Και επίσημα παροχή οπλισμού στο Κόσοβο από τις Η.Π.Α. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Και επίσημα παροχή οπλισμού στο Κόσοβο από τις Η.Π.Α.

Απ'το

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους την περασμένη Τετάρτη έδωσε το πράσινο φως για την παροχή οπλισμού στο νεοσύστατο κρατίδιο του Κοσόβου σε μια κίνηση για την εδραίωση των καλών σχέσεων μεταξύ των δυο κυβερνήσεων(..).
Ο Τζ. Μπους, σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, σε εσωτερικό σημείωμα προς το State Department, ανέφερε ότι "η παροχή αμυντικών υπηρεσιών προς το Κόσοβο, θα ενδυναμώσει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προάγει την παγκόσμια ειρήνη(!)".
Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή του αμερικανού προέδρου αποτελεί μέρος μιας κανονικής διαδικασίας που στόχο έχει την δημιουργία καλών σχέσεων μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και αυτής του Κοσόβου. Σε μια προσπάθεια ωστόσο να μετριαστεί η σερβική ανησυχία (αλλά και της Ρωσίας), ο αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε τους στρατιωτικούς περιορισμούς που επεβλήθησαν στο Κόσοβο, κάτω από το σχέδιο του πρώην ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάρτι Αχτισαάρι, σύμφωνα με το οποίο (σχέδιο) το Κόσοβο μπορεί να διατηρεί 2.500 ελαφριά οπλισμένους στρατιώτες κάτω από την επίβλεψη και την εκπαίδευση του ΝΑΤΟ.
Ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι "ο οπλισμός θα δοθεί στο Κόσοβο στο προσεχές μέλλον, ενώ έχουν συναφθεί παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες της περιοχής". Η παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κόσοβο θα βελτιώσει τις σχέσεις ασφαλείας με το νέο κράτος, καθώς επίσης θα προωθήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων, θα βελτιώσει την δυνατότητα της νεοσύστατης χώρας να συμμετέχει στις διάφορες ενέργειες για την διατήρηση της ειρήνης, την αντιμετώπιση των τρομοκρατών, αλλά και την συμμετοχή σε ανθρωπιστικού χαρακτήρα ενέργειες".
Μια άποψη που δεν απέχει πολύ από την τόσο θετική εικόνα που προβάλλεται τον τελευταίο καιρό από τα αμερικανικά media...

5 σχόλια:

  1. 1913--2013. 100 χρόνια από τους βαλκανικούς πολέμους. Η πίτα μοιράστηκε στα 3 (ΜΑΚ.-ΘΡΑΚ.)πρέπει να προσέχουμε!!! Όποιος δεν καταλαβαίνει ας ρωτήσει τους "φίλους" μας USA και RUSSIA. Θα προσπαθήσουν να αποδώσουν "δικαιοσύνη" στα Βαλκάνια με τον τρόπο τους και ο καθένας για πάρτη του φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ.

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ?
    ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ?

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,
    ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ?
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ήθελαν οι Αμερικάνοι να ανακατέψουν,
    όλο τον κόσμο, να αρχίσει το αλληλοφάγωμα
    και αυτοί να είναι από πάνω και
    να επιβάλουν γενική πολιτική κατά τα συμφέροντά τους.

    Άσε που τους προέκυψε και ένα λουκουμάτο
    προτεκτοράτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ήθελαν οι Αμερικάνοι να ανακατέψουν,
    όλο τον κόσμο, να αρχίσει το αλληλοφάγωμα
    και αυτοί να είναι από πάνω και
    να επιβάλουν γενική πολιτική κατά τα συμφέροντά τους.

    Άσε που τους προέκυψε και ένα λουκουμάτο
    προτεκτοράτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κατάντησε αηδία με τους αμερικανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share