Άλλη μια επιβεβαίωση πληροφοριών του Greece-Salonika. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Άλλη μια επιβεβαίωση πληροφοριών του Greece-Salonika.

Απ΄τη στιγμή που διέρευσε -εσκεμμένα βέβαια- χθες το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση για την προτίμηση της κυβέρνησης στο σύνθετο όνομα "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" αρκετοί ξεκίνησαν,κατά τη συνήθη πρακτική,να δηλώνουν πως "την είδηση για ύπαρξη πρότασης με το όνομα "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας" ή "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" τη γνώριζαν πρώτοι (..),απ΄τις αρχές της περασμένης εβδομάδας".
Αντί άλλων σχολίων,
να υπενθυμίσουμε το δημοσίευμα του Greece-Salonika στις 29 Οκτωβρίου 2007 :

""Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας" ή "Νέα δημοκρατία της Μακεδονίας"..
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greece-Salonika, η ονομασία που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες -σε αυτή τη φάση που η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη λύση μιας σύνθετης ονομασίας- να γίνει αποδεκτή είναι της «Νέας Μακεδονίας»!
Το θέμα βέβαια είναι πως η παρούσα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα μιας ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και των αντιδράσεων σε περίπτωση αποδοχής μιας σύνθετης ονομασίας.Εν όψει πάντως της έναρξης του νέου γύρου διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πραγματοποιείται σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή,σύσκεψη.Στόχος της σύσκεψης, στην οποία μετέχουν η υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, και ο πρέσβης στα Ηνωμένα Εθνη, κ. Βασιλάκης, είναι να δοθούν οι τελικές οδηγίες στον Ελληνα διαπραγματευτή, ο οποίος αναχωρεί στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη.Αυτός ο διαπραγματευτικός γύρος θεωρείται ο κρίσιμος, καθώς οι πιέσεις και στις δύο πλευρές για συμφωνία εντείνονται, λόγω της επικείμενης -μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο- απόφασης για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες,η κ.Μπακογιάννη είχε τηλεφωνική επαφή με τον κ.Νίμιτς την περασμένη Τρίτη επισημαίνοντας του εμπιστευτικά πως η Ελλάδα θα δεχτεί μια ονομασία όπως "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" ή "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας"..
Ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που εκφράζει την άποψη ότι ο γύρος αυτός θα είναι πιθανότατα ο τελευταίος, προτίθεται να επαναφέρει στο τραπέζι τις προτάσεις του, που έχουν απορριφθεί από τη μία ή την άλλη πλευρά ενώ η πρόταση της κ.Μπακογιάννη στην οποία όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει,πιθανότατα να είναι και εκείνη που θα επικρατήσει τελικώς.."

25 σχόλια:

  1. UNBELIAVABLE.EISTE POLY KALOI TELIKA.
    BRAVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. UNBELIAVABLE.EISTE POLY KALOI TELIKA.
    BRAVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θα προτεινα το Μακεδονια Νεας Ταξης Πραγματων ή ΜΑΝΕΤΑΠΡΑ. Ευηχο κ με ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να τους προσαρτήσουμε? Άλλο που δεν θέλουν οι ίδιοι, να τρέχουν ως πολίτες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και να ζητάνε ανεξαρτοποίηση της Μακεδονίας... κάτι σαν Κόσοβο, αλλά όλης της Μακεδονίας.

    Μια λύση είναι δυνατή, να διαχωριστούν από αυτούς οι αλβανόφωνοι, οπότε μόνοι τους οι Σλαβο-Σκοπιανοί δεν έχουν μέλλον! Όμως, οι Αλβανοί, λίγο εδώ λίγο εκεί, θα έχουν φτιάξει μεγάλο κράτος, άμα ενωθούν κάποια στιγμή όλα αυτά τα εδάφη και θα διεκδικούν και τη νότια Ήπειρο, έτσι?

    Τώρα εκδικείται η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως έγραψε κάποιος. Λέτε να αναπολήσουμε τους Οθωμανούς κάποια στιγμή; Οι παπάδες τους αναπολούν πάντως από καιρού :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λες να τους προσαρτήσουμε? Άλλο που δεν θέλουν οι ίδιοι, να τρέχουν ως πολίτες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και να ζητάνε ανεξαρτοποίηση της Μακεδονίας... κάτι σαν Κόσοβο, αλλά όλης της Μακεδονίας.

    Μια λύση είναι δυνατή, να διαχωριστούν από αυτούς οι αλβανόφωνοι, οπότε μόνοι τους οι Σλαβο-Σκοπιανοί δεν έχουν μέλλον! Όμως, οι Αλβανοί, λίγο εδώ λίγο εκεί, θα έχουν φτιάξει μεγάλο κράτος, άμα ενωθούν κάποια στιγμή όλα αυτά τα εδάφη και θα διεκδικούν και τη νότια Ήπειρο, έτσι?

