Για"πολύ βαρύ τίμημα" κάνει λόγο η Σερβία στην περίπτωση απόσχισης του Κοσόβου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Για"πολύ βαρύ τίμημα" κάνει λόγο η Σερβία στην περίπτωση απόσχισης του Κοσόβου.

Σκληραίνει τη στάση του ο επανεκλεγείς σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς και χθες μία τελευταία έκκληση για διαπραγματεύσεις σχετικά με το καθεστώς του Κοσόβου, προειδοποιώντας ότι όλοι θα πληρώσουν "πολύ βαρύ τίμημα" εάν η σερβική επαρχία, όπου η πλειοψηφία είναι Αλβανόφωνοι, ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της (σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η ανακύρηξη ανεξαρτησίας αναμένεται στις 17/2)..
"Τώρα απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις για το Κόσοβο. Απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να προστατευθούν οι Σέρβοι του Κοσόβου και οι θρησκευτικοί τόποι μας
", ανέφερε ο Τάντιτς στη διάρκεια μιας ομιλίας κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο.
"Αν αυτό δεν συμβεί, τα τρία μέρη θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα", πρόσθεσε, εννοώντας τη Σερβία, το Κόσοβο και τη διεθνή κοινότητα.
"Κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει", συνέχισε ο Τάντιτς, λέγοντας ότι το προηγούμενο αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα της Ευρώπης.
"Το προηγούμενο που θα αποτελούσε η διαίρεση της Σερβίας ενάντια στη θέλησή της -το οποίο θα ήταν η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου που θα μας επιβαλλόταν- μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση πολλές υπάρχουσες συγκρούσεις, να αναζωπυρώσει πολλές συγκρούσεις που έχουν παγώσει και να δημιουργήσει έναν απρόβλεπτο αριθμό νέων", εκτίμησε ο Τάντιτς.
"Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το διαμελισμό της χώρας μας. Και σε αυτό, δεν διαφέρουμε από όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες χώρες", δήλωσε ο σέρβος πρόεδρος, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή.

8 σχόλια:

  1. Τα νέα κράτη στην Ευρώπη στήνονται για να προσφέρουν την απαραίτητη υποδομή για την απρόσκοπτη λειτουργία της παγκοσμιοποίησης. Σύντομα θα γίνουν το παράδειγμα ανάπτυξης στα παλιότερα εθνικά κράτη.
    Το Κοσσυφοπέδιο και η Νέα-Μακεδονία θα αποτελέσουν το πρότυπο για τα βαλκάνια, όπως η Εσθονία και η Σλοβακία για τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης.
    Το συλλογικό πλαίσιο εμπιστοσύνης (σταθερότητας) το εγγυάται και το συνδιαμορφώνει μια νέα παγκόσμια συμμαχία: ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα.
    Η Ευρώπη αποικειοποιείται και η Ελλάδα… αγρόν ηγόρασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO ΠΟΝΤΙΚΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ..Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΙΑ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αστείο με το "διεθνές δίκαιο" είναι η επιλεκτική εφαρμογή του,εναντίον των ανίσχυρων ή των "ηττημένων".
    Πως αλλιώς να εξηγηθεί το ότι οπλαρχηγοί του Σερβικού Στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου,όπως οι Κάρατζιτς και Μλάντιτς,διώκονται ή έχουν καταδικαστεί,ως εγκληματίες πολέμου,με βαριές ποινές απ'το δικαστήριο της Χάγης και την ίδια στιγμή ένας,επίσης,εγκληματίας πολέμου της άλλης πλευράς ,με σωρεία εγκλημάτων-σύμφωνα με τη Σερβία-εναντίον των Σέρβων του Κοσόβου,όπως είναι ο πρώην οπλαρχηγός του UCK Χακίμ Θάτσι,ετοιμάζεται να ηγηθεί ως πρωθυπουργός στο υπό σύσταση νέο κράτος του Κοσσυφοπεδίου..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mono pou to "pontiki pou vryxatai" file 9.34 exei apo pisw tou thn arkouda..kai malista rwsikh arkouda.mhn ypotimate th Servia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mono pou to "pontiki pou vryxatai" file 9.34 exei apo pisw tou thn arkouda..kai malista rwsikh arkouda.mhn ypotimate th Servia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πρωτοπαλλήκαρα του UCK Θάτσι και Αχμέτι, αφού εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ως απαρχή γιά την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας, μεταξύ των άλλων, θα αγωνιστούν και γιά της απελευθέρωση της Τσαμουριάς από τον ζυγό της Γκραικίας. Ζήτω η μεγάλη Αλβανία (με την βοήθεια και της Ελλάδας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ντορα ασχολειται με το Κοσσοβο πια.Το Σκοπιανο το ελυσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή , έχω επισκεφθεί –λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων – τα κράτη « θαύματα » δηλαδή της μικρές δημοκρατιούλες που διαμελιστήκαν προς χάρη της παγκοσμιοποίησης μπορώ με τα βεβαιότητας να πω , ότι αυτό που παρουσιάζεται σαν θαύμα σήμερα ..είναι ένας αυριανός κόλαφος – ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΔΩΡΕΑΝ –ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ – (ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ)
    Η βάση της σκέψης όλων των «επενδυτών» είναι κοιτά να μαζέψεις όσα μπορείς περσότερα σήμερα …αύριο θα είμαστε πλουσιότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share