Στο Συμβούλιο Ασφαλείας κοιτάει πλέον η Αθήνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας κοιτάει πλέον η Αθήνα.

H Αθήνα θα επιδιώξει εγγυήσεις εφαρμογής ενδεχόμενης συμφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας,σύμφωνα με πληροφορίες, κοιτάζοντας κυρίως προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (του οποίου τα τέσσερα από τα πέντε μόνιμα μέλη έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»).
Το γεγονός ότι απομένουν δέκα μόλις μέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου) προβληματίζει σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου, που αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί σε μια επισφαλή λύση, χωρίς να γίνει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και χωρίς κανείς να μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση που θα αναδειχτεί μετά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη γειτονική χώρα. Για το λόγο αυτόν η κυβέρνηση διερευνά το ενδεχόμενο παροχής εγγυήσεων υπό τη μορφή δεσμευτικού ανακοινωθέντος είτε από το Σ.Α. του ΟΗΕ είτε από το ΝΑΤΟ, προκειμένου να μην υπάρχει μόνο η αμερικανική σφραγίδα σε πιθανή συμφωνία των δύο χωρών.
Στο υπουργείο Εξωτερικών ασχολούνται κυρίως με την επικοινωνιακή διαχείριση ενδεχόμενου συμβιβασμού, αν λάβει κανείς υπόψη ότι τις τελευταίες μέρες με διαρροές διαψεύδεται ότι επικρατέστερο όνομα είναι κάποια παραλλαγή του «Νέα Μακεδονία», κάτι που είχε γίνει γνωστό επίσης από διαρροές συνεργατών της κ. Ντόρας Μπακογιάννη...
Η παραδοξότητα αυτή συνδέεται πιθανώς με την αυτονόητη νευρικότητα που δημιουργεί η προσπάθεια για βολιδοσκόπηση της κοινής γνώμης και για έλεγχο του πολιτικού κόστους εφόσον προκύψει λύση που δεν θα ανταποκρίνεται στη δέσμευση του πρωθυπουργού «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων».



πληροφορίες ε.τ.

22 σχόλια:

  1. θα χαρώ πολύ αν συμπεριληφθεί στις συζητήσεις με το Νίμιτς και το όνομα "Μικρή Μακεδονία" σε αναλογία με το Μεγάλη Βρεττανία.
    Χα! χα! θα έχει μεγάλη πλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ονομασία των Σκοπίων είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκκλησιαστικό ζήτημα.

    Ως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων:
    Βασικό ανθρώπινο δικαίωμα είναι η ελευθερία έκαστου να δηλώνει την καταγωγή του. Αν οι πολίτες μιας γειτονικής χώρας ονομασθούν Μακεδόνες παρακωλύεται το δικαίωμα των εκ καταγωγής Μακεδόνων να δηλώνουν την καταγωγή τους.

    Ως Εκκλησιαστικό ζήτημα:
    Στις Πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται ότι ο Απόστολος Παύλος αφού θεώρησε επιταγή Κυρίου το όραμα «Μακεδόνα» που τον καλούσε να διδάξει, μετέβη σε Θεσσαλονίκη και Βέροια και δίδαξε «Έλληνες».
    Όσοι αμφισβητούν επομένως το ότι «Έλληνες» και «Μακεδόνες» είναι έννοιες συνώνυμες, αμφισβητούν ένα εδάφιο της Καινής Διαθήκης το οποίο μέχρι τώρα ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί.

    Η διπλωματία δεν αρκεί:
    Κατ΄αρχήν δεν αρνούμαι ότι η ονομασία μπορεί να αποτελέσει όχημα για διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας και επομένως αποτελεί εθνικό ζήτημα που πρέπει να το χειριστεί η πολιτική ηγεσία. Φοβάμαι όμως ότι το επιχείρημα αυτό ούτε αρκεί ούτε πείθει από μόνο του. Η ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης απέτυχε. Οι Σκοπιανοί εμφανίσθηκαν ως ασθενέστεροι και κέρδισαν συμπάθεια. Το οποιοδήποτε βέτο ή όποιος συμβιβασμός δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
    Τα μέτρα που προτείνω πρέπει να ακολουθηθούν ανεξαρτήτως εξελίξεων.