    Τώρα εκδικείται η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως έγραψε κάποιος. Λέτε να αναπολήσουμε τους Οθωμανούς κάποια στιγμή; Οι παπάδες τους αναπολούν πάντως από καιρού :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ν.Δ. ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ν.Δ. ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ν.Δ. ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ?
    ΓΑΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ
    ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ.
    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΟΠΑΠΑΡΑ.
    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΛΟΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. na teleiwnoume to grigorotero me ayto to 8ema.
    akomi kai h episimi onomasia toy OHE na einai kati allo apo to sketo makedonia enw oloi na thn onomazoune opws twra, na to dextoyme. (diladi aplws n'allaxei to yparhon proswrino fyrom)
    den mas symferei ayth h ekkremotita xanoume diapragmateytika se ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πειράματα που κάνει η Αμερική και η Δύση σαν μαθητευόμενοι μάγοι σε μια τόσο ασταθη πυριτιδαποθήκη σαν τα Βαλκάνια και την Τουρκία, και με τόσο επικινδυνες ράτσες που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ελέγχουν, μια μερα θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβα.

    Μέχρι τότε φυσικα΄την πληρώνουν οι Σέρβοι και εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στις 7 Απριλίου 1993 επίσημα πια με επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εν ονόματι της Ελληνικής Κυβέρνησης ο τότε Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την συμβιβαστική πρόταση με την οποία τα Ηνωμένα Έθνη θα αναγνωρίσουν το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως νέο κράτος με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Την ίδια μέρα, στις 7 Απριλίου 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους και φυσικά έτσι ψήφισε και η Ελλάδα!
    Εκείνη την ημέρα ένα κομμάτι από την Ελληνικότητά μου πέθανε.
    Έτσι λοιπόν εάν σας ρωτήσει κανείς πότε αναγνωρίστηκε (γεννήθηκε) το πρώτο και μόνο μη Ελληνικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» να του πείτε στις 7 Απριλίου 1993.
    Αν σας ρωτήσει ποιά ήταν η θέση της Ελλάδος, να πείτε ότι ψήφισε υπέρ!
    Αν σας ρωτήσει πώς ψήφισε η Αμερική να του πείτε και αυτή ψήφισε υπέρ.
    Αν σας ρωτήσει γιατί οι Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Μπίλ Κλίντον του ζήτησαν να αλλάξει την θέση που είχε πάρει στις 3 Οκτωβρίου 1992 να του πείτε γιατί η Ελληνική κυβέρνηση τους ζήτησε να το κάνουν!

    Ακούστε προσεκτικά παρακαλώ, κυρίες και κύριοι, τι είπε ο τότε πανίσχυρος Αμερικανός βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου κ. Lee Hamilton (Λι Χάμιλτον) όπως είχε γραφεί στην ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στην ημερήσια εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης λίγες μέρες μετά την επίσημη αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Είπε ο κύριος Χάμιλτον:
    «ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ»
    Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωϊνή: «ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.
    Η Ελληνική κυβέρνηση έχασε μοναδική ευκαιρία να κερδίσει σημαντικά πλεονεκτήματα στη μάχη των Σκοπίων, όταν λόγω ασυνεννοησίας με την Ουάσιγκτον και ερασιτεχνικών χειρισμών δέχθηκε τον «έντιμο συμβιβασμό» χωρίς να περιμένει τη δημοσιοποίηση της θέσης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είσαι μια μερα σπίτι σου με την γυναικα, τα παιδιά και χαζολογάτε. Μπουκάρον τότε κάτι τυποι απο το πουθενά και σου λένε: ''Μαλάκα, δεν είσαι εσύ ο κυριος Παπαδοπουλος, εμείς είμαστε! Θελουμε το σπίτι σου, τα παιδιά σου, και θα γαμάμε και την γυναίκα σου! Όλα αυτά είναι δικά μας, όχι δικα΄σου''

    Εσύ φίλε κάτσε να στα πάρουν τότε, απο φόβο μην σε κάνει ντα ντα το Νατο και ο Ψολάνα!

    Και οι Σερβοι θα γουσταραν να αραξουν και να πινουν καφε στο Βελιγραδι. Δεν θα θελαν νομιζεις; Δεν το κανουν όμως! Γιατί ξέρουν οτι αυτα που τους παιρνουν είναι δικα τους και αντιδράνε ρε φιλε οι άνθρωποι. Πονανε, πως το λένε! Και είναι μονοι εναντιων όλων. Δεν παρακαλάνε κανέναν όμως, και δεν το βαζουν κατω, και αυτός είναι ο λόγος που τους συμπαθουμε! Γιατί ο Ελληνας την αδικια και την απλωλεια την εχει νιωσει στο πετσι του!

