτερικών συσκέπτονται, σήμερα, στο Λονδίνο, με κύριο θέμα την αποτροπή -ένεκα μιμητισμού- παρόμοιων εξεγέρσεων στις χώρες τους. Από χθες, αργά το βράδυ, όπως έγινε γνωστό στην κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών εσωτερικών ΕΕ και ΗΠΑ, απαγορεύτηκε στις χώρες τους η οποιαδήποτε αναμετάδοση εικόνων από την “Εξέγερση των Απελπισμένων” στην Ελλάδα, όπως οι ίδιοι οι κάτοικοί της την ονόμασαν. Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η επιλογή της Ακρόπολης των Αθηνών ως χώρου στέγασης του στρατηγείου των εξεγερμένων πλιατσικολόγων. Η πληροφορία ότι ο δημοφιλής μουσικός Πλιάτσικας ηγείται των συγκεκριμένων ταγμάτων απαλλοτριώσεων, όπως οι ίδιοι αδιάντροπα αποκαλούν τις κλοπές και τις ληστείες των περιουσιών των νοικοκυραίων, κρίνεται ως φερέγγυα, αν και δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί. Έκπληξη, επίσης, έχουν προκαλέσει τα κοινά rave και ρεμπέτικα γλέντια μετά άκρατης οινοποσίας και ατέλειωτων εδεσμάτων, στην Βραυβρώνα, τον Μαραθώνα, την Βουλιαγμένη, την Ν. Μάκρη, του Στρέφη, του Φιλοπάππου, τον Λυκαβηττού και την Πάρνηθα. Η όλη κατάσταση των τριών τελευταίων ημερών φανερώνει ότι αυτοί οι αυτοοργανομένοι Έλληνες είναι οι μόνοι, πράγματι, που μπορούν να βάλουν τάξη σε τέτοιο φοβερό χάος! Μάλλον είναι φυσιολογικό για τους Έλληνες κάτι τέτοιο, αφού οι αρχαίοι τους πρόγονοι ήταν αθεόφοβοι και δεν είχαν σαν αρχή του Κόσμου τον Θεό μας, αλλά το …ΧΑΟΣ!

    (του ανταποκριτού μας, Τάνγκα- Λιάγκα- Μάγκα- Τράγκα- Δάγκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
    Στοίχημα ότι τον ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share