    Να ιδρυθεί σύλλογος εκ καταγωγής Μακεδόνων και να διεκδικήσει με προσφυγές το δικαίωμα των μελών του να φέρουν το ιστορικό όνομα των προγόνων τους.
    Ο σύλλογος αυτός (πιο αδύνατος από την κυβέρνηση των Σκοπίων) θα μπορεί να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των μελών του ανεξάρτητα από τις πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. (Αυτή ωστόσο είναι υποχρεωμένη να υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της).
    *** Να δημιουργήσει ιστοσελίδα με όλα τα ντοκουμέντα και αδιάσειστα επιχειρήματα. (Και εμείς θα εκπλαγούμε με όσα συγκεντρωθούν. Όλα τα προ του 1950 δημοσιεύματα του ξένου τύπου θεωρούν το Έλληνας και το Μακεδών συνώνυμα και τα χρησιμοποιούν εναλλάξ για τα ίδια άτομα.)
    *** Να γίνουν προσφυγές τόσο στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε μεμονωμένες χώρες (ΗΠΑ Καναδά Αυστραλία Γερμανία κ.α.) από τους εκεί αντίστοιχους συλλόγους μεταναστών, εκ καταγωγής Μακεδόνων.
    *** Να επιδιωχθεί διεθνοποίηση μέσω του ερωτήματος αν οι απόγονοι μιας ιστορικής φυλής που έχει ενσωματωθεί σε ένα ευρύτερο εθνικό πλαίσιο διατηρούν ή όχι το δικαίωμα να φέρουν το όνομα των προγόνων τους. (Σε κάθε χώρα ιστορικά υπήρξαν ιδιαίτεροι τοπικοί- φυλετικοί προσδιορισμοί. Να προβληθούν σε κάθε χώρα ανάλογα παραδείγματα από δικές της ιστορικές ονομασίες.) Το οποιοδήποτε δεδικασμένο θα αφορά και τους απογόνους των ΙΝΚΑΣ…!!!!
    *** Θα ήταν χρήσιμο σε κάποια φάση η Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει μειονότητες από κάθε Ελληνικό φύλο, από Πελασγούς, Μυρμιδόνες, και Φαίακες, μέχρι Πόντιους, Σαρακατσάνους και Βλάχους, με σκοπό την κατοχύρωση και προστασία ιστορικών ονομασιών από αθέμιτη χρήση κυρίως σε τηλεοπτικά και άλλα σενάρια. Διεθνώς διάφορες ονομασίες έχουν υποφέρει και πολλές χώρες ενδιαφέρονται για να κατοχυρώσουν δικές τους ιδιαίτερες ιστορικές ονομασίες. Η συζήτηση που θα ξεκινήσει θα συμβάλει στην διεθνοποίηση του ζητήματος και την δημιουργία κανόνων.
    *** Ένα νέο έθνος έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστεί με ένα νέο όνομα.
    Όχι με το ιστορικό όνομα που προσδιορίζει την ιδιαίτερη φυλετική καταγωγή κάποιων άλλων.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να μην διστάζουμε να μιλάμε ύπαρξη ιδιαίτερης φυλής Μακεδόνων μέχρι πριν 2200 χρόνια.Τότε και το Ισραήλ είχε δώδεκα φυλές.


