Η Υπ.Εξωτερικών στις Η.Π.Α ενώ η ΠΓΔΜ σκληραίνει τη στάση της. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Η Υπ.Εξωτερικών στις Η.Π.Α ενώ η ΠΓΔΜ σκληραίνει τη στάση της.

Η υπουργός Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται από χθες στην αμερικανική πρωτεύουσα,θα συναντηθεί σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Γκόρντον Ινγκλαντ ενώ το μεσημέρι θα μιλήσει σε εκδήλωση του «Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών»στην Ουάσινκτον (ομιλία για την οποία δέχθηκαν πρόσκληση και οι "ανώνυμοι διαχειριστές" του Greece-Salonika(..!) http://greece-salonika.blogspot.com/2008/02/blog-post_1896.html ).Αύριο θα ακολουθήσουν οι κρίσιμες συνομιλίες με την Κοντολίζα Ράις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σε συνάρτηση με την ενδεχόμενη ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Προηγήθηκε, ωστόσο, χθες, συνάντηση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών με τον Σκοπιανό ομόλογό της Α.Μιλόσοσκι, οι δηλώσεις του οποίου δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για ενδεχόμενο συμβιβασμό.Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπε ότι η κα Ράις ενθάρρυνε τα Σκόπια να στηρίξουν τη διαδικασία Νίμιτς για την ονομασία, ο ίδιος όμως αποσυνέδεσε πλήρως το ζήτημα αυτό από την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι «μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ που είναι ισχυροί υποστηρικτές της ένταξης της Κροατίας, της Αλβανίας και της Μακεδονίας», ενώ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο βήμα» ένα ελληνικό βέτο, λέγοντας πως εάν η Ελλάδα το ασκήσει «θα πλήξει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή, αλλά και το ίδιο του ΝΑΤΟ τη στιγμή που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όπως το Κόσοβο».
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sitel TV των Σκοπίων, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει εγκρίνει δέσμη 12 μέτρων για την περίπτωση ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ.Πιο συγκεκριμένα, προτίθεται να καταγγείλει επίσημα την ενδιάμεση συμφωνία, να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να αποστείλει επίσημο αίτημα στον ΟΗΕ για την αναγνώρισή της με τη συνταγματική της ονομασία. Επίσης, θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη διατήρηση της ονομασίας και θα ξεκινήσει διαδικασίες για την επαναφορά της προηγούμενης σημαίας της χώρας.Παράλληλα, θα προωθήσει εκ νέου το ζήτημα της «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». Τέλος, οδικοί άξονες, δρόμοι, κτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες κ.ά. θα λάβουν ονομασίες αρχαίων Μακεδόνων..

16 σχόλια:

  1. Η κόρη του Δράκουλα θα μείνει στην ιστορία σαν η γυναίκα που έλυσε Κυπριακό,Σκοπιανό,Κόσοβο και έγινε και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
    Μπράβο Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κόρη του Δράκουλα θα μείνει στην ιστορία σαν η γυναίκα που έλυσε Κυπριακό,Σκοπιανό,Κόσοβο και έγινε και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
    Μπράβο Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΚΡΑΤΙΔΙΟ" ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Swsta.Ean mas paizei etsi mpalla ena kratidio,ti tha prepei na mas kanei ena kanoniko kratos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδέρφια, ριχνουμε και καμιά ματιά στην

    http://www.dnevnik.com.mk/

    Κατεβάζουν τις πινακίδες και αλλάζουν το όνομα του αεροδρομίου οι γείτονες.
    Αδιάβαστους σας βρίσκω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eirthe i wra na klonopiisoume apo ta @@ tou filipou ena neo makedona kai na to rotisoume otan ton kanoume 21 etwn ti einai makedonas skopianos i elinas
    an to eixame kani apo to 90 toso twra tha eixame katharisi
    pane mas trelanoune olous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα "θα σκληρύνει τη στάση της" καμιά φορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι γελάει αυτή η αγγούρω συνέχεια;
    Υπεύθυνη σε μπουτίκ είναι;
    Αλλά τι περιμένεις από χήρα που ξαναπαντρεύτηκε και κρατάει το επώνυμο του ...μακαρίτη, θα μου πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΟΡΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΥΠ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΘΑ ΦΥΓΩ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ!!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥς!!!ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι να διαβασουμε ρε 2:44? ? στα γιουκοσλαβικα??? μας δουλευεις? κολοσκοπιανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕ SKOPJE AIRPORT (http://www.exploringmacedonia.com/?ItemID=03CA90F774FCAA4F932138FB6F00942E), ΩΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ "PETROVECH" ΣΤΟΝ ICAO KAI O ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ SKP ΑΝΩ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ SKG.

    OΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟ "ALEXANDER THE GREAT".

    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν προχωρήσουν οι Σκοπιανοι στα μετρα που λένε η λύση ειναι μια "casus beli". Μόνο εμεις τρωμε την παπαρα απο τους Τούρκους τόσα χρόνια και δεν μιλάμε. Και τι παθανε οι Τουρκοι; Υποψήφιους για ένταξη τους έκαναν οι Ευρωπαίοι. Αν περάσει των Σκοπιανων το κύρος της Ελλάδας θα πληγεί ανεπανόρθωτα στην περιοχή και μετά θα αρχίσουν να βαράν τα όργανα.(μουσουλμανικη μειονότητα,κυπριακό, Αιγαιο, τσαμουριά-νέο φρούτο αυτό-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share