    Εμείς πάλι δεν ποναμε...Τσιμπουκωνουμε και γλυφουμε και παρακαλάμε ΜΙΑ ΖΩΗ! Γι αυτό μας συρρικνωσαν και θα βρεθουμε ΠΑΛΙ με μιση Ελλάδα οπως και παλια! Ντρεπομαι γαμωτο!

    Οι Σερβοι είναι το ρεζιλι μας. Λυπαμαι γι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 3 μηνες μποροστα τα καρντασια της Θεσσαλονικης..
    Καλα ρε κοριους βαλατε στη Μπακογιαννη?
    Πως στο διαολο μπορει να ξερατε κατι τετοιο τοσο νωρις??
    Δημοσιογραφος ειμαι και απορω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3 μηνες μποροστα τα καρντασια της Θεσσαλονικης..
    Καλα ρε κοριους βαλατε στη Μπακογιαννη?
    Πως στο διαολο μπορει να ξερατε κατι τετοιο τοσο νωρις??
    Δημοσιογραφος ειμαι και απορω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έρχεται κόμμα των αλβανών επίσημα πλεόν;;;

    Ειπώθηκε σήμερα στο Εξτρα3 οτι γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας χρηματοδοτεί το νέο κόμμα. Έχουν νοικιαστεί πενταόροφα γραφεία κοντα στην πλατεία ομονοίας.

    Καλώς τα δεχόμαστε σιγά σιγααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΚΟΠΙΑ
    ΚΟΣΟΒΟ
    ΣΕΡΒΙΑ

    Η ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΒΡΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν χρειαζεται να ανησυχουμε....Ολα θα πανε καλα....Το εγγυωνται οι σταθεροποιητες Αμερικανοι....
    Καλου - κακου, ομως, αγοραστε, συμπατριωτες μου.
    Ο,τι βρειτε... Αγροτεμαχια, οικοπεδα. Ιδιως απο Τετοβο μερια.
    EE θελουνε....Ας την εχουνε...Αγοραστε ο,τι βρειτε.
    Καιρος να κανει κατι γι αυτο και η Ελληνικη κυβερνηση. Ο νοων νοειτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ χαρακτηρίζει την πρόταση NIMIC o τύπος των Σκοπίων.
    ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ χαρακτηρίζει την πρόταση NIMIC o τύπος των Σκοπίων.
    ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ χαρακτηρίζει την πρόταση NIMIC o τύπος των Σκοπίων.


    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτοι που συναινεσαν σε όλα αυτά ήταν οι κομμουνιστές που ήθελαν όλα τα βαλκάνια σοβιετ απο την αρχή του αιώνα μέχρι και το 70! Τότε που μεχρι τον εμφύλιο ήθελαν ενωμένα βαλκάνια απο Μακεδονία και πάνω σαν ένα κομμουνιστικό σοβιετ και ο εθνικος στρατός ευτυχώς τους πηδηξε γιατί τωρα θα ήμασταν σοβιετική ένωση!

    Τις θηριωδίες τουρκοι, ρουμανοι, βουλγαροι, αλβανοι τις έχουν κανει. Εχουμε ΚΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ,με τις ευλογιες της Δύσης!

    Δημοψηφισμα-διαλυση των Σκοπίων-Σύνορα με Σερβία-Συμμαχία ε Ρωσία!!!

    Οι Σέρβοι εχθές μας ξεκαθαρισαν την θέση τους, το ίδιο και οι Ρώσοι!

    Ειμαστε μονοι και περικυκλωμένοι, είναι οι μόνοι συμμαχοι που έχουμε και με κοινους εχθρους!

    Ήδη εχθες και σήμερα 2 κανάλια είπαν ΕΠΙΣΗΜΑ πως ανακοινωνεται αλβανικο κομμα στην Ελλάδα. Νοικιασμένο 5οροφο κτηριο με υποστήριξη μεγαλοεπιχειρηματία που 100 αρρωστιες να πάθει! Επει΄δη όμως συνταγματικα δεν επιτρεπεται (κομμα με 2,000,000 ψηφοφόρους;;;;; αλβανικη αντιπολίτευση στην βουλη;;;;;;)απο εποχή Σημίτη μέχρι σήμερα τους ελληνοποιούσαν παρανομα ως βορειοηπειρώτες!

    ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΗΔΗ! ΞΥΠΝΑΤΕ!Εδω και μερες τα φωναζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


    Προς την κυβέρνηση, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    ΑΘΗΝΑ 18-02-2008
    Αξιότιμοι κύριοι
    Σας κάνουμε γνωστό ότι,

    ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι διαγωνισμός κατάταξης.


    Επίσης ο φροντιστηριακού τύπου γραπτός διαγωνισμός δεν πρόσφερε ουσιαστικά τίποτα στο εκπαιδευτικό σύστημα και έχει σοβαρά μειονεκτήματα όπως:

     Έλλειψη διδασκαλίας της παιδαγωγικής-διδακτικής σε όλες τις ειδικότητες κατά τη διάρκεια των σπουδών.

     Υποκειμενική αξιολόγηση της διδακτικής η οποία δεν διενεργείται πάντοτε από άρτια καταρτισμένους βαθμολογητές, δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια πρόσληψης των βαθμολογητών, δεν έχει ευθύνη της διόρθωσης το ΑΣΕΠ.


     Αδυναμία συγκεκριμένου προσδιορισμού ύλης σε παιδαγωγική-διδακτική και η έλλειψη προτεινόμενης βιβλιογραφίας.

     Ασάφεια της διατύπωσης των ερωτημάτων στο γνωστικό αντικείμενο προχειρότητα στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, στοιχεία τα οποία επαληθεύονται στην πράξη είτε με χρονικές καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων( εδώ υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο στα κατά τόπους σχολεία υπάρχει η τήρηση του αδιάβλητου των εξετάσεων) στον τελευταίο διαγωνισμό υπήρχαν πολλές αμφιλεγόμενες απαντήσεις.


     Κάθε σύστημα διορισμών πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τρέχουσας πραγματικότητας, παντα με πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και των προσόντων των υποψήφιων εκπαιδευτικών

     Ούτε οι εκπαιδευτικοί έγιναν καλύτεροι, ούτε το εκπαιδευτικό σύστημα αναβαθμίστηκε, αλλα ούτε τα πανεπιστήμια βγάζουν καλύτερους επιστήμονες, αντιθέτως υποβαθμίζονται συνεχώς οι σπουδές.


     Χιλιάδες εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα που περίμεναν χρόνια να διοριστούν και ήταν λίγο πριν το διορισμό βρέθηκαν ξαφνικά στον επαγγελματικό και κοινωνικό καιάδα χωρίς να είναι δική τους ευθύνη.

     Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να κάνει ανεξάρτητη αναβαθμολόγηση στο γραπτό του, δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι οδηγίες διόρθωσης, αλλά ούτε και οι γραπτές απαντήσεις του γραπτού δοκιμίου, δηλαδη δεν υπάρχει πληροφόρηση( πράγμα αντισυνταγματικό, άρθρο 5Α του συντάγματος)


     Το συμβούλιο της επικρατείας με την αρ. 286/2007 απόφαση έκρινε ότι η αρνητική βαθμολόγηση των εσφαλμένων απαντήσεων επί των ερωτημάτων πολλαπλών επιλογών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ δεν είναι νόμιμη.

     Αρκετοί εκπαιδευτικοί είναι επιτυχόντες 1, 2,3,4, φορές(οι επιτυχόντες ως γνωστό δεν διορίζονται), κάποιοι αρκετές φορές λίγο πριν τη γραμμή διορισμού. Όλοι αυτοί είναι άχρηστοι; Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με τον τρόπο αυτό έχουν οδηγηθεί σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια

     Δεν αξιοποιεί επαρκώς το σημερινό σύστημα ΑΣΕΠ τα προσόντα των υποψηφίων εκπαιδευτικών;

     Ένα σοβαρό κράτος μπορεί να δίνει πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα;


     Έγινε καλύτερο το ελληνικό σχολείο με την “άρπα κόλα” αξιολόγηση πριν και χωρίς έλεγχο γνώσης για πάντα μετά; Μόνο αν υπάρχει ουσιαστική παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση αλλά και διαρκή επιμόρφωση θα γίνει καλύτερος ο εκπαιδευτικός.

     Κατά πόσο βελτιώνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το μέλλον της κοινωνίας και των πολιτών;


     Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους, εκτιμούμε ότι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα νέο σύστημα πρόσληψης με βάση το ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ. Είναι απαραίτητο να δοθεί αξία στην αξία του πτυχίου, θα συμβάλει και στην περαιτέρω αναβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών,.

    Με εκτίμηση.

    adiristoiekpedeytikoi@mail.gr


    *Παρακαλούμε τα ΜΜΕ και τα blocks να αναπαράγουν το παραπάνω κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ!

    Απλά τα προσπερνάει και παει παρακάτω οπότε άδικα κοπιαζετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share