    Να ιδρυθεί Εκκλησία της Μακεδονίας ομοούσιος και αδιαίρετος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Να προβληθεί και να ζητήσει την αναγνώρισή της:
    ***Ως η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία της ηπειρωτικής Ευρώπης.
    ***Ως η μόνη κατόπιν ειδικής εντολής του Κυρίου.
    ***Ως η πρώτη εξ εθνικών (πολυθειστών).
    ***Ως εκείνη στην γλώσσα της οποίας εγράφη η Καινή Διαθήκη.
    Στόχος θα είναι τόσο η κατοχύρωση της ονομασίας όσο και η προβολή του ζητήματος ότι αμφισβήτηση της συνωνυμίας Ελλήνων και Μακεδόνων αμφισβητεί τον Απόστολο Παύλο και την Καινή Διαθήκη. (Επιμένω στο επιχείρημα αυτό γιατί Καινή Διαθήκη υπάρχει παντού σε όλες τις γλώσσες και μπορεί πολύ εύκολα οποιοσδήποτε να διαπιστώσει την αλήθεια με τα ίδια του τα μάτια)
    Παράλληλα προβολή του γεγονότος ότι η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Γλώσσα των Μακεδόνων και δεν μπορεί να ονομάζεται Μακεδονική μια γλώσσα στη οποία μεταφράστηκε το 1967.

    Ο αγώνας θα είναι μακρύς
    Όποιο συμβιβασμό και αν πετύχει η διπλωματία ο κίνδυνος δεν θα εξαλειφθεί.
    Τον άφησε να γιγαντωθεί η δική μας αδράνεια και ή αφέλειά μας να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει το αυτονόητο.
    Οι δράσεις που προτείνω είναι ειρηνικές, δεν θίγουν οικονομικά συμφέροντα και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν προκλητικές. Το πόσο αποτελεσματικές θα είναι εξαρτάται από την επιμονή και την υπομονή μας. Όσο προχωρήσουν τόσο θα μειώνονται οι κίνδυνοι και τόσο θα υποβοηθείται η διπλωματία.
    Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε να αδρανούμε σύντομα θα φτάσουμε προτιμάμε μια μεγάλη Αλβανία στα βόρεια σύνορά μας.

