Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος..

Απ΄τη μια μεριά τα επεισόδια έξω απ΄την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Βελιγράδι μετά την πορεία διαμαρτυρίας..

Κι απ'την άλλη οι πανηγυρισμοί των Αλβανών στην Πρίστινα για τον ίδιο λόγο..



Στη νεότερη Βαλκανική ιστορία ξεκίνησε ήδη να γράφεται ένα καινούργιο κεφάλαιο..


*Νωρίτερα σημειώθηκε έκρηξη χειροβομβίδας στα γραφεία του Ο.Η.Ε.στη διερεμένη πόλη του βορ.Κοσόβου Μιτροβίτσα κατά την οποία δε σημειώθηκαν τραυματισμοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Αύριο στην ίδια πόλη έχει προγραματιστεί διαδήλωση των Σέρβων κατοίκων και εκεί φαίνεται να μετατοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον του Τύπου αλλά και των δυνάμεων ασφαλείας του ΝΑΤΟ καθώς υπάρχουν -ανεπιβεβαίωτες ως τώρα -πληροφορίες για εμφάνιση παραστρατιωτικών Σερβικών μονάδων στην περιοχή.

10 σχόλια:

  1. Η λύση είναι μια

    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λύση είναι μια

    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λύση είναι μια

    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε το είχε πρότείνει ο Μιλόσεβιτσ με τα Σκόπια (να πάρει η Ελλάδα έαν μέρος και το υπόλοιπο η Σερβία). Αλλά ο Μητσοτάκης είπε όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθήνα, 20/11/2020 (των απεσταλμένων μας Γ.Κ. και Π.Ζ.)

    Συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα, ύστερα από μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας και χάους. Οι κυβερνήσεις συνασπισμού που κυβέρνησαν τη χώρα μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, κατέρρευσαν η μια μετά την άλλη παρά το γεγονός ότι ηγήθηκαν σε αυτές προσωπικότητες όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

    Χθες, για τρίτη ημέρα στη σειρά, συνεχίστηκαν στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι βανδαλισμοί, οι πυρπολήσεις και οι εκτελέσεις. Μανιασμένα πλήθη όλων των ηλικιών έχουν καταλύσει την έννομο τάξη, πυρπολώντας αστυνομικά τμήματα, εταιρείες security, τράπεζες και εφορίες. Όλοι κραυγάζουν «θάνατος στη διαφθορά» και «έξω οι Τούρκοι από την Θράκη». Ζητάνε επίσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις να προελάσουν αμέσως για να αναχαιτίσουν τις Ενωμένες Δυνάμεις του Ισλαμικού Τόξου που κατευθύνονται προς το Κιλκίς. Φήμες ότι ελληνικά υποβρύχια βύθισαν τουρκικό αποβατικό έξω από την Μύκονο, δεν επιβεβαιώθηκαν.

    Στα πλούσια βόρεια και ΝΑ προάστια, στήνονται κρεμάλες στα πεζοδρόμια. Ρακένδυτοι πρώην συνταξιούχοι μαζί με νεαρούς Κομαντάτε τύπου Μάρκος και κουκουλοφόρους ιδιωτικούς υπάλληλους, βάζουν φωτιά σε βίλες αμύθητης αξίας, σέρνουν από τα μαλλιά έξω τους ενοίκους και τους στέλνουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Φήμες ότι βάζουν τα παιδιά πολιτικών και διαπλεκόμενων οικογενειών στον φούρνο με πατάτες, δεν μπόρεσαν κι αυτές να διασταυρωθούν. Η θέση του Στρατού παραμένει ουδέτερη, αν και πολλά στρατόπεδα σε διάφορα μέρη της μεθορίου προσχώρησαν με τον οπλισμό τους στους στασιαστές. Στην Αθήνα, βλέπουμε κατασχεμένα πολυτελή τζιπ, Ferrari, Porsche και Mercedes 600αρες γεμάτες κουκουλοφόρους νεαρούς που αλαλάζουν πολεμοχαρώς κραδαίνοντας όπλα, ενώ από τα ηχεία των στερεοφωνικών ακούγονται στη διαπασών παλιές επιτυχίες των Lennon, Rage Against The Machine, Clash, Ξυλούρη, Manu Chao, Active Member κλπ.

    Η διεθνής κοινότητα παραμένει σύξυλος παρατηρητής, για την ώρα, αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη τέτοιου σεναρίου από τις μυστικές υπηρεσίες και η κάθε επέμβαση κρίνεται από αμφίβολη μέχρι καταστροφική. Αργά χθες το βράδυ, στην κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών εσωτερικών ΕΕ και ΗΠΑ, έγινε γνωστό ότι απαγορεύτηκε στις χώρες τους η οποιαδήποτε αναμετάδοση εικόνων από την «Εξέγερση των Απελπισμένων» στην Ελλάδα, όπως οι ίδιοι οι κάτοικοί της την ονόμασαν.

    Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η επιλογή της Ακρόπολης των Αθηνών ως χώρου στέγασης του στρατηγείου των εξεγερμένων. Έκπληξη, επίσης, έχουν προκαλέσει τα κοινά rave και ρεμπέτικα γλέντια μετά άκρατης οινοποσίας και ατέλειωτων εδεσμάτων, στην Βραυρώνα, τον Μαραθώνα, την Βουλιαγμένη, την Ν. Μάκρη, του Στρέφη, του Φιλοπάππου, τον Λυκαβηττού και την Πάρνηθα. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα κ.α. Η όλη κατάσταση των τριών τελευταίων ημερών φανερώνει ότι αυτοί οι όλως παραδόξως αυτό - οργανωμένοι Έλληνες είναι οι μόνοι, πράγματι, που μπορούν να βάλουν τάξη σε τέτοιο φοβερό χάος. Μάλλον είναι φυσιολογικό για τους Έλληνες κάτι τέτοιο, αφού οι αρχαίοι τους πρόγονοι ήταν αθεόφοβοι και δεν είχαν σαν αρχή του Κόσμου κανέναν θεό. Αλλά μόνο το ΧΑΟΣ!

    (Από το ANTI WEBLOG)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δες και αυτο

    Οι Τεξανοι σήμερα ανακοίνωσαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους από τις υπόλοιπες ΗΠΑ... Χιλιάδες λαου με καουμποικα καπέλα, κέρατα στις Καντιλακ και μυτερές μπότες πανηγύριζαν στους δρόμους του Ντάλας μέχρι πρωιας, πυροβολόντας στον αερα με τα εξάσφαιρα των παππούδων τους΄και ανεμίζοντας τεξανικές, μεξικανικές και σημαίες της Ευρωπαικης ένωσης..

    "Ήταν μια ιστορική μέρα για μας" είπε ο Τεξανός πρωθυπουργός Λουκυ Λουκ, "επιτέλους μετά από 100 χρόνια Αμερικανικής κυριαρχίας είμαστε ελεύθεροι..., Ευχαριστούμε τον ΟΗΕ, την Ευρωπαική Ένωση, το Μεξικό και την Ελληνική Κυβέρνηση για την υποστήριξη της"

    Ηταν η τελευταία σε μια σειρά μονομερών διασπάσεων που ταλανίζει τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, όχι χωρίς αντιδράσεις πάντως

    Στο Σαν Αντόνιο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την αμερικανική μειονότητα, ενώ έντονα αντέδρασε και (οτι απέμεινε από) οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    "Το Τέξας είναι το λίκνο του πολιτισμού μας", δήλωσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "είναι η πατρίδα των ΜακΝτοναλντς, των γελαδιών, του πετρελαίου και του άγριου ιμπεριαλισμού μας, δεν θα το αφήσουμε αυτό έτσι... Και να μην μπαίνουν ιδεες σε άλλους" είπε, αναφερόμενος σε φήμες, για ανάλογες κινήσεις από την Καλιφόρνια, την Αλαμπάμα, και την Νότια Καρολίνα. Αυτές οι δηλώσεις δεν εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα στο Ντάλας και το Ωστιν, την παλιά πρωτεύουσα του Τεξας, όπου αναρτήθηκε υβριστικό πανό με τίτλο "Ασταδιαλα σκυλάραπα"...

    Ειρηνευτική δύναμη στάλθηκε στην περιοχή από την Ευρωπαική ένωση, με συμμετοχή από την Σκωτία, την Καταλονία,την Προβηγκια και την Φλάνδρα, ενώ η Αγγλία και η Σαξονία ζήτησαν την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας..

    Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα, καθώς ασχολείται έκτακτα με την απρόσμενη χειμωνιάτικη χιονόπτωση στη Ραφήνα. Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος στο Τεξανικό πρόβλημα, μια που διατηρεί τη μεγαλύτερη της βάση στην αμερικανική ήπειρο στο Χιουστον, και χρηματοδοτεί τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ εκει (ναι ρε μΠΑΟΚ), όπως και το Νοσοκομείο Πλαστικής Χειρουργικής, "Νατάσα Παζαιτη - Καραμανλή". Στην Ελληνική Βάση δεν παρατηρήθηκε κινητικότητα, γιατι υπάρχει εορταστικό τριήμερο και το Δημόσιο, και στο Τέξας, υπολειτουργει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ, μη το γελάς κα΄θλου το θέμα με το Τέξας.

    Γιατί κάτι άνάλογο Κόσοβο έχουν και οι Μεξικανοί της Καλιφόρνιας

    Republica del Norte!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ (GREEK AMERICANNEWS AGENCY)
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ Η ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝΕ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΥΣΩ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΛΑΕΙ ΟΠΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν σε λίγα χρόνια η εκκολαπτόμενη στην Ελλάδα Αλβανική μειονότητα πολιτικοποιηθεί, θα διεκδικήσει δικαιώματα και εδάφη (βλ. Τσαμουριά). Ποιός ξέρει τι γίνεται στην Ελληνική επαρχία και πόσα χωριά αλβανοποιούνται σιγα-σιγά; Για να μην πούμε τίποτα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

    Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και δεν το έχουμε καταλάβει. Η περίπτωση του Κοσόβου νομιμοποιεί τη χρήση βίας για δήθεν ανθρωπιστικούς σκοπούς. Άρα και οι Τούρκοι καλά κάνανε στην Κύπρο. Επίσης σηματοδοτεί την έναρξη χρησιμοποίησης των μειονοτήτων ως μηχανισμού κατάλυσης των υφισταμένων κρατών. Τέλος στέλνει και το μήνυμα σε όλα τα κράτη ότι για να μην έχουν εσωτερικά προβλήματα καλό θα είναι... να μην έχουν μειονότητες.

    Φαύλος κύκλος και εμείς εδώ τσακωνόμαστε ως συνήθως ο καθένας με την ταμπέλα του. Αριστεριστές, διεθνιστές, Ακροδεξιοί, Αντιεξουσιαστές, Συντηρητικοί, Προοδευτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share