Κινητοποιήσεις για τη χωματερή Ταγαράδων στην Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Κινητοποιήσεις για τη χωματερή Ταγαράδων στην Θεσσαλονίκη

Στον αποκλεισμό της χωματερής των Ταγαράδων είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, που θα απαλλάξει τον οικισμό από τα σκουπίδια.
Το τοπικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να δώσει προθεσμία ενός μήνα στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, με ενδεχόμενο παράτασης δύο μηνών, για την ολοκλήρωση των εργασιών στο ΧΥΤΑ. Όπως αποφασίστηκε, εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν σημειωθεί θετική εξέλιξη ως προς την απαίτησή του, τότε "θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τη χωματερή". Η ακριβής ημερομηνία της κινητοποίησης αναμένεται να οριστεί σε διαδημοτική συνάντηση των αρχών των δήμων Μίκρας, Θέρμης και Βασιλικών την επόμενη εβδομάδα.
Το τοπικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι "από το 1980 λειτουργεί παράνομα η χωματερή των Ταγαράδων. Δεν υπάρχει σύμβαση μίσθωσης, δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπάρχει μία μεγάλη χαράδρα, όπου θάβουν τα πάντα.. Οικιακά απορρίμματα, νοσοκομειακά απόβλητα, αμίαντο, λυματολάσπη και ό,τι άλλο επικίνδυνο απόβλητο παράγεται σε όλο το νομό. Βέβαια αυτό το χώρο προκλητικά τον ονόμασαν Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Μάλιστα εξέδωσαν προς τούτο και κοινή υπουργική απόφαση. Γιατί άραγε; Με βάση ποια κριτήρια;".
Το συμβούλιο υπενθυμίζει την πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2006 στη χωματερή(φώτο), επισημαίνοντας ότι υπήρξε "διάχυση των διασταλαζόντων υγρών και εισχώρηση στους υδροφόρους ορίζοντες της λεκάνης του Ανθεμούντα". Παράλληλα τονίζει την "εκπομπή διοξινών και φουρανίων", προσθέτοντας πως "η δυσοσμία ήταν και είναι καθημερινή..

4 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ..ΝΑΠΟΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ..ΝΑΠΟΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. are salonikh paraponiara.mia zwh ta idia kai ta idia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να μην στεναχωριούνται φίλοι κάτοικοι των Ταγαράδων να μείνουν ήσυχοι το θέμα της χωματερής θα λήξει όταν και τα γνωστά λαμόγια αρπάξουν κάτι τελευταία οικόπεδα στην περιοχή και ρυθμίσουν και τον συντελεστή δόμησης τότε το πρόβλημα σας δεν θα είναι η χωματερή αλλά η έλλειψη υποδομών
    ΗΣΗΧΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share