    Σημείωση:
    Οι παραπάνω προτάσεις δημοσιεύτηκαν από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου προ εικοσαετίας. Εξετέθησαν δε και προσωπικά στους τότε «Μακεδονομάχους» (Οι ίδιοι είναι και τώρα) καθώς και στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ελπίζω κάτι να άλλαξε στο μεταξύ. Ελπίζω ότι το ζήτημα θα συνεχίσει να ενδιαφέρει εμάς τους πολίτες ακόμη και όταν θα πάψει να είναι πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά παράθυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί να μην την πούμε "Δημοκρατία που έχουν πρωτεύουσα τα Σκόπια αλλά έχουν και μια πόλη που τη λένε Μοναστήρι και που ήταν πάντοτε ελληνική;". Έτσι διασφαλίζουμε ακόμη καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα και στην περίπτωση που εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις χρησιμοποιούμε το Μοναστήρι για αντιστάθμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί επιμένουν πολόί να λένε και να ξαναλένε πως η Μακεδονία είναι Ελληνική!. Τι είναι η Μακεδονία; Φυλή ή τόπος; Είναι σαφές ότι είναι τόπος. Ο Τίτο για δικούς του λόγους κοντά στις τόσες δημοκρατίες που είχε η Γιουσκοσλαυία κατασκεύασε και μια μικρή εκεί στα Ελληνικά σύνορα που την ονόμασε Μακεδονία. ¨Ήταν όπως είναι το Λουξεμβούργο δίπλα στο Βελγικό Λουξεμβούργο. Κανένας δε διεκδικεί τίποτα από τον άλλο, γιατί νοιώθουν πως είναι δύο κράτη σε μια περιοχή που ονομάζεται Λουξεμβούργο! Εδώ κάποιοι Πρώην Γιουκοσλαύοι κατοικούν σε μια περιοχή που ένα μέρος της ονομάζεται Μακεδονία. Το ίδιο και ένα μέρος της Βουλγαρίας. Το μεγάλο κομμάτι τη Μακεδονίας κατοικείται από Έλληνες. Αν τώρα βρεθεί κάποιος και επιμένει να ισχυρίζεται πως σε όλη τη Μακεδονία κατοικούν Έλληνες τότε φορά παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω οτι ειναι η καλύτερη πρόταση, είχε ακουστή και παλαιότερα αλλά τελευταία σαν να ξεχάστηκε.
    Το ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι η καλύτερη πρόταση, εφόσον αφ ενός κατέχουν τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και αφ ετέρου είναι σλαβικής καταγωγής που ήλθε στην περιοχή αιώνες μετά την ακμή των αρχαίων Μακεδόνων.
    Ειλικρινά απορώ πως δεν συμφωνούν ορισμένοι φίλοι μας με το ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΩΝΕΣ και προτιμούν ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οι κάτοικοι αυτής ΑΝΩΜΑΚΕΔΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ονομασθεί Σλαυομακεδονία; Ωραία. Ποιος θα τους πει μετά πως αυτή η Μακεδονία δεν κατεβαίνει ως τη Θεσσαλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευελπιστώ ότι ο μικρομεγαλισμός των Σκοπίων θα μας προφυλάξει από τον εξευτελισμό του Σκοπιανού. Οτι οι γείτονες, δηλαδή, θα κλείσουν την κουβέντα πριν ανοίξει και πριν χρειαστεί να διατυπωθούν οι ελληνικές απόψεις. Διότι με τις ανοησίες που ακούω τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολύ φοβούμαι ότι η χώρα οδηγείται σε μεγάλο ρεζιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευελπιστώ ότι ο μικρομεγαλισμός των Σκοπίων θα μας προφυλάξει από τον εξευτελισμό του Σκοπιανού. Οτι οι γείτονες, δηλαδή, θα κλείσουν την κουβέντα πριν ανοίξει και πριν χρειαστεί να διατυπωθούν οι ελληνικές απόψεις. Διότι με τις ανοησίες που ακούω τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολύ φοβούμαι ότι η χώρα οδηγείται σε μεγάλο ρεζιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας απογειωθούν 30 Ελληνικά F16 να ισοπεδώσουν τα Σκόπια και το Κόσσοβο.
    Τι θα πρέπει να περάσει ο ελληνικός λαός ακόμα για να καταλάβει ότι Αμερικανοί και Άγγλοι είναι εθροί αντί για σύμμαχοι μας ;

    Είναι πάγια η τακτική τους να εισβάλουν κάπου είτε διπλωματικά είτε οικονομικά είτε στρατιωτικά και μετά αφου κάνουν τη δουλειά τους να αποχωρούν και να αφήνουν συντρίμια , θρύψαλα και εμφυλίους πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΗ-ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»!!! 5/2/2008



    ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ

    Ξεσκεπάστηκαν τα δόλια, κατακτητικά σχέδια των Σκοπίων που στοχεύουν στο διαμελισμό και την αρπαγή της Β. Ελλάδας, καθώς κατά την 136η επέτειο από τη γέννηση του «ήρωα» των Σκοπιανών Γκότσε Ντέλτσεφ (4-2-2008) παρουσία πολλών επισήμων, όπως και του διαβόητου Κίρο Γκλιγκόρωφ αλλά και του «προκαθημένου» της σχισματικής μη αναγνωρισμένης και αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας», ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ντέλτσεφ, που καθόλη τη διάρκεια της τιμητικής τελετής και του μνημοσύνου ήταν στολισμένος από έναν μεγάλο προκλητικότατο Χάρτη της «Ενιαίας Μεγάλης “Μακεδονίας”», που συμπεριλαμβάνει ολόκληρη τη Μακεδονία μας, από Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη, μέχρι τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Άγιον Όρος, το Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα έως και τη Θάσο!!!

    Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ & ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

    Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα στέλνει αυστηρή νότα στην Κυβέρνηση ζητώντας κατόπιν τούτων των αποδείξεων, να σταματήσει την Εθνική Ντροπή της «Σύνθετης Ονομασίας», ενώ προειδοποιεί ακόμη και με μεγάλο, ασυμβίβαστο Πολιτικό Αγώνα εάν συνεχίσει κατά τον ίδιο αντεθνικό τρόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε παιδιά, η απειλή απο τους αλβανους και τους τουρκοσκοπιανους ειναι μια πραγματικοτητα αλλά δεν ειναι η χειρότερη κατασταση που αντιμετωπιζουμε αυτη την στιγμή. Αυ τα ειναι καθαρος ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ!

    Πηγαινετε μια βολτα στο ιντερνετ και καντε μαι ερευνα για παιδεραστια και ομοφυλοφυλια στην Αρχαια Ελλαδα απο τους οβριους και τους αγγλοσαξωνες και αμερικανους του Γειλ-Χαρβαρντ-Οξφορδης, να δειτε πως παρουσιαζουν τους Ελληνες σε παγκοσμια κλιμακα και πως εχουν πεισει και εδραιωσει την άποψη οτι ήταν όλοι μια χαρουμενη παρεα ανωμαλων που γουσταραν άντρες και παιδάκια!

    Δεν εχουμε καταλαβει ακομα τι ζημια έχει γινει, και δεν μπορουμε πια να πεισουμε κανέναν για τα αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίγο πριν από την αφή της Φλόγας προκλήθηκε επεισόδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίγο πριν από την αφή της Φλόγας προκλήθηκε επεισόδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. pw pw re neoinileias sa na douleueis se kamia laikh kaneis.hmarton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΕ 12.23 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΕΙΔΙΚΑ Η "ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ", ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΓΚΟΜΙΩΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΠΤΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ. ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΝΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ. ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΕΙΣ. ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ.ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟ 2004. ΕΧΕΙ ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΡΝΤΟΓΚ, ΤΟΥ ΣΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΟ, ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΛΟΜΠΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.

    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ?
    Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΝ.
    ΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ? ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ? ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΚΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΙΕΣ?
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΒΛΑΛΤΕ ΤΙΣ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΡΟΜ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ CASUS BELLI ΣΤΟ ΦΥΡΟΜ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ (ΧΑΡΤΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΚΛΠ) ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ? Η ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

    Η ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ, Η ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΖΕΙ. ΑΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΝΩΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΡΟΜ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ CASUS BELLI ΣΤΟ ΦΥΡΟΜ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ (ΧΑΡΤΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΚΛΠ) ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ? Η ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?

    Η ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ, Η ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΖΕΙ. ΑΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΝΩΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. AYTOS O MESOLABITIS EINAI SAN TON PAPOU MOU
    EINAI KRIMA NA TON KOURAZOUNE KAI NA TON TALEPOROUNE
    AYTOS DEN EIPE TON MEGA ALEXANDRO OTI EFAGE KOSMO?
    TI MESOLABISI MPORI NA FERI EIS PERAS AFTOS O ANTRHOPOS
    OTI KAI NA GINI TIPOTA DEN THA ME PARAXENEPSI
    EDW KATASTREFOUME TON PLANITI MERA ME TI MERA
    KAI WPA ELEGE O ABLONITIS POU PAME
    POU PAME?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://rapidshare.com/files/99812732/O_ANTIXRISTOS_HLTHEN.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/99833044/O_ANTIXRISTOS_HLTHEN.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/99845108/O_ANTIXRISTOS_HLTHEN.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/99846107/O_ANTIXRISTOS_HLTHEN.part4.rar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 10.26
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.
    ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ΟΙ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΛΘΑΝ ΜΕΤΕΠΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΑΥΤΟΙ Η ΕΣΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε πιο φτωχοί, πιο μόνοι, και πιο προδομένοι.
    Κάποιοι ξεπουλούσαν τα όσια και τα ιδανικά του έθνους για χρήματα, οι σύγχρονοι νεο-προδότες τα ξεπουλάνε για να γίνουν αρεστοί στα υπερατλαντικά αφεντικά τους.Ήταν όλοι τους προδότες. Άλλοι από φιλοδοξία και άλλοι από ανικανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share