"Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας ή "Νέα δημοκρατία της Μακεδονίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

"Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας ή "Νέα δημοκρατία της Μακεδονίας..

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greece-Salonika, η ονομασία που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες -τώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη λύση μιας σύνθετης ονομασίας- να γίνει αποδεκτή είναι της «Νέας Μακεδονίας»! Σύμφωνα με τις ίδιες-αποκλειστικές-πληροφορίες,η κ.Μπακογιάννη είχε τηλεφωνική επαφή με τον κ.Νίμιτς την περασμένη Τρίτη επισημαίνοντας του με νόημα πως η Ελλάδα θα δεχτεί μια ονομασία όπως "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" ή "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας"..
Το θέμα βέβαια είναι πως η παρούσα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα μιας ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και των αντιδράσεων σε περίπτωση αποδοχής μιας σύνθετης ονομασίας..
Εν όψει πάντως της έναρξης του νέου γύρου διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πραγματοποιείται σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή,σύσκεψη.Στόχος της σύσκεψης, στην οποία μετέχουν η υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, και ο πρέσβης στα Ηνωμένα Εθνη, κ. Βασιλάκης, είναι να δοθούν οι τελικές οδηγίες στον Ελληνα διαπραγματευτή, ο οποίος αναχωρεί στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη.Αυτός ο διαπραγματευτικός γύρος θεωρείται ο κρίσιμος, καθώς οι πιέσεις και στις δύο πλευρές για συμφωνία εντείνονται, λόγω της επικείμενης -μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο- απόφασης για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Το σίγουρο είναι πως εώς την τελική συμφωνία θα περάσει αρκετός καιρός αλλά η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου θα πρέπει,λογικά,να πιέσει αρκετά και τις 2 πλευρές για συμφωνία.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως φαίνεται να καταλήγουν στο ότι η επιβολλή του βέτο σε περίπτωση μη αμοιβαία αποδεκτής λύσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη..
Ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που εκφράζει την άποψη ότι ο γύρος αυτός θα είναι πιθανότατα ο τελευταίος, προτίθεται να επαναφέρει στο τραπέζι τις προτάσεις του, που έχουν απορριφθεί από τη μία ή την άλλη πλευρά.
Η πρόταση της κ.Μπακογιάννη πάντως για το "Νέα Μακεδονία",δεδομένης της εώς τώρα κατάστασης καθώς και άλλων παραμέτρων,πιθανότατα να είναι εκείνη που θα επικρατήσει τελικώς.
Ένα απ΄τα πολύ δυνατά επιχειρήματα των υποστηριχτών του "Νέα Μακεδονία" στους κύκλους του Υπ.Εξωτερικών,είναι η δυνατότητα που δίνεται μ'αυτή τη σύνθετη ονομασία να "πλασαριστεί" και ως "γεωγραφικός προσδιορισμός",αν η κυβέρνηση πιεστεί εσωτερικά για συμβιβασμό σε κάτι τέτοιο,καθώς -σύμφωνα με τους υποστηριχτές της ιδέας- θα μπορούσε να θεωρηθεί ως "παλιά ή αρχαία Μακεδονία" μόνο το γεωγραφικό κομμάτι της περιοχής που ανήκει στην Ελλάδα..

7 σχόλια:

  1. Α ρε Ελληναρες. Μια ζωη ψευτομαγκες, ψευτογαμιαδες, τεμπεληδες και ηλιθιοι θα εισαστε.
    Διωξατε την Φριδερικη και τον Κωσταντινο για να κρατησετε την Μαργκαρετ και τον Γιωργακη. Οπως και πριν τον Κωστακη.
    Και μετα να αρχισετε τα παραπονα οτι στην Ευρωπη παιρνουν διπλους μισθους, συνταξεις, το γαλα ειναι φθηνοτερο, οι δρομοι ειναι καλυτεροι και αλλα τετοια ωραια.
    Δεν σας αρεσει ο Βενιζελος γιατι δεν σας εμπνεει συναισθημα. Καρατηστε τον Γιωργακη με το συναισθημα για να εχει και το κατι παραπανω το γαμισι που θα θα τρωτε οταν οι τραπεζες σας παιρνουν πισω σπιτια, αυτοκινητα και δεν θα εχετε ουτε για να φατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σκεφτεί κανείς ότι από τις πρώτες διατάξεις που ψήφισε η καινούρια βουλή είναι, αυτή που χαρίζει όλα τα χρέη προς τον ΟΤΕ και την κινητή τηλεφωνία των βουλευτών όλων των προηόύμενων ετών, θα καταλάβει το μέγεθος της κοροϊδίας που πέφτει. Αλλά και της ηλιθιότητας όλων μας που τους ψηφίζουμε.
    Για την ιστορία, 35 εκατομμύρια Ευρώ ήταν τα χρέη των εκλεκτών βολευτών μας(ξέρετε, όλα αυτα τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που σας στέλνουν για να τους ψηφίσετε), έχει αναλάβει να τα πληρώσει η βουλή-δηλαδή εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας το πουνε κατευθειαν"Νεα Δημοκρατια"να χουμε να θυμομαστε τους μαλακες που ψηφισαμε.Αν οντως γινει αυτο βλεπω το ΛΑΟΣ να βγαζει 60% στη Β.Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oyte nea oyte palia makedonia.ayta einai malakies.polemo TWRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελεος κυριά Μπακογιάννη, απλά ΕΛΕΟΣ, πόσο ακόμα θα ξευτιλίσεις τη χώρα μας.
    Πήγαινε σε καμία συνέλευση του ΟΗΕ μπας και το σώσουμε το θέμα και άσε τις περατζάδες από σημαντικούς παγκοσμίου βελληνεκούς θεσμούς όπως τα Αρίων, εκεί ξέρεις να πηγαίνεις.
    Πραγματικά μας περνάει για ηλίθιους η Ντόρα, ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Ελεος δηλαδή. Εχει δώσει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να λένε ότι είμαστε αποτυχημένοι γι' αυτό και θα βάλουμε βέτο.
    Ομως η Ντόρα σα γνήσια κόρη του Εφιάλτη, το έχει σε κακό να κάνει κάτι καλό για τη χώρα.
    ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΝΔ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή για να καταλάβω, θα ονομαστούν αυτοί «Νέοι Μακεδόνες» αν περάσει η πρόταση; Και η γλώσσα τους θα λέγεται «Νέα Μακεδονικά»; Ποια η λογική; Μ'αρέσει που κάποιος της ΝΔ είπε πως «είναι λογικό, η Κορέα έτσι δεν λέγεται; Βόρεια και Νότια;»!!! Δεν ήξερα πως είμαστε ένας ίδιος λαός με τους «Νέους Μακεδόνες»! Εμάς τους «παλιούς» Μακεδόνες μας ρώτησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share